Last news in Fakti

21 Декември, 2018 17:25 1 498 3

Западните Балкани могат да са в ЕС през 2025 г.

  • западните балкани-
  • йоханес хан-
  • ес

Според Йоханес Хан това е възможна цел

Западните Балкани могат да са в ЕС през 2025 г. - 1
Снимка: BGNES/EPA

Възможно е Западните Балкани да се присъединят към ЕС през 2025 г. Това заяви европейският комисар по разширяването Йоханис Хан, цитиран от Handelsblat.

Според него 2025 г. е амбициозна, но не и нереалистична цел. Хан заяви, че на този етап най-напреднали в изпълнението на условията за членство са Сърбия и Черна гора.

„Македония има добри шансове да се изравни с тях след разрешаването на спора с Гърция. На този етап не искам да споменавам дати. 2030 г. е твърде далечна, за да могат страните – кандидати да се мотивират, за да изпълнят задачите си. 2025 г. е амбициозна, но не и нереалистична цел за приемането на първите държави от Западните Балкани. Когато кандидатите напредват, ние също трябва да отговорим“, заяви Хан.

Интеграцията на Западните Балкани беше основна задача на ЕС през тази година. Това беше и основна тема по време на председателството на България на Съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    5 1 Отговор
    Наистина могат да са в ЕС,ако до тогава съществува този същият.Щото както е тръгнало,едвали ще остиска до тогава.

    Коментиран от #3

  • 2 han

    4 1 Отговор
    Когато тоя Йоханис Хан стане Кан Йоханис, тогава ще казва на Балканите къде и кога ще бъдат
  • 3 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Няма нищо по лошо от война.Абе човече,моли се ЕС да съществува,иначе няма да има мир.
Новини по държави: