Last news in Fakti

3 Януари, 2019 09:50 2 412 3

Бразилският президент заплаши узурпаторите

  • жаир болсонаро-
  • бразилия-
  • узурпатори-
  • заплаха-
  • президент

Новата власт в Бразилия иска ред и прогрес

Бразилският президент заплаши узурпаторите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че въоръжените сили на страната са препятствие за всеки човек или група, които биха поискали да узурпират властта, предаде Ройтерс.

В реч на церемонията по полагане на клетва на новия министър на отбраната Фернандо Асеведо е Силва Болсонаро добави, че изборната му победа доказва, че бразилците искат йерархии, ред и прогрес. Министърът каза, че приоритетите му са да намали оперативните разходи на въоръжените сили, да спазва конституцията и да работи с гражданското държавно управление.

Новият бразилски външен министър Ернесто Араужо заяви, че ще се бори за "обръщане на глобализацията и освобождаване на външната политика" на Бразилия, предаде Франс прес. "Ще се борим за обръщане на глобализацията и връщането й в началната й точка", заяви Араужо.

Той изброи правителствата, на които се възхищава - САЩ на Доналд Тръмп, Израел, Италия, Унгария, Полша и "латиноамериканските страни, които се освободиха от Форума на Сао Пауло" - конференция на леви партии и организации от Латинска Америка и Карибския регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: