Last news in Fakti

21 Декември, 2018 11:09 2 456 8

Одобриха стената с Мексико

  • сащ-
  • стена-
  • мексико

Проектозаконът беше одобрен от Камарата на представителите

Одобриха стената с Мексико - 1
Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за разходите, който включва средства за изграждането на стена по границата с Мексико, съобщи Fox News.

Американският президент Доналд Тръмп лично поиска допълнителни средства за стената. Законопроекът беше приет с 217 гласа „за“ и 185 гласа „против“.

За стената ще бъдат отделени $ 5.7 млрд. Сега законопроектът ще трябва да бъде приет от Сената. Там ще са необходими и гласовете на сенатори от Демократическата партия.

Съгласие за бюджета трябва да бъде постигнато в Конгреса до полунощ. В противен случай правителството може да спре работа.

Първоначално беше приет друг законопроект, който не включваше финансиране за гранична стена. Тогава председателят на Камарата на представителите Пол Райън заяви, че Тръмп няма да го подпише.

На този етап демократите твърдят, че няма да подкрепят законопроекта за стената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 1 Отговор
    Евала САЩ!Къде е да се краде от строеж на наща мижава стеничка,къде е от тая огромна американска стена:)
  • 2 Ники

    13 0 Отговор
    Преди няколко дена се запознах с един бизнес партньор родом от Колумбия живее в САЩ от 15 години .... 6 г в Ню Йорк и сега вече 9 в Маями ... тоя човек ... сричаше на англииски ?!! Бях в Шок ... Той вика в Маями официалният език е Испански .. а в Ню Йорк пак рядко ми се налагаше да говоря на Английски ... та явно наистина имат много сериозен проблем с емиграцията от ЮГ ....

    Коментиран от #6

  • 3 123456

    7 0 Отговор
    Тръмп може да е всякакъв но поне си държи на думата и каквото е обещал преди изборите го прави а не като нашите политици.
  • 4 ****

    5 4 Отговор
    Е какво стана,нали рижавия пуек се биеше в гърдите,че стената щял да я плати Мексико, но то винаги така става,когато си прос и си вярваш.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Естествено че Мексико ще плати стената,само че ПРЕЗ "ЛЕКО ПОВИШЕНИ МИТА" на износа си за САЩ.

    Коментиран от #7

  • 6 ай стига бе

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Да, от доста време испанският е най-разпространеният и говорен език в САЩ, и се очаква тенденцията да се запази!
  • 7 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    митата конче ще ги плати американския народ.тва дето тръмп го обяснява че митата щели да доидат от мексико е лъжа.митата ги плаща в края на краищата населението на страната сложила въпросните мита.освен това тази стена няма да спре никои и нищо.тя е само рекламен трик на тръмп.стръв за лапнишарани.

    Коментиран от #8

  • 8 Батката-Баш майстора

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Стояне, митата ще го платят хората в крайната цена на стоката, но Тръмп предговори и НАФТА, пък му се смяха, предговори и търговското споразумение с Южна Корея, ЕС клекна, за да не наложат мита на автомобилната индустрия, ЕС е наводнен от еврина стомана и се чудят как да не затворят заводите си след като САЩ вдигнаха митата за стоманата и алуминия, Русия за поредън път ще запише отрицателвн и нулев растеж на БВП, Китай още се дърпа но миналия месец подаде сигнали, че върви към предоговаряне на търговските отношения. Всичко това, за което определяха Тръмп като луд води до сериозно увеличение на БВП-то и повишаване на заплатите и врущане на заводи за производстео е САЩ. Само поради факта на шистовата революция цели заводи се разглобавятт - напрумер от Чили и се пренасят в САЩ за производство.