21 Ноември, 2018 17:07 3 140 19

Тръмп към Рияд: Благодаря, че свалихте цената на петрола

  • доналд тръмп-
  • саудитска арабия-
  • сащ-
  • петрол-
  • нефт-
  • опек

В същото време се засилва натискът да бъдат наложени по-твърди санкции на близкоизточния съюзник на Вашингтон след убийството на Хашоги

Тръмп към Рияд: Благодаря, че свалихте цената на петрола - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изказа благодарност на Саудитска Арабия за това, че е помогнала да се понижат цените на петрола. В същото време се засилва натискът да бъдат наложени по-твърди санкции на близкоизточния съюзник на Вашингтон след убийството на саудитския дисидент Джамал Хашоги, предаде Reuters.

"Цените на петрола се понижават. Страхотно! Като голямо данъчно намаление за Америка и за света. Радвайте се!", написа в Тwitter американският държавен глава. Той припомни, че сега цената на един барел е 54 долара, а беше 82 долара.

"Благодаря ти, Саудитска Арабия, но нека да продължат да се понижават!", написа Тръмп.

Цената на лондонския сорт Брент спадна със 7,8 на сто до 61,97 долара за барел, а американският лек суров петрол в Ню Йорк поевтиня със 7,5 на сто до 52,23 долара за барел.

Тръмп към Рияд: Благодаря, че свалихте цената на петрола

Днес цените обаче отново тръгнаха нагоре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    27 5 Отговор
    А ние от България благодарим за поддръжката на мизерията и феодализма.
  • 2 Бесен Язовец

    10 21 Отговор
    А тук преди време, някакъв чалнат рублераст, спореше с мен и ми разказваше, че Трамп правел всичко възможно, петрола да поскъпва, понеже на американците им било изгоднр петрола да е скъп и бла, бла...) А всъщност е точно обратното, именно русландците мътят водата и правят всичко възможно цената на нефта да се качва. Защото скъп нефт + скъпа газ = много пари в джоба на руските чифути, които ограбиха руския народ и за безплатно приватизираха земните недра на Русия.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 търтейчо

    11 1 Отговор
    Ще намалят - къде ще ходят :) .Журналистчето трябва някак да го забрави света.
  • 4 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Всъщност руския "уралс" винаги е бил по-евтин и от брент и от американския лек , така че за Раша цената в момента е под 50 долара при средна себестойност на добива 38-40 долара за съществуващите находища , но за новите над 80 !!!! Именно затова им трябват по-високи цени !!

    Коментиран от #6

  • 5 мосфилм

    18 5 Отговор
    А изнудвачите от лукойл кога ще коригират цените?
  • 6 Дивуй

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Пич, недей да манипулираш.

    Коментиран от #13

  • 7 ДО ТРЪМПА - С ЧУЖДА ПИТА

    3 1 Отговор
    ПОМЕН ПРАЙШ НАЛИ.Я НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ СИ ТОГАЗ.НИ ЩЕШ НАЛИ .ЩОТ СА ВАШИ. ДРУГИТЕ ДА ГО ДУ .... ДА СИ ДАВАТ СТОКАТА БЕЗ ПАРИ.
  • 8 Borislav Popov

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Всички виждат лъжата на западняците. Какво стана с убития арабин в турското консулство ?! Бай дони каза : знаем че са намесени управляващите в СА ама имаме една търговийка за сто милиарда оръжие и не искаме да я загубим ! Къде останаха западните ценности ? За недоказания Скрипал - санкции , а за доказано убития саудитец - нещастен случай !! Май никакви западни ценности няма - всичко е за пари и ресурси !

    Коментиран от #12, #16

  • 9 Borislav Popov

    10 2 Отговор
    Като са паднали цените на нефта - защо у нас дизелът не пада ? Разликата между дизел и бензин надхвърля 20 стотинки ? От къде се получава тая разлика от около 10% ?
  • 10 Иван

    4 1 Отговор
    Благодаря ти Саудитска Арабия и за убийството на Хашоги.......
  • 11 Я виж

    10 1 Отговор
    Великата Америка клекна пред чалмата.Ей такъв упадък виждам аз в янките.Нищо не могат да направят на чаршафа защото зелената хартийка ще стане като боливара.Туй да поощряваш убийство на журналисти и погазването на човешките права в името на долара показва и потвърждава защо гринговците само създават закони и правила без да ги спазват.Гуантанамо също се вписва в техните интереси.
  • 12 Бесен Язовец

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Ха, ма това ти беще бе каскет, нали ти пееше тук, че уж Трамп бил виновен за високата цена на петрола !? Какво ся тук ми разтягаш локуми ? Имаш ли доказателства, че принца е убил Хащоги, че и баш в турското консулство, дай да ги видим ??
  • 13 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дивуй":

    Михаил Крутихин от Rusenergy констатира фактическата катастрофа на руските петролни компании при днешните цени на нефта по световните пазари- около и под 31 долара за барел. Това пише в свой анализ newsader.com . „Средната себестойност на добивания в Русия петрол за всички действащи проекти е между 35-37 долара за барел. В момента например „Роснефт” доизпомпва леснодостъпните си находища, където не е необходимо да се влагат никакви инвестиции. Но това ще приключи и ако цената от 29 долара за барел, на която сега се продава руския сорт Urals се запази, това означава загуба от 20%”, анализира Крутихин.

    Последствие от срива на цените е и отказът на повечето руски компании да разработват нови находища. Ако се пресметнат необходимите за това инвестиции, ще стане ясно ,че себестойността на този петрол ще е около 80 долара за барел. !!!!!! Я пак кой манипулира ??
  • 14 гОСТ

    3 3 Отговор
    Мисля че на всички е ясно че покачване на нефта ще налее пари в алтернативните електрически коли , а веднъж свикнали да не ходим на бензиностанция и да плащаме по 2 лв на 100 няма как да ни върнат там. В Китай от електро транспорт се икономисва петрол като за цяла Гърция засега. А края на петрола означава освен по-чиста околна среда и край на долара.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "гОСТ":

    Верно ли бе , ти да видиш !!! А тия електрически коли и всичко за тях кой ще ги произведе , Раша и арабите ли , хахахахах !!! А Раша какво ще папка без петрол и газ , ракетки и самолетчета , хахахха !!

    Коментиран от #18

  • 16 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Не му обяснявай, той е предубеден
  • 17 име

    10 0 Отговор
    смъртта хашоги с/у петрол? колко демократично!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 001

    0 0 Отговор
    И при нас ще вдигнат за награда цената на бензина гадовете ....