15 Януари, 2019 15:20 1 753 4

Северна Корея вече не е враг на Южна Корея

  • северна корея-
  • документ-
  • южна корея

Нов отбранителен документ от Сеул

Северна Корея вече не е враг на Южна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министерството на националната отбрана на Южна Корея публикува нова Бяла книга по въпросите на отбраната, в която Северна Корея не е посочена като враг, съобщи ТАСС.

Документът обобщава последните години и определя основните насоки за развитието на отбранителната политика в бъдеще. В него се казва, че враговете на страната са хора, застрашаващи суверенитета, териториалната цялост и хората в страната.

Така документът се различава от предишни такива. Преди Северна Корея директно беше определяна като враг. Със своята армия и политическа система страната беше сочена като директна заплаха.

Все пак е публикувана информация за ракетни тестове на Пхенян през ноември 2017 г. Тествани са били междуконтинентални балистични ракети.

Ракетите биха могли да застрашават САЩ. Посочва се и че Северна Корея разполага с 50 кг. плутоний и голямо количество обогатен уран.

Отношенията между двете страни се стоплиха след срещата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун с южнокорейския президент Муж Дже – ин в началото на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    5 10 Отговор
    Социализма се спуска на ЮГ!
  • 2 Ястреб

    16 5 Отговор
    Така е, когато кравите си седят в обора нещата се случват!
  • 3 краставичар

    16 4 Отговор
    Айде, бай Дончо, да обира американските круши от Корея, по света и у нас.
  • 4 ФОДОР ЧИФКОФ

    1 4 Отговор
    Комунистите умреха от глад, и мишките свършиха , всичко що хвърчи и лази е изядано вече.
    Дрогари и дрогарки , да се приземяваме и пак да се птиземяване и дълбоко да се навеждаме.
    Да погребваме заедно комунизма за веки веков , това е една илюзия пагубна за човечеството.
    Вече ще правим като ГФР И ГДР , осъзнахме грешката си .
Новини по държави: