7 Ноември, 2018 10:04 2 729 2

При нов референдум: НЕ на Брекзит!

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • референдум-
  • проучване

В Лондон не предвиждат нов референдум

При нов референдум: НЕ на Брекзит! - 1
Снимка: Shutterstock

Ако днес се проведе нов референдум за излизането или оставането на Великобритания в Европейския съюз, то няма да има Брекзит. Това сочат данните от най-мащабното подобно проучване от вота през 2016 година насам, предаде Channel 4.

Данните показват, че в момента 54% от британските гласоподаватели биха избрали оставане в европейското семейство. В проучването на Survation са участвали близо 20 000 души. Преди две години близо 52% от гласувалите британци избраха напускане на блока.

Великобритания трябва да напусне напълно структурите на ЕС в края на март следващата година, но споразумението с Брюксел за условията все още не е завършено. Има точки, по които двете страни не могат да се разберат. Една от тях е статутът на ирландската граница след Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    11 5 Отговор
    Можем да им услужим на британците с една наша поговорка: "Да би мирно седяло - не би чудо видяло". Много подходяща е за ситуацията!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Напускат или не , имат минимум три години преходен период , в който трябва да спазват досегашните договори !! А това е предостатъчно и баба Мей да си замине , барабар с партията си и за нов референдум за "връщане" !!!! И този път пенсионерите и идиотите няма да имат щастието другите да не гласуват , процентът за ще е доста повече от 54 !!!!
Новини по държави: