26 Декември, 2018 20:20 2 115 10

САЩ не диктуват на съда в Скопие

  • сащ-
  • македония-
  • съд-
  • посланик-
  • писмо

Посланикът на САЩ в Скопие с писмо до председателя на Основния съд Скопие 1

САЩ не диктуват на съда в Скопие - 1
Снимка: Shutterstock

Посланикът на САЩ в Скопие Джес Бейли писал на председателя на Основния съд Скопие 1 Иван Джолев, че е разочарован от всекидневните информации, които стигали до него, че съдиите произнасяли присъди за затвор под диктата на американското посолство, е разбрало скопското електронно издание „Сакам да кажам“ от източници от съда, а освен това посочва, че правителството във Вашингтон е инвестирало около 30 милиона долара от 2002 г. за „подобряване на съдебния сектор в Македония“, пише аг. „Фокус”.

Джолев предал съдържанието на писмото на съдиите, в което Бейли предупреждава, че това е голяма злоупотреба и лъжа от страна на магистратите. Писмото е изпратено и до министъра на правосъдието на Македония Рената Десковска, председателя на Апелативния съд Лидия Димчевска, председателя на Съдебния съвет Зоран Караджовски и до председателя на Върховния съд Йово Вангеловски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    41 2 Отговор
    Те не диктуват ,заповядват
  • 2 Генералът

    35 2 Отговор
    Ах тези макета. Ще бъдат поробени и те от хамериканскта диктатура. Да влезнат в НАТО ще е голяма грешка. Но някой пита ли народа.
  • 3 Ефрейтор

    4 0 Отговор
    В момента Ейърбус Сащ с през.Тръмп минава над Бг,от Англия към изтока кой знае може да кацне и в Истанбул за да решат проблема
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мария

    8 0 Отговор
    ВСИЧКИ"ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ" ДА ОСТАВЯТ МАКЕДОНЦИТЕ НА МИРА.ЗАЩО ПРЕДИ 140 ГОДИНИ,НЕ ПРОЯВИХА СЪПРИЧАСТНОСТ КЪМ ДЕДИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА.
  • 6 onq s konq

    3 1 Отговор
    Значи МОГАТ ВИСШИ СКОПСКИ МАГИСТРАТИ да лапат "на порции" 30 млн. АМЕРИЧКИ долара от "замадан време",ама що пък да не "използват момента" когато и РУСИЯ ДАВА "СУХО" и да изплачат че Америка диктува на Съдебната с-ма в Македония?!!Затова и на Заев МУ Е ЗАБРАНЕНО ДА НАПУСНЕ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ и да се кандидатира за Президент-за да може да се РАЗПРАВИ С ТЯХ и да ги вкара в какамангата.А на предстоящите избори за Президент ще бъде избран човек НЕОБВЪРЗАН С МОСКВА,който ...ЩЕ ГЛЕДА ЗАЕВ В ОЧИТЕ и да отгатва И ИЗПЪЛНЯВА всичките му желания...преди още да се е сетил за тях:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 no name no face no number

    9 0 Отговор
    Ам че хич неее, никакво съмнвние. Те и на нас изобщо не ни заповядаха да купим ф16 и да спрем южен поток ама хич как въобще можем да си ги въобразяваме тези неща та те са ангелите на света, само у германия ангела е меркел
  • 9 сеячи на демокрация

    4 0 Отговор
    Много истини прозират в тези признания. То и Сорос "инвестира" чрез фондациите си в много страни, така, че дори историята да бъде променена в съответствие с американските интереси в региона! Да не говорим за преките подкупи и след това- изнудвания над важни политически фигури....
  • 10 сноу

    2 0 Отговор
    Хм-м ,направо не ми се вярва...Такова нещо е немислимо кравундерите да диктуват на тъпандурците.Аз съм виждал само да дават тон за песен и агнета и овце да блеят, което няма нищо общо с диктат.
Новини по държави: