9 Ноември, 2018 14:30 1 394 0

Протести пред Белия дом

  • сащ-
  • протест-
  • джеф сешънс

Недоволство срещу уволнението на главния прокурор на САЩ

Протести пред Белия дом - 1
Снимка: БТА/AP

Група от протестиращи се събраха пред Белия дом, за да демонстрират недоволство от уволнението на американския главен прокурор, съобщи Fox News.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп освободи Джеф Сешънс от поста му през миналата седмица. Това предизвика притеснения за развитието на разследването за руска намеса в американските избори.

Подобни протести имаше и в Ню Йорк. Протестиращите искат Тръмп да защити разследването на специалния прокурор Мълър,

Сешънс беше един от най-близките хора до Тръмп. Той го подкрепи още по време на предизборната му кампания. Президентът обаче остана недоволен от начина, по който прокурорът ръководи разследването за руската намеса.

Решението дойде само ден след частичните избори в САЩ. Очаква се те да дадат допълнителна инерция на разследването за руската намеса, след като демократите взеха контрола над Камарата на представителите.

Самите демократи вече заявиха, че не планират да търсят варианти за импийчмънт на президента. Очаква се те да преговарят с републиканците за работата в Конгреса. Самият прокурор беше изпратен с аплодисменти при оттеглянето си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА