Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 14:20 1 698 3

Британският бизнес е притеснен

  • брекзит-
  • великобритания-
  • бизнес-
  • ес-
  • притеснен

Ситуацията изисква неотложни действия

Британският бизнес е притеснен - 1
Снимка: Shutterstock

Водеща британска бизнес асоциация заяви, че повечето предприятия са готови до Коледа да започнат да прилагат плановете си за извънредни ситуации, включително съкращаване на работни места и преместване на дейността си в чужбина, освен ако получат по-голяма яснота за Брекзита, предаде Асошиейтед прес.

След проучване на 236 предприятия, с акцент върху малките и средни компании, Конфедерацията на британската индустрия съобщава, че според 80 на сто от тях Брекзитът е повлиял негативно на плановете им за инвестиции. Много от тях се готвят за сценарий, при който Великобритания напуска ЕС без сключено споразумение за раздялата.

По-голямата част от британския износ в момента се пласира на европейския пазар. Керълайн Феърбеърн, генерален директор на Конфедерацията на британската индустрия, определи ситуацията като изискваща неотложни действия. По-рано стотици хиляди души протестираха в Лондон против Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ми дреме за леви резби

    17 4 Отговор
    Дреме ми за британския бизнес. Да се пръждосват тези гейт.аци от ЕС. На никого не са притрябвали. Само на контра го дават постоянно и проблеми създават, защото са проводник на хамерските интереси. Без тях ЕС ще е в пъти по-добре.
  • 2 некойси

    11 0 Отговор
    Има за какво да е притеснен защото повече от половината ще зачезне.
    Партньорите на който се готвят да разчитат са твърде далече географски и логистично.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: