Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 10:35 1 158 0

Вучич: Политиката не е като Цървена звезда

  • цървена звезда-
  • сърбия-
  • политика-
  • чудо-
  • александър вучич-
  • меркел

Любопитно сравнение между политиката и футбола

Вучич: Политиката не е като Цървена звезда - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е получил покана от германския канцлер Ангела Меркел за среща на четири очи в рамките на церемониите в неделя в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война.

В Хелзинки, където е конгресът на Европейската народна партия, Вучич заяви късно в сряда, че Европа ще загуби много, когато Меркел слезе от политическата сцена. „Много съм уплашен за стабилността на Балканите, защото знам какво прави тя в тази посока“, обясни сръбският президент.

Вучич съобщи, че Меркел има конкретно предложение към него за решаване на косовския въпрос, но го запази в тайна, защото „всеки път, когато се стигне до стабилизация на положението между Белград и Прищина, албанците правят нещо страшно глупаво и лошо“.

„Струва ми се, че в Париж се очаква да се случи някакво световно чудо, но няма“, заяви Вучич. И обясни, че в политиката чудеса няма. Само в спорта, и то веднъж на 20 години - като например Цървена звезда да победи Ливърпул на футбол, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: