20 Декември, 2018 14:20 1 134 1

Премиерът на Италия няма да сдаде поста

  • италия-
  • премиер-
  • джузепе конте

Джузепе Конте няма да предаде поста на Матео Салвини

Премиерът на Италия няма да сдаде поста - 1
Снимка: BGNES/EPA

Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви, че не е готов да подаде оставка и да предаде поста си на вицепремиера Матео Салвини, съобщи “Кроиере дела Сера“.

През последните дни се появиха информации, че има възможност за такава размяна след европейските избори през май. В момента партията на Салвини „Лига“ има най-голяма подкрепа в парламента.

„Честно, не съм готов да предам палката. Това правителство е израз на проекта за реформа, за който има нужда от пълен мандат“, заяви Салвини.

През вчерашния ден Италия и Европейската комисия постигнаха споразумение за проектобюджета на страната. Все пак той ще допусне лек дефицит за покриване на социални плащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма страшно

    1 0 Отговор
    ДръШ са Вуте за поста!
Новини по държави: