Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 14:50 1 485 0

Във всяка страна има по един Фараж

  • великобритания-
  • мишел барние-
  • ес

Мишел Барние иска стабилна Европа

Във всяка страна има по един Фараж - 1
Снимка: БТА/AP

Във всяка страна има по един Найджъл Фараж. Това заяви върховният преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Мишел Барние, съобщи ТАСС.

Барние визира бившият лидер на британската Партия на независимостта. Фараж беше една от основните фигури, които искаха излизане от ЕС по време на референдума във Великобритания.

Фараж се оттегли след референдума, но наскоро обяви, че планира да се върне в политиката. Той не е доволен от условията за излизане на страната, договорени от премиера Тереза Мей.

„Ще се борим с тези, които искат да срутят Европа чрез страх и популистки лъжи. ЕС е под атака на популистките сили в Европа“, заяви Барние.

Според него ЕС е нестабилен и има нужда от укрепване. Той не разкри подробности за протичащите преговори между ЕС и Великобритания. В същото време обеща да изпълни мисията си в преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: