18 Октомври, 2018 19:36 8 468 52

Путин обвини САЩ за ужаса в Крим

  • владимир путин-
  • крим-
  • сащ

Според него политиката на глобализация води до такива последствия

Руският президент Владимир Путин обяви, че трагедията в училището в Крим е последствие от политиката на глобализация, наложена от САЩ, съобщи РИА Новости.

Ученик нападна с експлозиви и огнестрелно оръжие колеж в Крим. В резултат на това загинаха 21 души, а още десетки бяха ранени.

Смята се, че зад действията на извършителя може да стои нещастна любов. Има сведения, че той може да е бил предварително обучен за атаката.

„Това е в резултат от глобализацията. В социалните медии и интернет беше създадена цяла общност. Всичко започна с трагичните събития в американските училища.

Мисля, че вътрешните проблеми в САЩ предизвикаха враждебни действия към Кремъл. Надявам се, че тези проблеми ще бъдат изгладени“, заяви Путин.

Путин заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп иска по-добри отношения между двете страни и даде добра оценка на срещата в Хелзинки.

Той заяви, че терористите от ДАЕШ са хванали няколко американски граждани в Сирия.

Путин потвърди новината, че след атака на терористите, заловени са били 700 цивилни в страната.

Сред заложниците има американски и европейски граждани. Той допълни, че терористите разширяват влиянието си на териториите, контролирани от САЩ и опозиционните сили.

Путин заяви, че е важно да се намери диалог между двете страни за решение на въпросите в Сирия и Близкия Изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медведев

    55 70 Отговор
    Правилно,САЩ са виновни за всичко, дори и за смяната на сезоните

    Коментиран от #30

  • 2 Бесен Язовец

    67 36 Отговор
    5 изтребителя F-35 на Израел са били засечени от руските противовъздушни системи С-300 в Сирия при предприета атака и опит за навлизане във въздушното пространство на страната. След като са засечени и са били на прицел, израелските изтребители напускат въздушното пространство на Сирия и прекратяват предприетата атака.” Припомняме, че тези самолети са “невидими” за американските противовъздушни системи и са единственото оръжие, което Израел твърди, че има, което би могло да мине през радарите на С-300. Преди дни пък САЩ приземиха всички такива самолети, поради падането на един от тях в Южна Каролина.

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Borislav Popov

    54 58 Отговор
    Сирийските аркадаши на Пути затриха руския самолет, виновни са разбира се евреите ! Някакъв изпяркал руски студент застреля и рани сума ти и народ, виновни са американците, няма друг кой !
  • 4 Я гледай

    42 29 Отговор
    Ама Путин няма никаква вина , ама никаква.
  • 5 Бесен Язовец

    43 14 Отговор
    Франсис Фукуяма: „Социализмът трябва да се завърне“! Франсис Фукуяма стана знаменит през 1989 г., обявявайки, че либералната демокрация е най-висшето състояние на човечеството, своеобразен „край на историята“.Самият Фукуяма е роден през 1952 г. в Чикаго в семейство на американизирани японци, чиито родители са дошли в Америка през 1905 г. Вчера, в последния брой на списание „Ню Стейтсмън“, той отиде още по-нататък, заявявайки, че „Социализмът трябва да се завърне“ и да започне да преразпределя произведеното в обществото, за да се премахнат огромните дисбаланси в доходите и богатството в съвременните общества. Според него периодът в развитие на обществото, започнал с Рейгън и Тачър, основаващ се на идеята за изгодата от нерегулираните пазари, „в много отношения имаше катастрофални следствия“.

    Коментиран от #17

  • 6 222

    25 56 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Това е абсолютна глупост.Я дай източника да видим за какво става въпрос ? С300 няма никакъв шанс да засече ф35 или ф22.Даже за с400 е спорно,камо ли тва с300.

    Коментиран от #15

  • 7 русия е джудже

    32 50 Отговор
    Кремълското джудже Путкин пак е прекалил с препаратите за вани.Каскетите не си взехте поука и това си е.
  • 8 Кроткия

    9 15 Отговор
    Ама ти наистина си бесен...
  • 9 Бесен Язовец

    36 22 Отговор
    Допитване, извършено от украинския телевизионен канал NewsOne, показа, на какъв език жителите на Украйна предпочитат да гледат телевизионни програми.
    Както се отбелязва, на зрителите по време на програма са задали следния въпрос: «На какъв език бихте искали да гледате телевизия?».
    По време на излъчването в студиото са позвънили над 30 хиляди човека. От отговорилите само 40 % поискали да гледат телевизия на украински език, а останалите 60 % — «на руски или други езици».

    Коментиран от #40, #45

  • 10 Бесен Язовец

    14 18 Отговор
    Ами потърси и ще намериш ! Преводач ли ти трябва ? Или си неграмотен ?
  • 11 Хи их хи

    15 15 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Кротни се, това е фейк!
  • 12 Барчо

    23 15 Отговор
    Путин вярно е велика личност, но може би трябва да му е последен мандат и на негово место да застане някой с по-твърда позиция. Твърда позиция както във вътрешната политика, така и във външната. Голямата държава иска твърди закони и точно такава ръка. Твърда. Иначе имаме свободия и държава на абсурдите. Като пример мога да дам братска Америка. Оръжие за масово поразяване може да си купи всеки ненормалник законно. Да. Точно така. За масово поразяване. Купуваш си две три автоматични оръжия с 10 000 патрона и действаш. Може да очистиш както 5 човека, така и 1 000 или повече. А да си сложиш в кенефа по-голямо казанче се иска специално разрешителни от няколко инстанции, че да не арчиш много вода. Да. Точно. Има и такъв случай там. На човека фекалиите му били леки и искал да си поръча по-голямо казанче, а там му искали химически анализ за доказателство и т.н. и т. н.

    Коментиран от #16, #48

  • 13 Е тоя съвсем

    22 9 Отговор
    изтрещя...
  • 14 Анти галфон

    23 31 Отговор
    Путя е бавноразвиващ. Нищо не се разбира от брътвежите му. Дали арменският поп не е виновен?
  • 15 Kcaniba

    31 10 Отговор

    До коментар #6 от "222":

    Хахахаха Няма!!
    И исраел каза, че не го е страх, ма не лети!!!
  • 16 Бесен Язовец

    15 31 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Твойто Пути е наистина велик лъжец и крадец !

    Коментиран от #39

  • 17 Барчо

    31 8 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Много е прав човека. Друг е въпроса дали може да се осъществи тая работа. Аз съм за. Не съм съгласен синът ми да работи като роб и събота и неделя за да може собственика да си бара дедовия на дарданелите тая седмица, като миналата си е клател макарите на съйшелите, а следващата седмица иска да оди у Крит. От едната страна имаме недоимък, а от другата прахосване.

    Коментиран от #44

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Цанко

    10 26 Отговор
    Жужето съвсем изперка! Сигурно има атентатите в Будьоновск и Моздок стоят САЩ?
  • 20 Бесен Язовец

    28 13 Отговор
    САЩ са много по-уязвими от Русия заради руските хипероръжия, но и защото само две руски подводници на 100 км от бреговете на САЩ за секунди ще ликвидират цялата северноамериканска държава. Да не говорим за новите подводни дронове – чудовища, които на мястото на САЩ могат да направят Северноамерикански пролив между Мексико и Канада.

    Коментиран от #24

  • 21 Цанко

    29 7 Отговор
    Доларът беше основното средство за колонизиране и покоряването на световното население. Поне от 50 години имаше колосално ограбване на световната икономика и на световното население чрез емисията на долара и глобалната медийна машина на основата на еврейските мрежови структури.

    Доларът стана основно средство за преразпределение на глобалните печалби.Западът слиза от сцената, моделът му е изчерпан.

    Русия и Китай се движат в противоположно направление – към дедоларизиране и бягство от долара, към икономически и социален суверенитет, отказ от международната система SWIFT, към увеличаване на дела на юана в кошницата на световните валути, намаляване на държавния дълг, увеличаване на златните резерви и отхвърляне на диктата на международните финансови централи.
  • 22 Цанко

    32 6 Отговор
    И Крим, световният англосаксонски ционизъм имаше планове да превърне в нов Манхатън срещу СССР. Сталин обаче не беше наивен и им предложи Биробиждан.

    И сега САЩ, Англия и Израел се готвеха да превземат Крим и да го превърнат в своя военна и финансова база. Но Путин ги удари жестоко. Тогава Западът пренесе атаката на сушата в Украйна, на което Русия отговори с приобщаването на Донбас.

    И атаката срещу Китай се води от Хонг Конг и Тайван. Но и там предстои поражение на геополитика на Запада.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пост

    14 21 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Ти от къде ги знаеш тия неща сигурно си някакъв военнослужещ на високо равнище във Русия и през свободното си време влизаш да разспуснеш в факти.бг ... Абе я се спри с тия глупости се едно слушам комшията ми бай Пеньо милиционера който отказва да приеме че кумонизма отдавна е умрял и си мисли че Русия е най в света .. та то такива хора като вас сте много изостанали и забили на едно място.. ай спрете се вече приемете истината стига си измисляй някви небивалици тука защото не вярвам някой да ти се връзва на акъла който е в ограничен капацитет понеже си ограничен индивид и забиваш на едно място .. направи си услуга и се спри вече

    Коментиран от #26, #31

  • 25 Цанко

    10 14 Отговор
    А за атентата в Беслан има съмнение, че зад него стоят агенти на ФСБ и ГРУ!
  • 26 Бесен Язовец

    22 11 Отговор

    До коментар #24 от "Пост":

    Това е голямата картина.

    При оръжията Москва е минимум равна на САЩ, а при хипероръжията ги изпреварва с десетилетия.

    При икономиката Китай е минимум равен на САЩ, на реално – по покупателна способност е по-голям поне два пъти.

    Геополитиката на Запада за задушаване на сухопътните държави откъм Морето вече не действа. Русия изгражда Северния морски път. Обратното – сега САЩ и Великобритания са обградени от хиперзвуковите Мечка и Дракон.

    Шах и мат.

    Западът губи Третата световна война.
  • 27 Цанко

    16 8 Отговор
    Западът слиза от сцената, моделът му е изчерпан.

    Русия и Китай се движат в противоположно направление – към дедоларизиране и бягство от долара, към икономически и социален суверенитет, отказ от международната система SWIFT, към увеличаване на дела на юана в кошницата на световните валути, намаляване на държавния дълг, увеличаване на златните резерви и отхвърляне на диктата на международните финансови централи.

    Доларът е основно разчетно средство в нефтодоларовата система на основата на нефта от Близкия Изток. Китай и Иран вече имат свои нефтени борси. И Русия – в Петербург.

    Коментиран от #38

  • 28 Хасан

    16 9 Отговор

    До коментар #22 от "Цанко":

    За нов световен ред сме ..така както казва Ердоган...ако в Сащ има фирма на стоцност един трилион това не е капитализхм,това не е пазарна икономика а ракова клетка която унищожава системата

    Коментиран от #29, #41

  • 29 Скункс

    4 9 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Изчезни,бе, хюмне противно
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Медведев":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
  • 31 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Пост":

    С тая груба правописна грешка-КУМОНИЗМА, матура по БЕЛ как си взел?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Stefko 88

    5 3 Отговор
    Духнал е гарнитура....

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Антисоциалист

    3 10 Отговор
    Господа, Президентът пУТИН в текста не се цитира, а тълкува и не е ясно дали той наистина е упрекнал САЩ по толкова тъп и бездоказателствен начин за това престъпление. Обвинения към САЩ за престъплението в Крим въз основа на глобализацията са нелепи - глобализацията е световен процес, не САЩ са й източник, същината й не е тероризъм, нито тя е причина за тероризъм... Този Президент създава впечатление за ограничеността си да произнесе нещо свое и достоверно, той е зависим от мафиотските общества в Руската федерация. Самостоятелността му е напълно съмнителна. Някои руски опозиционери дори твърдят, че подставени артисти играят ролята му и личността "пУТИН" не съществува. Възможността това да е така в дивашки саморазрушилия се Съветски съюз не може да се пренебрегва. Така или не, от името на Президента пУТИН ни приказват нелепости - неазависимо дали той или някой друг ги измисля.
  • 36 ултранационалист

    12 0 Отговор
    Еми прав си, ама и руснаците всички вече знаят английски език, а това всъщност е глобализацията. Ние трябва да забраниме английския на обществени места, както и всякакви други езици, ако искаме да оцелеем като нация. Атакистите са глупави хора, но Волен е един от най-умните политици в България и евала че риташе тъпата интелигенция пред НАТФИЗ, която ни налага английски език /парадирайки с него/. Учете руски език младежи, той дава светлина, богатство и култура, а не да сте мрачни /да не кажа мургави/ като нещастната ни интелигенция /не тази в миналото разбира се/.Ние сме рускоговорящ народ и те имат и много добър съвременен икономически строй жалко че такъв светъл бял красив народ се управлява от роби на техните свръх капиталисти и олигарси /китайците също са за пример в икономическият им строй/. Стига с тая Европа, Америка... Стига с тоя английски и да обърнем поглед към корените на дедите ни, а те са от руските степи.

    Коментиран от #37

  • 37 ултранационалист

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "ултранационалист":

    "'Еми прав си" - ИМАМ предвид изказването на президента Путин за глобализацията, а не коментиращия над мене.
  • 38 Антисоциалист

    4 10 Отговор

    До коментар #27 от "Цанко":

    "Да, ама не". След като Президентът Путин обяви, че петродоларът ще изчезне, рублата се обезцени двукратно. И още, цитирам Ви: "Доларът е основно разчетно средство в нефтодоларовата система на основата на нефта от Близкия Изток." Пак "Да ама не"! 1. Доларът не е разчетно средство, а разплащателно средство. Разчетни средства са сметала, включително компютри. 2."Нефтодоларова" система в икономиката, т.е. в стопанството няма. Има производство, обмен на продукти, има и разплащателна система в този обмен. Бъркате икономика с частта й -търговията. 3. На основа на нефта може да има промишлени процеси и нищо друго. Не може доларът е хем основно средство в система, хем тя да е основата - единствена според Вас! на нефта. За съжаление, Вие безсмислено свързвате щампи от различни области и пропаганди в твърдение. Образец за соцпропаганда...
  • 39 Барчо

    16 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Аз Пути нямам. Може би имаш друго в предвид, ма се правиш на умник. А президента Путин си изигра ролята повече от отлично. Изгони американските фирми дето лапаха и крадяха с пълни шепи. Възвърна оръжейната промишленост и поизправи държавата на крака. Де да имахме и ние подобен да изгони всички чужди кръвопийци, които изнесоха ограбват България и българските граждани. Държавата ни хвали "чуждите инвестиции" все едно са манна небесна. Колкото и да са инвестиции, те са чужди и ще работят за чужди интереси, а не за наши. Това трябва да разберем най-накрая.
  • 40 Румяна Костова

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    News one е единственият телевизионен канал в Украйна ,който не ласкае Порошенко.Не бих го определила и като пропуски, просто е опозиция.Порошенко се кани да го закрие ,наред с някои други медии ,от които не е доволен и които му пречат на пред изборната кампания.
  • 41 Цанко

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Този,когото коментираш, не съм аз!
  • 42 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    5 12 Отговор
    Гнусното джудже вижда трагичния си край и фъфли небивалици, дано му се размине. Ще го разсекат на парчета озлобените от мизерия крепостни. И ще го затрупат с останките на сифилистика Ленин точно там, на червения, кървав площад. Ако все още са хора.
  • 43 самуил

    9 0 Отговор
    Момчето - убиец е било член на забранената в Русия еврейска секта " Свидетели на йехова" - тази която в България раздава необезпокоявано брошури по парковете и местата, където майките с деца получвата храна за децата си - т. нар. Детска кухня.
  • 44 Генерал Колев

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    Ми хвани се на работа бе, на сина ли разчиташ? И ти си същия като шефа му.
  • 45 Да да

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    А защо извода да не е, че само 40% искат руски, а 60% украински и др. езици? Така броите и електората си - Само 30% гласуват за ГЕРБ,а 70% са против тях или негласуват.Тъп по-тъп, най-тъп, путинофил! А тези които вярват на фалшиви руски новини са путинофили на квадрат.
  • 46 Само питам

    10 6 Отговор
    Джуджето казало още, че в случай на ядрена война всички руснаци ще отидат в рая. Интересно дали ще вземат и русофилите с тях в руския православен рай или ще ги оставят да се мъчат в еврогейски ад?
  • 47 Пеньо

    3 2 Отговор
    Диктаторски брътвежи за отклонение на общественото внимание и търсене на повод за още по-силно цензуриране на интернет.
  • 48 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Шашна ме с този битовизъм!!!Ама ти ВЯРВАМ,защото знам подобни истории....ЛИквидирането на ОГРОМНА част от човечеството е в ход и тука няма наши/ваши....всичко под ножа!!!!Твоят пример само го доказва...
  • 49 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    Само две думи!!!ПУТИН Е ПРАВ!!!!ТОЧКА!
  • 50 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    Прав е защото..се връчва ОГРОМНА ВЛАСТ!!!!в ръцете на отделния индивид/ПРЕДИ ДА Е СТАНАЛ!!!ЛИЧНОСТ с ОТГОВОРНОСТ/,Защото единствената ГЛОБАЛНА СИЛА!!!държаща в подчинение всички аспекти на планетата,на държавите,способна да въздеЙства дори на отделния индивид!!!е САЩ....И връчването на ВЛАСТ!!!в ръцете на глупака води до това/виж нашия СЕВЕРИН...МОЖЕ ДА БИЕ ,ЕБЕ И УБИВА КОГОТО!!!!СИ ИСКА!!!!!!/////Той има ВЛАСТ да направи това!!както всеки борсук седнал зад ВОЛАНА НА ДРАГСТЕРА...Той държи 300 коня и им КАЗВА КАКВО ДА ПРАВЯТ!!!!ТОВА Е ВЛАСТ!!!!!
  • 51 Путин е дребно злобно лъжливо говедо

    5 1 Отговор
    Страх тресе джуджето, като копейка от гнева на руснаците и пуска жалки лъжи от времето на Хрушчов. Жалък, некадърен нещастник и доказан лъжец и престъпник. Денят на ареста му в Хага наближава.
  • 52 Generalissimo FRANCO

    2 0 Отговор
    След анексията на Крим и окупацията на Донецк и Луганск , съпроводени с яростна антиукраинска пропаганда, е най-малкото неморално да се винят САЩ за трагедията в Крим. Впрочем, това твърдение на руския президент, както и противоречивите му изказвания за евентуален ядрен конфликт със Запада (ако боят е неизбежен , удряй пръв! Русия няма стратегия за превантивен ядрен удар), говорят за сериозни провали както във вътрешната, така и във външната политика на Кремъл, чиито едноличен и авторитарен ръководител търси вината за тези неудачи, не във себе си , а във ЕС/НАТО !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания