25 Октомври, 2018 14:32 2 828 4

ЕС и Великобритания близо до споразумение

  • великорбитания-
  • споразумение-
  • ес

Има напредък в преговорите

ЕС и Великобритания са близо до споразумение за излизането на страната от групата. Това заяви основният преговарящ за Великобритания Доминик Рааб, цитиран от The Tlegraph.

Според Рааб последните преговори с ЕС са дали добър резултат. Той призова организацията да не се въвлича в безкомпромисен подход.

„Постигнахме добър напредък. Близо сме до постигането на споразумение. Със сигурност има риск да не бъде сключено споразумение. ЕС не бива да се въвлича в безсмислено безкомпромисен подход“, заяви Рааб.

От ЕС вече обявиха готовност да удължат преходния период за Великобритания. По план страната трябва да излезе от ЕС през март следващата година.

Очакват се финални преговори по някои от основните точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС ЕС ЕС

    6 0 Отговор
    И ние сега точно каво трябва да направим???? Май е време да местим....................................................................................................................................................................................
  • 2 Глупости

    5 0 Отговор
    Колко пъти ще казвате това 10, 100, 1000????
    Остава неразрешен проблемът със Северна Ирландия и някой трябва да отстъпи, стига вече с глупости ни занимавайте.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: