Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 06:59 2 790 5

Демократите обявиха победа за Камарата на представителите

  • сащ-
  • избори-
  • конгрес

Нанси Пелоси се обърна към избирателите

Демократите обявиха победа за Камарата на представителите - 1
Снимка: Shutterstock


Лидерът на представителите на Демократическата партия в Камарата на представители обяви победа в изборите за Долната камара на американския Конгрес, съобщи CNN.

Демократите си върнаха контрола над Камарата на представителите след доминация на републиканците през последните 8 години. По последни данни демократите имат 168 представители в Камарата срещу 166 представители на републиканците. Според последните данни най-вероятно демократите ще получат мнозинство от 218 кандидата.

В същото време републиканците почти със сигурност задържат контрола над Сената.

„Избирателите са нашият най-голям играч. Те направиха разликата между загубата и победата. Тези избори значеха много повече от избора между републиканци и демократите.

Ние ще работим по решения, които да ни обединят. Нашите основатели знаеха, че трябва да сме единни. Ние ще следваме техните примери.

Ние ще се справим с всички проблеми, създадени от администрацията на Тръмп. Изборите са за нашето бъдеще. Благодаря ви, че направихте така, то да изглежда по-добро“, заяви Пелоси.

В същото време не се очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп да се обади на Пелоси и официално да й честити победата. Все още не са излезли пълните резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реп

    14 10 Отговор
    Повечето коментари и публикации на комунягите-демократи в САЩ са манипуилатуивни и лъжовни.Медиите,включително и тук са техни

    Коментиран от #2, #5

  • 2 РЕП ТИЛ

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Реп":

    РЕП, рано си станал и бързаш да пишеш, ама още не си изпил хапчетата.
  • 3 Пеньо

    10 9 Отговор
    На рижият клоун ще му е все по-трудно да върши простотии.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бравос

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реп":

    Много точно казано !