Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 14:49 1 516 7

Германия пред политически трус

  • германия-
  • коалиция-
  • правителство

Социалдемократите не изключват излизане от коалицията

Социалдеморкатическата партия на Германия обяви, че е възможно да излезе от управляващата коалиция в страната, съобщи ДПА.

Социалдемократите са в обща коалиция с консерваторите в Германия. Коментарите дойдоха след слабото представяне на левицата на изборите в Бавария.

„Мисля, че слабото представяне на правителството в Берлин, където партията е коалиционен партньор, е една от причините за слабото представяне. Ясно е, че нещо трябва да се промени“, заяви лидерът на Социалдемократическата партия Анреа Налес.

Лявата партия регистрира едно от най-слабите представяния в историята си. Социалдеморкатите получиха едва 9.7% в Бавария. Консерваторите също отчетоха рекордно ниска подкрепа с 37.2%.

Зелените се оказаха втора политическа сила със 17.5%, докато „Алтернатива за Германия“ влезе за първи път в местния парламент.

Очаква се в партията на самия канцлер Ангела Меркел да се търсят промени след спада на подкрепата. Самото правителство търси заздравяване на отношенията между коалиционните партньори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    5 2 Отговор
    Заминава си, в Германия не траят като при нас, а наказват полит. Проститутките... Ами сега кой ще вика възторжено бойко и кой ще и носи цветя
  • 2 Да го кажем направо.

    9 2 Отговор
    Тепърва ще ги друса германските либерал-идиоти ...-политиците на Меркел..Отук нататък все повече ще ги тресе
    ...
  • 3 сноу

    6 2 Отговор
    Ето как стана факт "уйдурмата" на Ерджуланя,че той дърпа конците на омьослемчена безвъзвратно Циганория/бивша Германия/.Тропна с крак в Кьолн при откриването на поредната джамия -всички турци при" зелените" ,че всичкия мьослемлък там се трупа, и ето ти 17 %.
  • 4 сноу

    2 1 Отговор
    Не знам дали на баб Шменкел нещо ще и раздруса ,ама съм сигурен че Йоздемирчето /шефа на уж германските "зелени"/сега се друса от смях и обяснява по телефона на Доганя ,що за баламурници са жалките останки от германци.

    Коментиран от #6

  • 5 ЗайоБайо

    1 1 Отговор
    Австрийците изхвърлиха от парламента си зелените, германците си го.......ги вкарват
  • 6 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "сноу":

    Грешиш. Йотидем Ирландия е критик на политиката на Ердоган.

    Коментиран от #7

  • 7 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Грешиш. Йотцдемир е критик на политиката на Ердоган. Извинявам се за предният пост.
Новини по държави: