Last news in Fakti

30 Декември, 2018 17:46 5 132 36

Меркел и Ердоган - спешно по телефона - Декември 2018

  • сирия-
  • манбидж-
  • ангела меркел-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ислямска държава

Двамата лидери са обсъдили развитието на ситуацията в Сирия

Меркел и Ердоган - спешно по телефона - Декември 2018 - 1
Снимка: BGNES/EPA

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона, предаде турската НТВ.

Според медията основна тема на разговора е била деликатната ситуация в Сирия.

Меркел е призовала Ердоган да реагира сдържано и отговорно на планираното изтегляне на американските сили от арабската страна.

Говорителят на германското правителство съобщи, че канцлерът е изразила очакване Анкара да реагира сдържано и отговорно на планираното изтегляне на американските войници от Сирия. Меркел е отбелязала ролята на Турция, особено в приемането на сирийски бежанци.

Двамата лидери са подчертали значението на политическия процес под егидата на ООН за решаване на конфликта в Сирия. Меркел и Ердоган са отбелязали, че терористичната групировка "Ислямска държава" продължава да представлява сериозна заплаха, която изисква внимание и в бъдеще, съобщиха от Берлин.

Турция продължава да струпва тежка военна техника по границата си със Сирия, предаде Анадолската агенция. Колони с танкове, гаубици и бронетранспортьори са се отправили от западните окръзи на Турция към границата.

Телевизионният канал "Хабер тюрк" предаде, че около 50 танка са пристигнали в 20-та бронетанкова бригада в град Шанлъурфа. Техниката е преместена от окръг Хатай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едни въшки се махат от Сирия

    16 24 Отговор
    Други въшки искат да я налазят, но ще си изпатят! Асад вече има 300 000 армия, отлично обучена, ако влязат турците ще им стане напечено!? Аматьори срещу професионалисти, доста фира ще дадат анадолците.

    Коментиран от #2, #3, #13

  • 2 Щайнер

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "Едни въшки се махат от Сирия":

    Аз лично се чудя на акъла на Асад защо си трае и позволява на циганите да вършеят из сирийски територии , няма ли в крайна сметка да защити суверенитета си , шубе ли го е или Путин не му позволява не мога да разбера

    Коментиран от #7, #11

  • 3 Рашка с чашка

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Едни въшки се махат от Сирия":

    Не е така, турците няма да атакуват райони контролирани от Асад, те ще нападнат само райони контролирани от кюрдите. Ердоган е в един отбор с Путин и няма да закача верното му куче.
  • 4 враждебна политика на западаа

    20 2 Отговор
    "Двамата лидери са подчертали значението на политическия процес под егидата на ООН за решаване на конфликта в Сирия..." Къде е ролята на ООН и кой е канил американците, французите и британците там? Сега всички тях много ги е страх, че протежетата им в Сирия ще бъдат пометени от турската армия.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Рашка с чашка

    0 11 Отговор

    До коментар #4 от "враждебна политика на западаа":

    Да ама протежетата им в Сирия, кюрдите са единствените които се бият с ИД на терен в момента.
  • 6 Тези двамата

    7 3 Отговор
    По всичко личи, са влюбени! Казва го снимката!
  • 7 Асад се въздържа заради краварите

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Щайнер":

    Те му правеха мръсно чрез талибаните, въоръжаваха ги и правеха провокации. Точно в този район където искат да навлязат турците, кюрдите се оттеглят, а войската на Асад контролира положението.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Щурец

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "враждебна политика на западаа":

    Прав си приятелю.Турция е велика сила с Велик държавник и Лидер
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ivan4o

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "Щайнер":

    Циганин е дядоти и внука му!пхахаха

    Коментиран от #12

  • 12 гмо

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "ivan4o":

    Приятелю.Този ЩАЙНЕР Е БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИН ОТ АСПОРУХОВИТЕ ЦИГАНИ.
  • 13 Руслан Баждеков

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Едни въшки се махат от Сирия":

    Глупости на търкалета. Турция има втората най-добре въоръжена армия в НАТО.

    Коментиран от #14

  • 14 наблюдател

    12 15 Отговор

    До коментар #13 от "Руслан Баждеков":

    Турция има втората по бройка гаджали в НАТО.По добре въоръжени са Франция,Великобритания и Германия. Ето защо ердоган се съветва наред с Путин,Тръмп,Меркел за да не настъпи мотиката. Ако му разрешат ще напада беззащитни цивилни или слабо въоръжени партизани.
    Видяхме как тъпите фесове 3 месеца се мъчиха да минат 30 километра в Африн при условие че бяха тройно повече срещу хора без тежко оръжие.
    Турската армия на бройка го докарва но срещу армии като немската например ще изяде дървото.Гаджала му дай ятагана и да коли жени и деца,не ведин геноцид са провели тези маймуни.

    Коментиран от #17

  • 15 Пираня

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Osman":

    Ти наред ли си Ф16 над Манбидж където са Американците все още!!! Освен това САА е в предградията така че Ердоган няма как явно да се издаде че е терорист и да ги нападне. Ердоган ще пусне копоите си от ФСА без официална Турска армия.

    Коментиран от #21, #23

  • 16 Щайнер

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "Асад се въздържа заради краварите":

    Ясно разбирам , а до колкото знам и в момента циганетата са на сирийски територии не се ли предполага че трябва да се връщат обратно в махалата , защо все още са там какво търсят ?

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Щайнер

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Турската армия е пълен примитивизъм , плановете им за нападение и отбрана са изготвени от европейски и американски военни експерти , висшия им ешелон е съставен от новоназначени и неопитни аматьори следващи указанията на чужди военни , точно така е било и през османското им време , плащали са на чужденци та да имат успехи във военното дело с други думи пълни аматьори

    Коментиран от #32

  • 18 Пираня

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Щайнер":

    Подкрепят терористите от Алкайда и ИДИЛ както и си имат наемници от Узбекистан, Туркменистан, Чечня и Угури както и арабски предатели продали се за шепа лири. С една дума терористи подкрепят други терористи.

    Коментиран от #19

  • 19 Щайнер

    1 10 Отговор

    До коментар #18 от "Пираня":

    Благодаря за инфото , само още нещо цялото това меле не е ли в ущърб на Русия или греша , или ако е така защо Путин си затваря очите ?

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пираня

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "Щайнер":

    Защото си представи следното:
    Парите на СА, Катар и Турция налети за оръжие на фанатични сунити след това още пари налети от САЩ в ФСА така наречената умерена опозиция които са си терористи след това наемници от целият мюсюлмански свят изсипани там, след това Израел те бомбардират през ден след това САЩ, Англия и Франция бомбардират за измислени хим оръжия след това Турция те натиска за Кюрдите и за капак Кюрдите те предават и това така 8 години война и смърт???? Примерно за Африн Путин им каза на кюрдите предайте се на Асад и ние ще спрем Турците Кюрдите казаха не, добре Турция влезе и Кюрдите изстреляха няколко куршума с пушките и избягаха при Американците. Колкото и смешно да ти звучи Руснаците са водели стотици войни и имат добър генерален щаб, умеят да водят войни а не просто битки понякога трябва да изчакаш не може да се биеш срещу целият свят. Постепенно истината изниква на яве и всички проглеждат Арабите отварят наново посолствата в Дамаск, Меркел предупреждава Ердоган и така. А ердоган е доказан терорист, никой не може да оспори това че подкрепяше досега Алкайда и ИДИЛ обаче вятърът задуха от друга посока.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пираня

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "Osman":

    ХаХа това знаеш ли кога ще стане, Асад да даде на терористите нова територия. Ердоган няма да се намеси защото целият свят разбра че е терорист и вече ще си трае ще изпрати само капоите си от ФСА които са преоблечени терористи с парите на Ердоган които са леко въоръжени и ще ядът бой. А този град се намира на основен път до Манбидж и се стига до там за 20 минути. Много ясно се вижда как Ердоган ви промива мозъците на теб и предходният искате терористи и тюркмени да управляват араби колко сте жалки оставете хората да си живеят живота терористи долни.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    10 4 Отговор
    Отиде си пърдялника стоян ,на негово място доиде по голям пьрдялник пирана

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ivan4o

    15 3 Отговор

    До коментар #25 от "Пираня":

    Ти остави сирия ами мисли вече и допълнителна градска винетка ще плащаш! А и домашни животни нема да можеш да отглеждаш! Гошо нема го колиш по каледа,хаххахах забраниха и казаните пхахахахх скоро и твърдото гориво за отопление ще забранят ! Па си тръгнал сирия да оправяш ,чобан

    Коментиран от #30, #33

  • 29 Пираня

    5 8 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Браво Хасане след 5 удара в земята това ли успя да измислиш???
  • 30 Пираня

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "ivan4o":

    Удари още веднъж главата в земята, явна друго не можеш.

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ivan4o

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "гмо":

    Завода Арсенал е направен след 1878г. Но прогрес никъв!
  • 35 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    ердоган няма да се съобрази с меркел .единствената причина да не нападне кюрдите би било силовото въздеиствие.днес тръмп излезе с ново дваисе ,а именно че ще забави изтеглянето от зоната на кюрдите.

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.