Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 19:58 3 128 10

Тръмп: Предизвикахме историята

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • републиканска партия

Президентът на САЩ порица медиите за враждебното отразяване на Републиканската партия 

Тръмп: Предизвикахме историята - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп порица изключително враждебното според него отразяване на него самия и на Републиканската партия по време на кампанията за изборите в средата на мандата, предаде CNN.

В първото си изявление пред медиите след обявяването на резултатите Тръмп заяви, че неговата партия "е отправила предизвикателство към историята", увеличавайки броя на сенаторите си. Той приписа заслугите за победата на себе си, припомняйки за участието си в предизборната агитация.

"Тази усилена агитация спря синята вълна, за която те говореха", заяви Тръмп. Той призна, че партията му е претърпяла поражение в Камарата на представителите, но настоя, че републиканците са се представили по-добре от очакванията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че ще може да работи с демократите, които успяха да отнемат от републиканците мнозинството в Камарата на представителите, и заяви, че са възможни компромиси за здравеопазването и инфраструктурата.

"С малко късмет може догодина всички да работим заедно, за да продължим да постигаме резултати за американците", заяви Тръмп на пресконференция в Белия дом. Той посочи здравеопазването, инфраструктурата, търговията и икономическия растеж сред сферите, в които е възможно да бъдат намерени съвместни решения.

Тръмп добави, че това е голям ден за Републиканската партия. "Това беше голям ден, невероятен ден", подчерта той. "Републиканската партия отправи предизвикателство към историята, увеличавайки мнозинството си в Сената и осуетявайки категорично предсказанията за Камарата на представителите", заяви президентът на САЩ, който още днес обяви изборите за голям успех.

Демократите отнеха от Републиканската партия трийсетина места в Камарата на представителите. Очаква се демократите да получат 229 места срещу 206 за републиканците по последни оценки. В Сената се очаква републиканското мнозинство да нарасне от 51 до 53 сенатори.

Тръмп заяви, че спечелените места в Сената са по-важни от загубата в долната камара.

"Възможно е това да стане прекрасна ситуация с две партии", заяви Тръмп. Той добави, че Нанси Пелоси, която може да стане следващият председател на Камарата на представителите, в телефонен разговор е изразила желание за съвместна работа. Тръмп обаче изрази съмнения, че ще може да бъде намерена възможност за компромис, ако Демократическата партия използва новата ситуация, за да започне разследвания. "Не можете да получите всичко наведнъж", подчерта президентът.

Тръмп добави, че се надява да работи с Конгреса, за да получи финансиране за обещаната стена по границата с Мексико, но каза, че няма да принуди правителството да спре работа, за да го постигне. "Нуждаем се от тази стена, много демократи знаят, че се нуждаем от стената и ще трябва просто да изчакаме и да видим какво ще стане", подчерта президентът.

Той заяви също, че разследването на предполагаемата руска намеса в президентските избори през 2016 г. трябва да бъде прекратено, защото не е от полза за страната. "Можех да го прекратя по всяко време, но не го направих", напомни Тръмп.

"Те пилеят куп пари. Но аз го оставих да продължи. Бих могъл да го прекратя веднага", добави той. "Не е имало никакво наговаряне", подчерта Тръмп. Президентът на САЩ от месеци нарича разследването "лов на вещици".

Тръмп: Предизвикахме историята

Републиканецът добави, че гласоподавателите очевидно са наказали сенаторите от Демократическата партия заради техните действия по време на изслушването на съдията от Върховния съд Брет Кавано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    24 4 Отговор
    Честито на печелившите ! Новият губернатора на Колорадо - гей ! Емигрантки - мангасарки - конгресменки ! Щели да ходят там с тюрбани !!!

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Голем смях

    5 22 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ами Путин и Медведев са гейове и какво от това.Разликата е ,че в САЩ ги избира народът,а в Росийската педерация има пародия на избори и двамата пендели само си менкат местата.А колкото до фереджетата,Москва е най-мюсулманския град в Европа с най-голямата джамия,а 30 процента от населението на педерацията са рязанки.

    Коментиран от #4

  • 3 Жозефино

    7 1 Отговор
    Голям е Донката!
  • 4 Винаги

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Винаги защитавам тезата че всички българи трябва да бъдат избити до последния

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кирка

    1 1 Отговор
    Ами ще спечелят като в избраните има и умрял републиканец като в Невада-и тия като нашите с мъртви души печелят избори затова и държавата ни е умряла ония ги чака същото
  • 8 балоните

    2 0 Отговор
    до коментар#3 Жозефино -Той и нашия е голям но и двамата кухи
  • 9 Пеньо

    1 2 Отговор
    Тоя е по-зле и от Корни!
  • 10 1234

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Боря, какво те боли теб за Колорадо! А да, че там въпреки гейовете има наплив от емигранти, а за твоя сортир никой не ще и да чуе.