Last news in Fakti

27 Ноември, 2018 09:03 2 536 32

САЩ: Действията на Русия са незаконни

  • украйна-
  • русия-
  • кораби-
  • сащ-
  • незаконни-
  • ники хейли

САЩ призоваха Русия да спазва международните си задължения

САЩ: Действията на Русия са незаконни - 1
Снимка: БТА/ AP

Американската посланичка в ООН Ники Хейли определи като незаконни действията на Русия, която задържа украински кораби през уикенда, предаде Франс прес.

На извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН Хейли подчерта, че подобно поведение би направило невъзможни нормалните отношения между Москва и Вашингтон. Тя призова Русия да освободи украинските кораби и техните екипажи. "Призоваваме Русия да спазва международните си задължения и да не пречи или затруднява украинският воден транспорт в Керченския проток", да освободи задържаните кораби и екипажите им и "да намали създаденото от нея напрежение", заяви Хейли.

"В името на мира и международната сигурност Русия трябва да прекрати незабавно незаконното си поведение" и да не нарушава правата на никоя държава на свободно корабоплаване, подчерта американската представителка в ООН. Тя обаче не спомена за евентуално въвеждане на нови санкции срещу Москва, за каквито призова Киев, припомня АФП. По инициатива на САЩ беше прекратено поисканото от Москва заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което трябваше да бъдат обсъдени нарушения на границите на Русия. На процедурно гласуване Съветът за сигурност отхвърли провеждането на заседанието със седем срещу 4 гласа. За прекратяването му гласуваха САЩ, европейските страни и Кувейт, а против - Русия, Китай, Боливия и Казахстан. Трите африкански страни в Съвета за сигурност и Перу се въздържаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като Гост

    56 5 Отговор
    Незаконно е да защитаваш териториалната цялост на държавата си, а е законно да накълцаш на парчета журналист, който е против властта в СА. Криворазбрана демокрация :)
  • 2 голем смех

    55 6 Отговор
    А краварите кога ще престанат с незаконните си действия по целия свят

    Коментиран от #5

  • 3 Сссерем

    5 36 Отговор
    Ще хапнат джавелинчета русопитеците.

    Коментиран от #10

  • 4 Гост 1

    25 3 Отговор
    Жалко е но по всичко личи че света има нужда от нова война

    Коментиран от #6

  • 5 Све

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "голем смех":

    Всичко, което е в интереса на САЩ е законно
  • 6 Све

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост 1":

    Естествено. Няма да оставим САЩ да фалират
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сссерем

    3 16 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    ......Рускиня,Русофил.
  • 9 боцмана

    25 4 Отговор
    Ето го и първия рев. Незаконно ли? А законно ли е при навлизането на кораб в териториалните ви води , при напълно спазени всички международни изисквания да бъде посрещан с въоръжени (един господ ги знае , полицаи си са или войници) , да подлагате всички на фейс контрол и кратък разпит , да си поиграета на войници и да се ометете ни лук яли , ни лук мирисали. Това ми се е случвало лично на мен незнаен брой пъти и независимо под какъв флаг съм плавал и най вече в пристанищата от западното крайбрежие.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    3 24 Отговор
    Русия е страна агресор , а на руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...
  • 12 миш

    22 2 Отговор
    Кримския мост да не е до Маями та е незаконно,аман от нискоразредни дипломати да коментират най-могъщата държава.

    Коментиран от #29

  • 13 Един

    25 3 Отговор
    Ако е незаконно арестуването на нарушителите, що посрещате мигрантите от Мексико с армия, бой и гумени куршуми?

    Коментиран от #15

  • 14 Kubunska Gemiq

    11 2 Отговор
    А Кубинските лодки във водите на Флорида не са провокация. Вие ги посвещате с хавайски герданчета
  • 15 до Един

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "Един":

    А вие хамериканците що биете негрите ?
  • 16 Само питам

    4 12 Отговор
    Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50%от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от Орловския и Брянски пехотни полкове били се геройски с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза към своите освободители, защото господарите им са наредили да ги мразят.

    Коментиран от #21

  • 17 НКВД

    9 3 Отговор
    Там да си зоват в Мексико да не зоват много по адрес на Русия да не поче Русия да ги зове тях!!

    Коментиран от #20

  • 18 jforfk

    15 1 Отговор
    За САЩ нещо е законно, само ако е в техен интерес. Преди 2 дни срещу емигранти при нарушаване на границата на САЩ се използва сълзотворен газ. Но когато друга страна пази своите граници, това е ... незаконно. Защо на САЩ е разрешено при нарушение на границата да я пази, а на другите не? Президентът Виктор Орбан, например, се превърна в "черната овца" точно защото си пази границата. Ами има навлизане в руски териториални води. Т.е. нарушение на границата, точно толкова колкото в Унгария или в САЩ. Ама, сега видите ли, не може. Защо? Само Ники Хейли знае. И Тръмп. Не защитавам нито едните нито другите. Но всяка страна, независимо коя, е длъжна и трябва да си пази границите. И дори да съди виновниците. И това трябва да е валидно и ЕДНАКВО ПОЗВОЛЕНО за всички. Аман от двойни аршини. Не е зле и германци, французи, белгийци, шведи и т.н. включително ЦЦ и ББ да се поучат как трябва да се пази граница. И да не арестуват хората, които наистина я пазят ...
  • 19 Бачо Киро

    13 1 Отговор
    Кой въобще дори слуша глупостите на Ники Хейли? Тя винаги е тотално некомпетентна ...
    Русия спряла БОЙНИ кораби за неподчинение на сигналите, поставяне на оръдия в готовност, при това не в "кримски" води, а в руски. Аз викам Куба да направи същото в акваторията на САЩ, да видим реакцията ...
    Бойните кораби имат строго определен ред на преминаване. Същата работа е и при Босфора. Що не иде Ники Хейли да мине през Босфора както и реши "умната" глава и да не отговаря на сигналите на турците, да видим какво ще и се случи, хем ще е с американски кораб...
    Нещо така за рибарския кораб взет от украинците и рибарите които над 8 месеца бяха в ареста? Там нещо викове, обвинения?
    САЩ ще си направят услуга ако махнат тая проста смешница, отдавна никой не и слуша брътвежите дори ....
  • 20 Руските свине

    0 7 Отговор

    До коментар #17 от "НКВД":

    Дали ще имат глас?
  • 21 Румяна Костова

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Украински войници под командата на РУСКИ император.Без неговата заповед са щели да си копат някъде по полетата на Украйна ,защото това е щяло да им е приоритет пред свободата на България.Такава е съдбата на украинците,не могат да съществуват без господар.Едно време ги е командвал руски император,а сега вашингтонски клоуни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Путин

    6 1 Отговор
    Местя си гоооо!
  • 24 редник

    10 0 Отговор
    Ако Крим ( според Украйна ) е украински , когато беше "окупиран" от руски войски , защо не обявиха воено положение ? Защо ? А сега за трите кораба обявяват воено положение !? Или още тогава са били наясно , че Крим не е украински , което пък сега автоматично ги прави нарушители , агресори ? Хитрата сврака с двата крака :)
  • 25 редник

    4 0 Отговор
    " ФСБ подчерта, че украинските бойни кораби са нахлули в териториалните води на Руската федерация, които са били руски още преди влизането на Крим в Русия."
  • 26 Найден

    3 0 Отговор
    Тази извратена ку.ка да отговори. Какво
    би станало, ако кораби на Венецуела
    навлязат в техните териториални води????
  • 27 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Нека АМЕРИКА обяви ОТКОГА АНУЛИРА РУСКИТЕ ЗАКОНИ И ВЪВЕДЕ СВОИ!!!!!!Защото то ДОГОВОР си има!!!И украйна го анулира тихомълком....И той регулира режима ЗА СВОБОДНО!!!!ПРЕМИНАВАНЕ....ДОСЕГА НЯ МАШЕ!!!!ПРОБЛЕМ,НАЛИ!!!?.НО на тях им трябва КОНФЛИКТ И ДА ПРЕКАРАТ И НАКИСНАТ ЕС.....не им пука за украйна,както и за нас.
  • 28 Истинната

    5 0 Отговор
    В България никой не иска да чува нищо казано от американските лъжци. Тотално мразим двойните им стандарти.
  • 29 Усмивката

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "миш":

    Могъщо е невежеството ти.Пали си печката чудо ,чисти си я редовно и остави глобалната политика на хора с глави.
  • 30 Усмивката

    0 3 Отговор
    Точно колкото точка е твоят мозък.Какви руски закони на чужда територия .Ако аз вляза у вас и кажа че от днес свободно ще преминаваш вратата чрез режим на пропускане ...кво ще направиш .Ще се свиеш като точка.Щот такава е материала ви

    Коментиран от #31

  • 31 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Усмивката":

    Е,в този дух,твоят мозък е на върха на езика ти....та правилно си писал---ми ОПИТАЙ СЕ ДА ВЛЕЗЕШ У ДОМА ...БЕЗ ПОКАНА....

    Коментиран от #32

  • 32 Усмивката

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "ТОЧКАТА":

    Казах ако аз вляза.Подразбирай ако чужд влезе.Такъв е коментарът ти.Какво търси Русия на чужда територия.