16 Октомври, 2018 18:07 4 694 13

ЕК: Виктория не е убита заради работата си

  • виктория маринова-
  • ек-
  • убийство-
  • журналистка-
  • работа

Брюксел не я постави сред журналистите, загинали заради работата си

ЕК: Виктория не е убита заради работата си - 1
Снимка: Facebook

Европейската комисия почете днес с едноминутно мълчание паметта на журналистите Дафне Каруана Галиция (Малта) и Ян Куциак (Словакия), загинали в последната година заради своите разследвания по съмнения за корупция. Тази сутрин комисията разпространи изявление по повод годишнината от смъртта на Галиция.

В последвал въпрос на всекидневната пресконференция на ЕК защо сред имената на журналистите не е била посочена и убитата в Русе телевизионна водеща Виктория Маринова, говорител поясни, че това е свързано с данните от разследването в България и Германия на нейното убийство. "Мисля, че това, че разпространихме изявление за резултата от полицейското разследване в България и Германия, за много бързата реакция и за (залавянето) на предполагаемия убиец и подбудите - мисля, че това ни накара да се насочим в (днешното) изявление към журналистите, пострадали заради своята работа. Това мога да кажа", добави говорителят.

"Преди година Галиция се събуди на този ден за последен път, преди да бъде убита заради своята работа. Днес трябва да спрем това, което правим, и високо да заявим, че в Европа трябва да бъде безопасно да се говори свободно, журналистите никога не трябва да бъдат плашени. Днес отдаваме почит на Галиция, Куциак и всеки журналист, притискан и заплашван, дори убиван, в Европа и по света", допълни говорителят, цитиран от "24 часа".

Той покани на трибуната представителя на организацията "Репортери без граници" Жюли Мажержак. От името на няколко европейски организации за защита на журналистите тя призова разследването в Малта да разкрие поръчителите на убийството на Галиция, както и за обществена проверка дали атентатът срещу журналистката е можело да бъде предотвратен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    10 8 Отговор
    Да а Един Мормот Завива Шоколад
  • 2 ПроБългарин

    19 1 Отговор
    Е как ще е за корупция. Нали част от парите се завъртат пак при тях. За ЕК, САЩ и Русия сме им удобни, като поданици и роби. Защо да имат интерес да се оправят нещата тука.
  • 3 123

    8 2 Отговор
    Следствието не е приключило!Няма присъда!Още не се знае какво ще излезе!Дали ще е вярно - това е друг въпрос!
  • 4 Радо

    9 1 Отговор
    Не е убита заради работата си разбира се, в Русе не може да има проспериращ частен бизнес без благословията на управляващата мутро-джандарска хунта, бившият и мъж и е оставил една частна кабеларка да се изявява на местно ниво, но чак такива конспирации!!
  • 5 Мошенници

    8 0 Отговор
    И тук и в еропа
  • 6 Не е заради нейната работа

    4 2 Отговор
    Заради работата на едни дето отразяваха катуница е!
  • 7 Никво доверие в ЕС

    14 1 Отговор
    Тия щото щяха да кажат, особено ако журналистката е искала да прави предавания срещу двойния стандарт налаган от Евро Съюза. ЕвроГе*йците защитават само журналисти говорещи срещу бизнесмени обвързани с Русия и държави извън Западните интереси - за всички останали мълчат и пазят гърба на всяка мутра убила или пребила журналист, дръзнал да говори срещу Запада

    Коментиран от #10

  • 8 Кво стаа

    12 1 Отговор
    Кво стаа бе ! Абе тия от ЕК откога взеха и да се изявяват като прокурор ! Есиктербе.
  • 9 Марио

    14 0 Отговор
    Това показва, че и там има корупция.Жената си отиде точно заради работата си.Това е неоспорим факт!!!Жалко за момичето, много млада само на 30 години, почива заради интересите на властта и Gp.За да може те да продължат да крадат на воля.
  • 10 Марио

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Никво доверие в ЕС":

    Така е.
  • 11 Kaniba

    9 0 Отговор
    ЕК: Виктория не е убита заради работата си
    (ЕК: Циганина дето е я убивал, насолвал, чукал докато и спирало сърцето и мозъка, не е важен)
    Важното е, че в България не е нарушавана журналистката практика!!!
  • 12 Прогледнал

    8 1 Отговор
    И на децата вече е ясно че убийството е извършено от професионалист по поръчка на Джей Пи Груп. Със циганина има договор да поеме вината.

    Коментиран от #13

  • 13 Санчо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Прогледнал":

    14 000 000 €.
Новини по държави: