Last news in Fakti

27 Ноември, 2018 07:41 5 027 41

Украйна поиска международна помощ срещу Русия

  • украйна-
  • русия-
  • петро порошенко-
  • азовско море-
  • крим

Парламентът в Киев се обърна към международните организации заради инцидента в Керченския проток

Украйна поиска международна помощ срещу Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Парламентът на Украйна прие постановление за обръщане към ООН, Европейския парламент, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Парламентарната асамблея на НАТО, Организацията за демокрация и икономическо развитие (ГУАМ) и националните парламенти на страните по света заради ситуацията в Керченския проток, където Русия задържа три украински военни кораба и екипажите им по обвинение, че са навлезли неправомерно в руски териториални води, предаде ТАСС.

Решението бе подкрепено от 272 депутати при необходими 226.

"Постановлението на парламента моли международните организации да окажат помощ на задържаните в Русия украински матроси, да засилят санкциите срещу Русия, да изпратят наблюдатели в района на Керченския проток с цел избягване на ескалация на напрежението и да предоставят военна помощ на Украйна", заяви председателката на парламентарната комисия за международна политика Анна Гопко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Империята на злото

    23 76 Отговор
    Вече е заплаха за човешката цивилизация и трябва да бъде неутрализирана.

    Коментиран от #19

  • 2 taran4o

    54 11 Отговор
    Имат нужда от психиатър :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А стига бе

    80 16 Отговор
    Що сега ревът урките-да не бяха се правили на мъже-сега нямаше да пищят като кадъни...То и това беше целта на управниците в Киев-да има напрежение,след което да обявът военно положение-и да не се състоят идващите избори за президент..-защото по конституция,при военно положение,изборите се отлагат. Дали има наивници които още да вярват на
    политиците от Киев?
  • 5 Робот

    53 11 Отговор
    Клоунът Роско и трупата комедианти АлЙо, Иво Минджев и агент Сашо ще изнесат по соросоидните медии гала спектакъл под надслов "Чакайте помощ от НАТО", което ще стопли сърцата на украинските военнослужещи!
  • 6 бббббб

    44 9 Отговор
    После ще реват ,че няма газ.
  • 7 Kcaniba

    53 10 Отговор
    Пратиха морячетата на заколение, сега реват!!!!
    Вчера изгубиха Крим, днес Азов, утре ще им затворят ръждивата тръба!!!
    А няма тръба, няма я кочината Usраина!!!
  • 8 точка У

    38 9 Отговор
    ПЪРДАШЕНКО-шоколада няма да ти е сладък,ще го вгорчи всенародната любов към теб.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пеньо

    14 66 Отговор
    Светът трябва да каже НЕ на путинският фашизъм!
  • 11 275

    71 8 Отговор
    Абе защо не се замислите какво точно стана преди да пишете глупости по форумите. Украйна прекъсна всички сухопътни връзки с Крим, дори електричеството им прекъсна. Затова Русия трябваше по най-бързия начин да построи огромен мост ПРЕЗ МОРЕТО и това е единствената връзка с Крим днес. И изведнъж три украински бойни кораба пътуват право към моста, и то към най-слабата му част в средата. Никакви комуникации, никаква информация. Какво вие бихте направили? От добро сърце ще ги оставите да го вдигнат във въздуха и после ще се оплачете в ООН ли? Благодарете им, че не са ги потопили.

    Коментиран от #32, #35, #36, #38

  • 12 Patriot

    31 9 Отговор
    Русия,ако искаше,Украйна вече отдавна да е част от Руската Федерация!А ние задължително трябва да помогнем на украинките,се са го закъсали горките.
  • 13 1234

    55 7 Отговор
    Първо нападат Русия с три катера после търсят помощ... Мноого умно.. Типична цру схема първо прайм патакламата после ще видим какво ще стане, щом не е на краварска земя.

    Коментиран от #16

  • 14 Borislav Popov

    10 56 Отговор
    Мирижливите рушняцитщ не спират с провокациите си, а импотентните рублороби крякат от радост. Идва обаче видов ден за предателите! Всички рублороби са български предатели!

    Коментиран от #34

  • 15 Гост

    37 5 Отговор
    Искат помощ, а що пратиха корабите да влезнат във териториалните води на Русия.Сега рашите да нарежат корабите на скраб, а моряците да ги пратят в Сибир за 10 години. Да се знае, че не става от нищото да се базикат с тях.
  • 16 123

    28 5 Отговор

    До коментар #13 от "1234":

    Да ги почнеме а. Ама нали сме много близо о тях.Или сме забравили ракетите с обеднен уран който падаха в Трънско! Или не знаете , че Руската мечка е доста голяма и тромава и сато се завърти ве се знае къде ще стъпи.А може и у нас да стъпи. Слабопаметни хора , спомнете си историята?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    28 5 Отговор
    Някои хора са готови за дребни долари да се правят на маймуни и да пишат какви ли не глупости :). Тролове - смешковци !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 боцмана

    33 5 Отговор
    Голям го вадеха Украйна , но се оказа , мек. Тръгнали с мечка дренки да ядат. Има международни правила за плаване в икономически и териториални води ,щом не искаш да ги спазваш , шамар.

    Коментиран от #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Щирлиц

    32 8 Отговор
    "Сещам се за сто начина да изкарам Руската мечка от бърлогата,но за нито един да я върна обратно!","Руснаците бавно впрягат,но бързо пристигат!" Ото фон Бисмарк
  • 23 пишман политици

    19 8 Отговор
    НА КРИВА РАКЕТА КОСМАСА И ПРЕЧИ!
    ИМАМЕ СИ ГИ БЛИЗО ДО НАС С Т.Н МАКЕДОНЦИ.
    ЕСТЕСТВЕНО НАШИТЕ ПОЛИ-ТИ-ЦИ ЩЕ ПОПИТАТ ПЪРВО ХАМЕРИКА, ПОСЛЕ БРЮКСЕЛ КАК ДА СЕ ИЗКАЖАТ ПО КОНФЛИКТА СЪЗДАДЕН ОТ ШОКОЛАДОВАТА ПРИНЦЕСА.
    И ПОСЛЕ НЕ СМЕ БИЛИ ВАСАЛИ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Batushka

    7 5 Отговор
    А дали си струва за чернобилците да запалим цялата къща?
  • 27 шефа

    14 5 Отговор
    Тези в Украйна си играят с огъня но ще ядат тупуришката май
  • 28 Иванов

    4 16 Отговор
    Стига с тази мечка сте плашили харата. Стига бе! Мордор има само един съюзник- Тартар и то ментелив съюзник. Нито Китай, нито Иран, нито Индия са техни приятели. За Европа и Америка е дума да не става. Я се смразиха яко и с Господарите от Израел.
  • 29 Иванов

    4 14 Отговор
    Стига с тази мечка сте плашили харата. Стига бе! Мордор има само един съюзник- Тартар и то ментелив съюзник. Нито Китай, нито Иран, нито Индия са техни приятели. За Европа и Америка и дума да не става. А се смразиха яко и с Господарите от Израел.
  • 30 Румяна Костова

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "боцмана":

    Интересно е,че никой от владиците на международни кораби ,преминаващи през Керченския пролив не е подал оплакване за незаконни действия на руснаците.Всичко там си е вървяло мирно и тихо,закотвяш си плавателния съд и чакаш разрешение да преминеш.Когато Крим е бил украински е действувара същата практика,може би заради малката дълбочина на Азовско море и заради безопасността на корабите.
  • 31 Румяна Костова

    11 4 Отговор
    Руснаците казват ,,Единствените ни съюзници са армията ни и флота"Внушителни съюзници,нали.Хм,с израелците се били намразили яко.Любовта и омразата са относително нещо в световната политика.Но пък се сдружиха с Китай.
  • 32 Бачо Киро

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "275":

    Абсолютно си прав, кораби ли ще са, самолети ли ще са, щом не спират и не отговарят на сигналите автоматично стават мишени. Никой няма да остави подобна ситуация да се развива без да приложи сила. Който не вярва, може да го опита ако ще и с американски катер през Босфора, да види дали турците няма да действат по същия начин.
    Има определен ред на минаване за бойни кораби, който не е спазен. Де факто никой не може да знае кой е на кораба и какви ще ги върши ...
    Когато украинците взеха руски рибарски кораб и хората бяха в ареста над 8 месеца, тогава що нямаше викове?
    В края на краищата дори украинските моряци са признали провокацията, та не знам що се хабят по медиите ...
  • 33 Цар Вул

    11 2 Отговор
    Абе тоя Потрошенко е :"Луд за връзване"!Какви чуждестранни наблюдатели на руска територия!След военното положение спокойно можеш да обявиш и война на Русия!И след това ще има:
    "Ти ли ме бутна или сам паднах"!!Ако не ми вярваш оди питай Наполеон,преди него Карл 12 и накрая Хитлер!Този тапир не може да се оправи с две области,та с Русия-та/ли?Таз земя велика/!Кученцето си лае-керванът си върви!!
  • 34 Жоже

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Момче, ти пи ли си хапчетатас тая сутрин бе? Гледам имаш треска и мисълта ти тече обратното на гладко?

    Коментиран от #37, #39

  • 35 jforfk

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "275":

    Няма как да пиша повече от 1 плюс ... Благодаря за напомнянето. Сега се сетих, че и аз четох за прекъсването на тока, водата и шосейните връзки на Крим. А иначе границата си е граница. И всеки нарушител се арестува и се съди. Когато преди 2 дни четох, че САЩ си охранява границата с гумени куршуми и сълзотворен газ се сетих, че Виктор Орбан за защита на границаса от ЕС му измислиха наказателна процедура. Защо за едни да може а за други не?! ЕС и САЩ са направо по двойните стандарти. А Порошенко преди да иска помощ от НАТО да помисли кой иска да умира за Украйна. Щото германци, французи, и особено англичани и американци няма да воюват. А другите страни на НАТО просто няма с какво да воюват ... ако се съгласят.
  • 36 Усмивката

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "275":

    Глупости пишеш ти.Украйна ще прекъсне ли ток и комуникации на територии в мирно време.Там се води война с агресор Русия .Русия първо с военна сила превзема полуострова .Украйна отговаря с познати от военна тактика деиствия,като достъп от към ресурси и пътища.Тогава Русия построява мостът .По нататък трябва да се разглежда въпросът от запознати по съвместното ползване протока.Но от уикипедия прочитаме ,че при един спор между двете държави 2003 г. има подписано споразумение между президентите им за съвместно ползване.Ако във 21 в. приемаме че държава с военна сила придобива територии и проливи ,трябва да помислим преди това и ние като вътрешно море с пролив Босфора,какво би последвало за нас и не само ,ако Турция която е в пъти по силна военно от България затвори пролива.
  • 37 РОСФАКТ

    3 10 Отговор

    До коментар #34 от "Жоже":

    Вчера Грузия, днес Украйна, утре България, и да видим тогава миличките русофили как приемат Рамазан Кадиров за губернатор. Робската психика трудно се лекува, лесно забравиха кой караше българите от югозапада да се пишат македонци, кой даде Северна Добруджа на мамалигите, същия Кремъл застанал срещу СЪЕДИНЕНИЕТО, Задунайска република искат безродните мърши.

    Коментиран от #41

  • 38 Усмивката

    1 9 Отговор

    До коментар #11 от "275":

    Ако този мост е построен в разрез правилата по общото и съвместно ползаване ,без съгласие на другара страна тогава мостът е незаконен.Но незаконното се брани чрез сила.Такива правила ли ни налага Русия .Сега виждам защо Русия дава толкова жертви Втората Световна.Мисля заслужено.И не е да ги оплакваме
  • 39 РОСФАКТ

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "Жоже":

    Вчера Грузия, днес Украйна, утре България, и да видим тогава миличките русофили как приемат Рамазан Кадиров за губернатор. Робската психика трудно се лекува, лесно забравиха кой караше българите от югозапада да се пишат македонци, кой даде Северна Добруджа на мамалигите, същия Кремъл застанал срещу СЪЕДИНЕНИЕТО, Задунайска република искат безродните мърши.
  • 40 Ха ха

    6 1 Отговор
    Стягайте се момчета! Ще помагаме на брат, чедите от бивша Волжка България. Четирите надуваеми лодки, дет ни ги дадоха американците-да се напомпят. Спуканите-да се залепят. Ний сме верни натовски членове.
  • 41 Симо

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "РОСФАКТ":

    По добре Кадиров от колкото Байдън. А руснаците ще ги посрещнем с хляб и сол. По славянски.
Новини по държави: