Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 11:16 5 397 39

Русия: САЩ мечтаят за еднополюсен свят

  • сащ-
  • русия-
  • еднополюсен-
  • ракети-
  • договор-
  • доналд тръмп

САЩ искат да са единствената суперсила в света

Русия: САЩ мечтаят за еднополюсен свят - 1
Снимка: Shutterstock

„САЩ мечтаят за еднополюсен свят“, заявиха от руското външно министерство, цитирани от AFP. Стъпката на Вашингтон да се оттегли от Договора за ракетите със среден и по-малък обсег с Русия е мотивирана от мечта за една глобална суперсила , съобщи източник от руското външно министерство.

"Основният мотив е мечтата за еднополюсен свят, но дали ще се сбъдне?", попита източник от външно министерство пред държавната информационна агенция РИА Новости. От външното министерство заявиха, че Русия "много пъти публично е денонсирала курса на американската политика за оттегляне от това ядрено споразумение", предаде "Фокус".

Вашингтон "се приближава до тази стъпка в продължение на много години, като съзнателно и стъпка по стъпка унищожи основата за споразумението", заяви официалният представител, цитиран от трите основни руски информационни агенции. "Това решение е част от политическия курс на САЩ да се оттегли от тези международни правни споразумения, които поставят равностойни отговорности върху него и неговите партньори и правят уязвими тяхната концепция за „изключителност "", заяви официалният представител.

Руският сенатор Алексей Пушков написа в социалната мрежа „Туитър“, че този ход е "вторият мощен удар срещу цялата система на стратегическа стабилност в света", като първата е оттеглянето на Вашингтон от Договора за борба с балистичните ракети от 2001 година". "И отново инициаторът на разпадането на споразумението е САЩ", пише Пушков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    7 50 Отговор
    САЩ - Русия мечтаят за еднополюсен свят ! А ве, хвани едните чифути удари другите !
  • 2 Шарлатанче

    55 13 Отговор
    Тя и кравата чака бика, ама нема да дойде. Та нека краварите да търсят зелена поляна. Искат да покорят целия свят.
  • 3 Руслямска държава

    16 70 Отговор
    Русия мечтае за Рая - лек път !
  • 4 ФАКТ

    87 11 Отговор
    Само с мечтите си ще останат.Изпуснаха си шанса американците-а той беше огромен след разпада на СССР. Тогава САЩ наистина се взеха за Господаря на Света и почнаха да сипят демокрацията си с бомби по целият свят.Стигнаха до такова падение-че да лъжат в ООН за хим.оръжие на Ирак-даже епруветка показваха...-представяте ли си наглостта им и лицемерието им? И точно заради такива ситуации светът видя в САЩ съвършенното зло.Затова и еднополюсният модел вече умря-колкото и да се напъват в Б,Дом това е краят на този модел.
  • 5 Хасан

    83 6 Отговор
    Прав е Ердоган като казва нов световен ред..за многополюсен свят..нека целия прогресивен свят се обедини против Сащ и Израел ..източници на насилие,алчност и хаос
  • 6 ГАЛЕВ

    75 8 Отговор
    ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ЧУМАТА САЩ.
  • 7 Чичо Сам

    10 62 Отговор
    Е ракетите Искендер с обхват от 500 км . не са ли в нарушение на тоя договор ? "Всеки договор с Русия струва по малко от хартията на която е написан "Бисмарк

    Коментиран от #11

  • 8 Така де

    62 4 Отговор
    Най-страшното нещо е САЩ да са световни господари!!! Американските политици са масово дяволопоклонници като вероизповедание и са садисти!!! Децата на Тръмп ходят в Африка да убиват слонове за забавление (проверете в гугле). Американците мечтаят за свят пълен с престъпност, насилие, убийства, болести. САЩ са световния разпространител на болести по хора, животни и растения!!! Над 90% от болестите са създадени и разпространявани от САЩ и Англия!!! Ако САЩ станат световни госпоради ще докарат Ада на Земята!!!!

    Коментиран от #15, #23

  • 9 СССРБАРЕТА

    49 2 Отговор
    само съюза с англосаксонците е по опасен от войната с тях: БИСМАРК

    Коментиран от #10

  • 10 ХА ХА

    39 1 Отговор

    До коментар #9 от "СССРБАРЕТА":

    "По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" БИСМАРК
  • 11 ХА ХА

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "Чичо Сам":

    "По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" БИСМАРК

    Коментиран от #19

  • 12 Руските свине

    6 25 Отговор
    На какво основание искат да бъдат полюс? Ако има такъв, то той ще б се или ЕС или Китай.

    Коментиран от #16

  • 13 onq s konq

    14 42 Отговор
    САЩ НЕ МЕЧТАЯТ да са единствената "суперсила" на света,ЗАЩОТО СА!Ако говорим във военно отношение-може ли 60милиарда долара които Русия отделя за въоръжаване да се равняват със 700 ,колкото е военния бюджет на САЩ?А ако сравняваме руската и американска ИКОНОМИКИ...има ли изобщо база за сравнение?Колкото до военният договор между Русия и САЩ относно ограничаване на оръжията със СРЕДЕН ОБХВАТ НА ДЕЙСТВИЕ,той просто е ОБРЕЧЕН НА ПРЕКРАТЯВАНЕ.А причината не е само в лъжите на Русия от "Ирански тип",а АКТИВНОТО ВЪОРЪЖАВАНЕ С ПОДОБНИ РАКЕТИ НА КИТАЙ,който не участва във въпросния договор.Което значи че Америка не може повече да си подволява "военно въздържане",след като съществува РЕАЛНА КИТАЙСКА РАКЕТНА ЗАПЛАХА за нея.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Трол

    38 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Когато разработката и цената за едно оръжие, заплащането и не на последно място разработката на оръжия за възпиране а не за нападение е до 10-15 пъти по-евтино, не отделяш финанси за поддържане на 800 военни бази по света и тем подобни, 60 млрд. са равнозначни на 700 млр.
    Еднополюсния модел вече не съществува, за справка виж акумулатора на БМВ-то си! Та така Кобилкин, ще те ограмотя ама при теб се иска малко повече време, много неща ти липсват и главно мозък!

    Коментиран от #21, #27

  • 15 Хасан

    24 0 Отговор

    До коментар #8 от "Така де":

    Не Сащ ами протестантите и евреите които управляват..те са много по фанатизирани от джихадистите...те искат да предизвикат Апокалипсиса..
  • 16 Ресуси и армия

    34 2 Отговор

    До коментар #12 от "Руските свине":

    Русия е по-голяма от следващите 2 държави взети заедно. Граничи с Китай и ЕС. Вече е била супер сила и знае какво е това

    Коментиран от #28

  • 17 Хасан

    35 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Наврмете и за Хитлер и нацистката военна машина говореха така..бяха най,най,най във всичко ..шамаросаха цяла Европа докато не усетиха руския юмрук
  • 18 Ивайло

    27 2 Отговор
    Нека мечтаят САЩисаните то това само им остава
  • 19 Нано технологии

    5 24 Отговор

    До коментар #11 от "ХА ХА":

    Обаче ти като си се родил са те изпускали на главата поне 5 пъти . Това което си цитирал не е казано от Ото фон Бисмарк , а от Алексей Ефимович Вандам Може ли да си толкова тАп и неграмотен ? Е как иначе щеше да станеш русофил
  • 20 Груб дрогар

    4 11 Отговор
    Груб дрогар търси нежен дрогар от град София който да има собствен терен за извършване на другарските срещи , да е отговорен и да умее да "работи в екип".
  • 21 onq s konq

    4 35 Отговор

    До коментар #14 от "Трол":

    ПЪРВО-Искаш да ме убедиш че Русия разработва ЕДИНСТВЕНО оръжия за ОТБРАНА.ВТОРО-Оплакваш Америка че за разлика от Русия има огромен масраф с поддържането на въпросните 800 БАЗИ по света,но не се сещаш че ТИЯ БАЗИ НЕ СА ЗА КРАСОТА,а при едни военни действия ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДО ЕДНА ДА ГЪРМЯТ "ПО КОГОТО ТРЯБВА".ТРЕТО-Не се задоволяваш да ми доказваш че 2+2 =5,а направо ми скачаш че 60=700.Зтова и мъдрият БАТ БОЙКО обясни че прост със прост,както и умен с умен МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ.Прост като тебе обаче с умен като мене-НИКОГА/НИВГИШ/!Колкото до полюсите на акумулатора на БМВ-то ми-наистина са 2,НО И ДВАТА СА АМЕРИКАНСКИ,а не съветски:)

    Коментиран от #22

  • 22 Трол

    27 1 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Когато се научиш да не бъркаш българското знаме с унгарското и за какво служат "онези мигачи" странично по веждите на калниците на колите за Щатите, тогава ще ми се открехваш. Сега ще слушкаш за да няма пляс, или най-много да ни разкажеш отново случката в градинката, когато сте срещнали с приятелят ти други двама джендъра, дето тренирали фитнес!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Янко

    16 1 Отговор
    Вече и на малките деца им стана ясно че ww3 ще има в която Китай ,Русия и Турция ще са съюзници...дупе да ни е яко на нас братя и сестри...още 500години
  • 25 Антисоциалист

    1 24 Отговор
    Господа, нито нечии мечти са работа на министерство на външните работи, нито има начин и средство да се види кой за какво мечтае. Друго се вижда - когато Президентът Тръмп заяви, че му пречат да е приятел на Русия, още на следващия ден Президентът пУТИН изрази заплахи към САЩ, на по-следващия - пак. Това се вижда, господа, а не мечти. Вижда се и кой пречи - Президентът пУТИН и фашистващите му мафиоти. Не САЩ, а те са врагове на великия руски народ.

    Коментиран от #32

  • 26 СеСеСере

    5 27 Отговор
    Русия е кочина!
  • 27 ссссс

    5 22 Отговор

    До коментар #14 от "Трол":

    Ти пък къде си тръгнал да сипеш акъл ,ограничен каскет ? САЩ отделят за военни бази извън държавата им ,около 150млрд. долара.Отделно от целия военен бюджет на САЩ 60-70 милиарда отиват за нови разработки и тестове,което е колкото целия военен бюджет на Русия.Също така правителството отпуска допълнителни пари за някои операции ,които не влизат във военния бюджет.Демек САЩ имат на практика неограничени финанси.Знаеш ли защо имат 800 бази ,отделят толкова пари ,най-влиятелната страна са и са единствената суперсила в света ? ЗАЩОТО МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ ! Ако онея бедняци от Русия можеха и те щяха да са го направили ,но немогат и затова мрънкат !

    Коментиран от #30

  • 28 Руските свине

    6 20 Отговор

    До коментар #16 от "Ресуси и армия":

    Отдавна загубиха статута на свръх държава. Сега са единствено суровинен придатък на Китай и ЕС.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Трол

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "ссссс":

    Тебе кой те пъни, че се сбаждаш! Мълчи си, клечи си и мърдай с уши!

    Коментиран от #33

  • 31 Българин

    8 15 Отговор

    До коментар #29 от "България":

    Защо руската измет постоянно повтаря, че без Русия нямаше да имаме държава, щяхме да говорим турски, да ходим с фесове а жените ни с хиджаби? Пак щяхме да сме свободни но без предателската и безродна пета колона, която от 140 години продава България и лиже руски задници. Добре, че беше Стамболов, иначе сега да сме руска губерния, жена ти рускинята щеше да ти слага разкошни рога, ти или щеше да бъдеш пукнал от пиене или щеше да бъдеш алкохолик, а синовете ти отдавна щяха да бъдат убити. Единият в Украйна, другият в Сирия.
  • 32 Гостът

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Антисоциалист":

    Всички антисоциалисти са бивши комунисти. Недей пиши глупости. Личи ти колко си "умен".
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Трол

    9 6 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Плужек не се разсейвай с лични нападки, така не се правят центчета! Съсреодоточи се да плюеш рашките и не се прави на смел!

    Коментиран от #36

  • 35 Рашка с прашка

    7 13 Отговор
    Да не би деградиралите морално и материално ватници, да искат да са полюс на влияние? И какво освен диващина, корупция, диктатура и мизерия могат да предложат?

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Наблюдател

    6 13 Отговор
    Величието на една държава и респективно нейното влияние в света е в пряка зависимост от икономическото и развитие и брандовете, които я представят. Например за Германия това са : Мерцедес, Бош, Опел, Ауди, АЕГ и т.н., за Япония-Панасоник, Сони, Мазда, Мицубиши и т.н. САЩ имат най-много. А какви брандове може да предложи Русия? Калашников, Спутник, матрьошка, водка, Сталин, перестройка ..Новичок.Путин..... Жалка работа! Да се почудиш как има такива, които им се възхищават!
    Понеже Русия няма съвременни брандове тя реанимира старите и дълбае в миналото. Затова са тия и прекаленото фиксиране във ВСВ. Но само с минало една страна не може да се развива, да върви напред и да стане превлекателен пример за развитие. Никоя нормална държава не се фиксира в миналото както прави Путинистан. И за това са нормални.

    Коментиран от #39

  • 39 БРАНДОВЕТЕ СА ТЪРГОВСКИ МАРКИ

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    ТЕ ГРАНИЦА И ДЬРЖАВА НЕ ПАЗЯТ. АМА ВИЙ СЕ ПЕЧАЛБИЧКА И КЕЛЕПИР ВЬ ВЬЛНУВА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания