Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 18:56 1 446 6

ЕК не иска визи за британците

  • ек-
  • визи-
  • великобритания

Предлага се британските граждани да пътуват свободно в Шенген

Европейската комисия официално предложи британските граждани да пътуват без визи в границите на Шенгенската зона след излизането на страната от ЕС, съобщи Би Би Си.

Това предложение ще важи, дори да не бъде постигнато официално споразумение между Великобритания и ЕС. Такова би трябвало да бъде факт до месец декември.

Основно изискване е обаче такова правило да има и за европейските граждани при пътувания до Великобритания.

Досега британското правителство обяви намерение да не иска виза от граждани на ЕС за кратки пътувания. А ЕК уточнява, че митническите проверки ще важат за британските граждани в такъв вид, в какъвто важат за всички граждани на трети страни, влизащи в ЕС.

Има информации, че финално споразумение може да бъде постигнато през тази седмица. Предложението за визите ще трябва да бъде одобрено от Европейския съвет и от Еворпейския парламент. Всичко трябва да се реши до финалния Европейски съвет през декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Hhhhhhh

    4 1 Отговор
    Грешка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    1 0 Отговор
    Визи за англичаните що за тъпотия? Заради нещастните украинци и прищевките им ЕС и икономиката на България отидоха на кино. 99% от никому ненужните български боклуци се изкупуваха масово от руския пазар /не знам защо/, но сега 4 години след налагането на санкциите много трудно се продава българската стока и затъваме все повече и все повече. Протестите го доказват.Беднотията расте ЕС също не е по-добре от 4 години насам.
  • 5 кой какъв го играе

    1 0 Отговор
    Кои англичани?Питам,защото нали има англичани и англичани.Ние по принцип си мислим за англичани,но да не вземат да прииждат разни англичани,че тогава става лошо!

    Коментиран от #6

  • 6 А ти съмняваш ли се

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "кой какъв го играе":

    Естествено, че не става дума само за английските англичани, а реално основно за англичани с английско гражданство, така да се изразя. Че иначе за чий им е да излизат от Англия редовно?!
Новини по държави: