Last news in Fakti

31 Декември, 2018 08:10 2 064 17

Меркел призова за единство

  • германия-
  • слово-
  • ангела меркел

Тя призова германците да оставят политическите си различия

Меркел призова за единство - 1
Снимка: SHutterstock

Германският канцлер Ангела Меркел призова германците да оставят политическите си различия и да бъдат по единни. Меркел говори в новогодишното си слово, съобщи Дойче Веле.

Меркел призна, че много нейните сънародници може да са недоволни от управляващите. Според нея обаче, предизвикателствата на съвременния свят могат да бъдат решени само с единство.

Според Меркел Германия трябва да е ангажирана както към вътрешните, така и към световните проблеми. Според нея задължение на страната е да търси общи решения.

Меркел посочи като основни проблеми тероризма, имигрантската криза и климатичните изменения. Тя призова за единство около решенията, които са важни за Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    24 2 Отговор
    „Много баби, хилаво дете” :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 отегчен

    22 1 Отговор
    Ако бяха нормални германците, това трябваше да са го линчували и да сме го забравили, отдавна. А, не сега да ми "призовава".
  • 4 Ти пък..

    18 1 Отговор
    Какви призиви ма...какво единство с тези навлеци от Африка и Б.Изток-а събудете се вече. В Касел след 20ч.да те е страх да излезеш на улицата.
  • 5 От Пирдоп

    21 1 Отговор
    ,, ЕДИНСТВО" ! С кого? С арабско - африканскоте нашественици. ! МЕРСИ , ДАНКЕ?
  • 6 А кога краварите ще се обърнат към

    15 3 Отговор
    България така? -"Обръщение и поздравление към българския народ от Русия
    Публикувано на 31.12.2018 в България

    Поздравяваме от цялата си душа скъпия братски български народ с настъпващата 2019 година!

    Желаем на нашия братски народ духовно възраждане в Новата година, високи стремежи на душата и сърцето. Нека винаги да бъдем обединени в своите най-добри пожелания едни към други за Щастие, Любов, Мир, Доброта и Божествена Светлина в нашите сърца! Нека да остане в старата година всичко лошо и ненужно, а в Новата година да се осъществят всички най-добри мечти, желания и стремежи. Нека старата година да се запомни като още един преминал етап от живота, който някого е научил на нещо, на другиму е дал нещо за в бъдеще. Нека всичко пожелано в Новогодишната нощ се осъществи; замисленото да се въплъти, което не се е сбъднало – да се осъществи; Нека вълшебството на Новогодишната нощ да докосне всекиго, а ангелите на Рождество да изпълнят всичките ви желания, като им помогнат да се осъществят през Новата Година !

    Ваши автори Л.А. Секлитова, Л.Л. Стрелникова." Това е истината, кръвта вода не става, ние сме братя с руският народ! Винаги България е била за Русия! Джендърите искат да ни унищожат!

    Коментиран от #10

  • 7 ДЖОТО

    10 1 Отговор
    Бабче,коя си ти и кой те чува вече!Доста мъка нанесе на СТАРАТА ЕВРОПА!Марш към затвора!
  • 8 Истината

    11 1 Отговор
    Късно е Меркел за китка ! Духът е изпуснат от бутилката ! Идва времето на омразата !!!!
  • 9 либералносоросоидна клика

    6 1 Отговор
    Много от проблемите дойдоха от нейните решения, взети под натиска на САЩ. Помните ли посещението й при Обама през 2015г? Това беше вододелът в политиката й. Уж трябваше да се "кара" на Обама за подслушванията на телефоните й, а се върна като послушно кученце, с каишка на врата. Време е за промяна!
  • 10 Ярък пример за

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "А кога краварите ще се обърнат към":

    Поговорката: “ не ни гледайте какво правим / ви причиняваме/, а ни слушайте какво Ви говорим! За нас скъпата газ и търговските рестрикциите, ни дума, ни вопъл, ни стон! Наглост и надменност, от доведеният брат, окупатор!

    Коментиран от #13

  • 11 gelo

    5 1 Отговор
    Тази баба унищожила ЕС още на власт ли е
  • 12 Типични мисли

    1 0 Отговор
    на победена и окупирана държава.
  • 13 Думите ти ще имат покритие

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ярък пример за":

    Само ако САЩ ни продават по евтина газ от руската! Ако това не се случи, значи си платен драскач! А защо Русия ни вдигна цената на газа си отговори сам! Предателството скъпо се изплаща! Радвай се, че и такава ти дават, защото може и съвсем да я спрат!
  • 14 месара

    2 1 Отговор
    тая дето съсипа Германия и Европа говори за обединение,........ смях!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 сноу

    1 0 Отговор
    Аха-а Шменкелуц ханъм схванала момента ,да разлее малко шербет и да метне по някоя баклавичка.То все нещо усукни ръси , ама накрая пак метан за джангалейросите
  • 17 факт

    0 0 Отговор
    айде в пенсия
Новини по държави: