Last news in Fakti

11 Ноември, 2018 15:28 4 812 20

Талибаните убиха 25 души

  • афганистан-
  • талибани-
  • нападение-
  • убити-
  • ранени

Най-малко 17 са ранени

Талибаните убиха 25 души - 1

Атака на талибаните в провинция Газни уби 25 души и рани 17. Нападението е извършено през нощта срещу неделя. Сред загиналите 10 са полицаи, а 15 цивилни. Към момента се води разследване на инцидента, съобщават от министерството на отбраната.

По последни данни, талибаните контролират 50% от територията на страната. Паралелно с тях властите се борят и с терористите от Ислямска държава. На територията на цялата страна се водят мащабни операции в борба с екстремистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 33 Отговор
    Тали(банан)четата като превземат Кабул и са през границата в рашка. Е тогава ще видим оня охлюФ лавров как ще се плюнчи

    Коментиран от #2, #12, #15

  • 2 А стига бе

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Талибаните ги създадоха САЩ-факт. И когато американците ги покровителстваха те бяха "борци за свобода"--убийствата им бяха оправдавани. А сега станаха бандити-е как така? Не е ли лицемерие това?

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мужик

    6 23 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    Ти тъп ли си, или просто си руски трол, защото единственият факт е, че талибаните са ислямско фундаменталистко военно движение, възникнало в средите на пущунските младежи-сунити по време и в отговор на съветската окупация на Афганистан?!... Ако СССР не се вряха, където не им е работа, талибаните изобщо нямаше да съществуват... И, единствената "връзка" на САЩ с талибаните, е, че след 9/11 със сила ги свалиха от власт и до момента продължават да харчат милиарди и да рискуват живота на американски младежи, за да ги държат далеч от властта...

    Коментиран от #7, #9, #16

  • 5 Хахаха

    16 3 Отговор
    Единствената връзка на САЩ с талибаните е че те ги създадоха. Има и снимка на Рейгън с da Taliban Founding Fathers

    Коментиран от #11

  • 6 бат мишо

    17 3 Отговор
    талибаните преди да навлязат в Русия трябва да преминат през руските граничари ....хора задържали няколкомилионния вермахт 3 дни само с ръчно и леко въоръжение.....ако мислите че е лесно да се премине през тях трябва да не сте наред с психиката. или да я бъркате с българския разграден двор
  • 7 Жоро

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мужик":

    Толкова си "умен" че даже и една лъжа не можеш да напишеш така,че да хване"декиш"... Абе много ниско ниво на амерските подлоги-интелектуално и ментално...
  • 8 бат мишо

    16 2 Отговор
    талибаните не са толкова глупави да не отчитат че боя ще е различен на руска земя ,където ще им липсва подкрепата на местното население , познаването на местността , големите балкани с пещерите им ....в руската равна степ ,без ятаци ЩЕ СА КАТО ФАЗАНИ В ЛОВНО СТРЕЛБИЩЕ за руските граничари и авияция, И ГО ЗНАЯТ ПРЕКРАСНО талибанските полеви командири, аретен ЧЕ НЯМАТ И КАКВО ДА ТЪРСЯТ в русия ....ко ще откраднат от кого и кой ще им плати
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай хой

    13 2 Отговор
    Някой може ли да ми обясни откъдяяя талибан ефенди ще нахлуе в Русия. Пак козяшки неграмотни изцепки.
  • 11 Мужик

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Снимката, за която говориш, изобщо не е с талибани, а с муджахидини, но знам, че лумпените във Факти не правите разлика между едните - ислямистки фундаменталисти (които в онзи момент дори не са били базирани в Афганистан, а в Пакистан...) и другите - бунтовници срещу Съветската окупация в Афганистан, също, като не правите разлика и между ИДИЛ и бунтовниците в Сирия, примерно. Но такива сте си вие - вярвате само на всичко, което ви кажат Мария Захарова, ТАСС, РИА и анонимните сайтчета и форуми с руска пропаганда, дори, когато си противоречат по три пъти на ден, а извън руската пропаганда, за вас друг свят не съществува.

    Коментиран от #14

  • 12 СЮРРЕАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ще минат в Русия,ама Вовата като им изплющи една Сатана,ей така без заряд да им я забоде в центъра на Кабул-ще хвръкнат и талибани и све!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Д'мин

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мужик":

    Името талибан идва от арабската дума талеп/талип и означава ученик. Наименованието е дадено на създадено от ЦРУ движение главно от средите на студенти учили в САЩ и Европа. Изцяло финансирано от американците. Ако не вярваш ходи на Козяк и питай!

    Коментиран от #18

  • 15 Крадец

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Само през трупа на краварите !
  • 16 Хахото

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мужик":

    Ако си спомняш даже и Рамбо се снимаше с "борците за свобода".
  • 17 ганчо зубидренката

    8 2 Отговор
    Преди много години,УСА финансираше и обучаваше муджахидини,за да убиват руските наборни войничета.
    След време УСА предаде муджахидините.
    УСА обучиха и финансираха "талибите" по границата с Пакистан.
    Мушараф слушкаше,иначе ЦРУ го сваляше за една нощ.
    Талибите бяха инжектирани в Афганистан,за да има нужда от намеса на УС АРМИ.
    "Борят" ги от повече от 15 години и все още "талибите" държат 50 % от страната...Просто без коментар.
  • 18 Мужик

    2 11 Отговор

    До коментар #14 от "Д'мин":

    "Талибан" означава "уечник", но на езика пущу (не знам колко прост трябва да си, за да намесваш арабски език в Афганистан...), който се говори в големи части от страната, заселени със сунити. Всички тези младежи, които са станали талибани, са обучени по време на Съветската окупация в религиозни училища в Пакистан, не в САЩ или Европа... Те са били привлечени от властта в Пакистан и са настанени във въпросните религиозни училища, които са финансирани, построенни и поддържани от властта в Пакистан, така че отговорът на въпроса - кой е създал талибаните, е повече от очевиден. Естествено, руската пропаганда използва случая, че няколко години по-късно, през 1991 г. Пакистан става военен съюзник на САЩ и прави типично по руски малоумното заключение, че щом САЩ са станали съюзник на Пакистан, значи вече са виновни за всички исторически грешки на Пакистан... Но, знам, че русофилските лумпени не знаете всичко това, вие по начало сте крайно неимформирани по всички въпроси (иначе нямаше да сте русофили) и причината да свързвате САЩ с талибаните, е, че смятате по подразбиране САЩ за виновни за всички световни злини - от талибаните, та до измирането на динозаврите...

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Д'мин

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мужик":

    Пищу е пущинясалият ти мозък! Това е арабизъм, навлезъл в страните от региона! В турския означава студент, като последната буква от П преминава в Б при спрягането и! Не си ми на нивото за да споря с теб! Козяк да си подбира кадрите с IQ по-голямо от номера на обувките им!
  • 20 536

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мужик":

    „Войната на Чарли Уилсън“ гледай филма и после ще обсъждаме !
Новини по държави: