10 Януари, 2019 07:54 9 952 13

3 метра сняг в Австрия

  • австрия-
  • зима-
  • сняг

Силен снеговалеж в Европа

3 метра сняг в Австрия - 1
Снимка: BGNES/EPA

Силен снеговалеж покри Австрия. В провинция Стирия в Австрия натрупа 3 метра сняг, съобщи NOVA ТВ.

Много пътища остават затворени, а повече от 2 000 домакинства са без ток. Заради бурния вятър и ограничената видимост не може да им бъде оказана помощ с хеликоптер.

В Алпите беше обявена най-високата степен за опасност от лавини. Там освен силния снеговалеж, духат и бурни ветрове, което прави опасността още по-голяма. До следващата седмица се очаква да натрупат още 3 метра сняг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 11 Отговор
    Бе нали идваше глобално затопляне...

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Хаджи хаджи Българин

    14 4 Отговор
    Иди иди!
  • 3 Балканец

    29 2 Отговор
    3 метра.......сняг, а се очаква още 3 мааалиииииии.
  • 4 DAAAM

    21 1 Отговор
    общо 6 метра другата седмица :):):)
  • 5 Един от тях

    19 2 Отговор
    След този сняг ще тръгнат да търсят имоти в България.
  • 6 АЙДЕЕЕ НА РУСКИЯ ГАЗ

    13 4 Отговор
    САМО ТОЙ СТАПЯ 6 М. СНЯГ.....
  • 7 Реалист

    36 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Поинтересувай се глобалното затопляне с какво се харектеризира и тогава пиши....Да те светна малко-резки промени в температурите, повече изпарения от океаните, оттам повече валежи, по-бурна циркулация на въздушни маси, по-унищожителни циклони и тайфуни, ПОВЕЧЕ И ПО-РЕЗКИ ЗАСТУДЯВАНИЯ....Глобално затопляне съществува и е факт от доста години, друг е въпросът дали е предизвикано от човешката дейност и доколко, или е резултат от циклични промени в климата на Земята. По този въпрос има много спекулации....

    Коментиран от #10

  • 8 123

    7 1 Отговор
    Щирия се казва. Там живеят предимно австрийци от словенски произход.

    Коментиран от #12

  • 9 Чурулик чурулик

    12 4 Отговор
    Тва ако стане тука територията ше е затрита
  • 10 БатП

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Ей един човек да знае за какво става дума. Преди време един професор в Англия обясняваше, че проблема не се корени в голямото отделяно количество въглероден диоксид, а от циклични промени в земята, които няма как да контролираме или обърнем.
  • 11 Затоплянето означава студ

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И Тръмп наскоро скочи с този въпрос. Най-опростено обяснен, механизмът е следният: Затопляне - топят се ледовете. Сладката вода "разрежда" Гълфстрийм, който носи топлината от Екватора на север. Гълфстрийм спира - и на Север от екватора става студено. Англия, Германия, по-голямата част от Франция са по- на север от нас, и съответно трябва да имат по-сурови зими от нашите. Гледайки картата, Лондон и Новосибирск например следва да имат на практика еднакъв климат. Та, ефектът от глобалното затопляне и топенето на ледовете е именно застудяване, а, да, и суша в Африка. Пак заради Гълфстрийм.
  • 12 Kolp

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Щаермарк се казва,ако трябва да сме напълно точни. И не е вярно,че там живеят ПРЕДИМНО австрийци от словенски произход. Ако въобще, то такива живеят ПРЕДИМНО в районите на Южен Щаермарк, на границата със Словения. Sonst san di Steira reine Österreicher!!!
  • 13 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Малеее, апокалипсис направо, да не стане като "След утрешния ден"! Няма да я бъде тая планета, ако не помогне някоя извънземна, божествена сила!
Новини по държави: