31 Декември, 2018 18:44 4 391 9

Тя ли е съперникът на Тръмп на следващите избори?

  • елизабет уорън-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • сащ-
  • масачузетс

Сенатор Елизабет Уорън от демократите направи стъпка към издигане на кандидатурата си за президентския вот през 2020 г.

Тя ли е съперникът на Тръмп на следващите избори? - 1
Снимка: BGNES/EPA

Американският сенатор Елизабет Уорън, която е прогресивен демократ и която разменя остри обиди с президента Доналд Тръмп, обяви, че е създала проучвателен комитет за издигане на кандидатурата си за президентските избори през 2020 г., предаде Ройтерс.

Уорън, сенатор от щата Масачузетс, известна в партията си като радикален либерал, разпространи видеозапис, в който представя виждане как да се създадат възможности за всички американци, а не само за богатите.

"Всеки човек в Америка трябва да има възможност да работи усърдно, да играе по едни и същи правила и да се грижи за себе си и близките си", написа тя в Туитър. "Именно за това се боря и именно затова създавам проучвателен комитет за (кандидатура за) президент. Имам нужда да бъдете с мен", добави Уорън.

През септември тя обяви, че ще обмисли сериозно възможността да се кандидатира за номинацията на Демократическата партия за претендент, който да се яви на изборите през 2020 г. срещу Тръмп.

През цялата предизборна кампания през 2016 г. двамата имаха чести словесни сблъсъци. Тръмп дори веднъж осмя твърдението на Уорън, че произхожда от коренното население на Северна Америка и я нарече "Покахонтас".

Уорън е един от създателите на така нареченото Бюро за финансова защита на потребителите. То бе създадено след финансовата криза от 2008 г. и е един от силните гласове в американския Сенат по финансовите въпроси.

Тя е бивш преподавател по право в Харвардския университет, а през 2016 г. агитираше в полза на кандидата на демократите за президент Хилари Клинтън и беше нарекла Тръмп "несигурен" човек, воден от омраза и алчност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не син

    37 5 Отговор
    Западната "цивилизация" тотално деградира ! Застаряват и нямат работници та в отчаянието си вкарват неграмотни, другоезични, разноцветни , мюсулмани и мързеливи емигранти ! Не стига това, ами нямат и нови лидери ! Към бабешкият екип на Меркел и Мей съсипващ Европа сега се присъединява и нова щатска пенсионерка !
  • 2 Досев

    24 5 Отговор
    И тази ми прилича на жена с маниерите на Хитлер. В Демократическата партия само такива ли членуват?
  • 3 Ахаха

    30 3 Отговор
    Откачалка след откачалка!!! Тия университети от Бръшляновата лига май се ръководят от ненормалници, защото почти всички студенти излизат с тежки психически проблеми
  • 4 ТОЧКАТА

    22 6 Отговор
    .....разликата между Испанската и Британската империя е , че испанците не бяха затворени кастово и се женеха за коренните жители....Британците стриктно спазваха кастите и НЕ се женеха за туземците...Кръвта остана чиста ...ама и гените се изродиха...Тази е поредното доказателно за пагубният ефект.....
  • 5 Mорук

    21 3 Отговор
    Като я гледам как са е наррчила ,ми прилича на баба Яга ,америте от клоун ше минават на баба яга
  • 6 Hhhhhhh

    14 5 Отговор
    По грозни нямате ли.
  • 7 Хохо

    17 1 Отговор
    Демократите гарантираха втори мандат на тръмп. Единствения демократ, който има шанс да спечели е Бърнард Сандърс.
  • 8 АРХАНГЕЛ ПСУВНАИЛ

    7 1 Отговор
    Боже, откъде се пръкват тия злобни, гноясали вещици с оцъклени, налудничави погледи на масови убийци и с физиономии на концлагерни садистки?
  • 9 гашник с мотика

    5 0 Отговор
    Той и Бойко Борисов дойде на власт с почти същите лозунги. Резултатът се вижда!