Last news in Fakti

10 Януари, 2019 22:15 3 355 11

Тръмп заплаши: Ако се наложи, ще обявя извънредно положение!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • извънредно положение-
  • стена-
  • мексико-
  • тексас

Президентът иска едно - стена на границата с Мексико

Тръмп заплаши: Ако се наложи, ще обявя извънредно положение! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да обяви извънредно положение в страната, за да заобиколи Конгреса, ако не постигне сделка с демократите за финансиране на стената на границата с Мексико, предаде AP. Президентът направи това изказване в Тексас.

Изграждането на стена по границата с Мексико, за да се спре с нелегалното преминаване и трафик, бе основно обещание на републиканеца по време на предизборната му кампания. Заради отказ от финансиране обаче се стигна до частична парализа на федералната администрация в Щатите. Това обаче не притеснява Тръмп.

Попитан за мярката извънредно положение, Доналд Тръмп отговори, напускайки Белия дом: „Не съм готов още да го направя, но ако трябва, ще го направя”. По думите му въвеждането на крайната мярка ще позволи изпращането на военни към границата за започване на изграждане на стената. „Така че или ще имаме победа, правейки компромис – защото смятам, че компромисът е победа за всички, или ще обявя извънредна ситуация”, посочи държавният глава.

Тръмп посочи още, че няма да участва в Световния икономически форум в Давос заради частичната парализа на федералната администрация в САЩ. Демократите обявиха, че подкрепят идеята за укрепване на сигурността по южната граница на Щатите, но се противопоставят на стената, която иска Тръмп. Президентът посочи, че са необходими $5.7 милиарда за съоръжението по границата с Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    27 10 Отговор
    Отвличат вниманието на света с глупости /СТЕНАТА/ И СЪМ СИГУРЕН ЧЕ В ТОЗИ ТОЧНО МОМЕНТ РАЗПОЛАГАТ РАКЕТИ ТУК ТАМ И РАЗРУШИТЕЛИ. Хамериканците са хитри и никога не са в загуба!!! ПОСТОЯННО БЛЪФИРАТ, СОБЕНО С ТРЪМП, КОЙТО ЯВНО ДЕНОНОЩНО ИГРАЕ КОМАР С МИЛИОНЕРИ В ТАЙНИ КАЗИНА И Е ОБИГРАН ПОКЕРДЖИЯ /ЗНАЕ КАК ДА ЛЪЖЕ/. Само братята руснаци не им се връзват на тарикатлъка и ги сечат от всички точки на планетата с новите подводници, крайцери и ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ крилати ДАЛЕКОБОЙНИ И НЕУЛОВИМИ /СТЕЛТ/ ХИПЕРЗВУКОВИ... РАКЕТИ... ракети...:):)
  • 2 Войводски ром

    20 2 Отговор
    Точно така брат ми Дончо ако не си наясно попитай бат Валерката Симеонов той построи доста стени майстор е ако ти трябва наблюдаващ Еленка Йончева бой по мигрантите от Мексико но нашите мигранти от Индия какво да правим
  • 3 Мара Врачанка

    7 2 Отговор
    Ей кон посри греяната, че много РАКЕТИ, ракети в главата ти
  • 4 Русофил

    18 1 Отговор
    Ето един истински патриот защитаващ интересите на страната си. Не е като нашите шорошоиднш джендъромасонски българомразци, американофили. Предадоха отечеството в услуга на техните господари. Като се гнусите от българското, приемете пример от Президента Тръмп. Каквиса опорните точки тази вечер? Обичаме ли или мразим Тръмп. Моля за активно тролене.

    Коментиран от #6

  • 5 Ало София

    14 0 Отговор
    Евла Тръмп ти си пич и заповядай при нас в БГ да въдвориш ред нали си нашия голям брат щото нашите мишоци крадци дето са уж управници ги няма никакви когато територията ни е пред пожар но Специалиста от банкята го нема никакъв да каже на народа някаква гражданска позиция ... Чакаме те теб а наште боклуци на изборите ще видят народния ШУТ
  • 6 реалист

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Което е вярно си е вярно-напълно съм съгласен с твоя коментар...истинските лидери не ги обичат много и само комплексирани индивиди отричат качествата на Путин и Тръмп ,а те имат качества и работят за благото на страните си по свои си различен начин...
  • 7 onq s konq

    4 1 Отговор
    Аре бе пич, от Америка за България ни спряха кинтите!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Голям прос

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Пишете тук там по-активно и пак ще получите кинтите от Америка за България
  • 10 Иво

    2 1 Отговор
    Дедо Дончо си е изперкал та му лесно834
  • 11 Шляхтиц

    1 0 Отговор
    Щом и страната на мечтите я докара до там да обявява извънредно положение, работата става мнооооого сериозна!