Last news in Fakti

15 Януари, 2019 15:30 5 525 43

Стана ясно колко често Путин плаща в кеш

  • дмитрий песков-
  • владимир путин-
  • кеш-
  • брой-
  • пари-
  • карта-
  • русия-
  • пенсия

Руският президент получавал военна пенсия

Стана ясно колко често Путин плаща в кеш - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкри колко често президентът Владимир Путин използва пари в брой за плащане на сметки. В интервю за „Аргументи и факти“ Песков заяви, че държавният глава прави това веднъж или два пъти в годината.

По думите на прессекретаря на Кремъл Путин получава заплата, както и военна пенсия. Те се превеждат към картата на Путин, която е към банката „Россия“. Президентът я е избрал, след като американците наложиха санкции на Москва заради анексирането на Крим, а под ударите на санкциите попадна и въпросната банка.

Песков не разкри колко пари е пенсията на Путин, посочвайки, че не знае. Относно заплатата на президента, подобно на тази на премиера, се определяла с президентски указ. На Путин му се налагало да плаща в брой, само когато отива някъде на ски или например в заведение в планината.

Дмитрий Песков разкри и друга любопитна подробност, свързана с президента на Руската федерация. Путин не използвал смартфон, защото това означавало животът му да бъде „напълно прозрачен“. Путин освен това не изпитвал нужда да създаде акаунт в Туитър, подобно на Доналд Тръмп, защото „не се нуждаел от Туитър, за да е близо до хората“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ

    71 27 Отговор
    СЕРИОЗЕН ЧОВЕК Е ТОВА!!!!
    ОТ ТУК НАСЕТНЕ ,ЩЕ ДИРИЖИРА ПАРАДА ТОЙ И СИ ДЗИНПИН!!!!
  • 2 Левски

    71 30 Отговор
    Велик мъж е президента Владимир Путин!

    Коментиран от #10

  • 3 Borislav Popov

    33 51 Отговор
    В статията не се казва колко често на него му плащат в кеш.

    Коментиран от #4, #8, #39

  • 4 НКВД

    34 18 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Шекели ли заработваш?

    Коментиран от #11, #14

  • 5 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    43 23 Отговор
    Слава Владимир! !!!
  • 6 Джигит

    51 12 Отговор
    Плаща си чая в рубли не като някои със суджук!
  • 7 НКВД

    44 20 Отговор
    Соросите са готови да оплюят Владимир Путин за един бакшиш!
  • 8 Готин ама не съвсем

    27 13 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    И не се казва, колко често и на тебе ти плащат кеш, за простотиите, дето ръсиш тук!
  • 9 Бесен Язовец

    33 7 Отговор
    Путин е Император - няма нужда да плаща каквото и да било !!! ...Тук ББ да не би да плаща ?
  • 10 huha

    20 32 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    Как можеш с ник "Левски" да пишеш хвалебствия за руския Джудж? Вземи прочети какво е написал Истинския Васил Кунчев за руския миризлив ботуш... Безродник!!!

    Коментиран от #17, #33

  • 11 Бесен Язовец

    17 9 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    А бе той по 5ст на коментар събира - ти за Шекели говориш. Както върви скоро ние ще трябва да му събираме по някой лев , че да не умре от глад !!!
  • 12 Попов

    6 9 Отговор
    Не става дума колко плаща на българските политици
  • 13 Гост

    9 2 Отговор
    А кога ще ни запознаете колко често ходи...Да и това е толкова безумно, колкото и плащанията му!

    Коментиран от #18

  • 14 Знаещ

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Какви шекели..........той си заработва СРЕБЪРНИЦИТЕ!!!
  • 15 Batushka

    10 3 Отговор
    А ,БАЦЕ тъпото ?
  • 16 Червен еврейски интернационал

    7 8 Отговор
    Окава се ,че все още има българи,които си мислят,че Путин не е член на ЧЕРВЕНИЯ ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ.
  • 17 Бачо Киро

    11 10 Отговор

    До коментар #10 от "huha":

    Я ни светни какво е писал Левски за Путин? Верно, че ви бърка в задниците Путин, но Русия по времето на Александър Втори и днешна Русия са две различни неща.

    Коментиран от #24

  • 18 путин при кобзон !!!!!!

    9 11 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Този боклук трябва да иде при приятелите си диктатори садам кадафи милошевич чаушеско живков

    Коментиран от #20

  • 19 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    5 7 Отговор
    Защо умря се се се ре да кажат путкинофилите ????
  • 20 Borislav Popov

    7 7 Отговор

    До коментар #18 от "путин при кобзон !!!!!!":

    Путен и неговите авери, олигарсите с помоща на руският нефт и газ, станаха милиардери, а тоз чифутин, сол та.ака му, седнал тук за пенсийки да ми говори ! Е гааасиии наглите !
  • 21 Баба Ванга

    9 9 Отговор
    Русия ке се оправи коги Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолеьот ...
  • 22 Българин-родолюбец

    7 12 Отговор
    Диктатор убиец боклук скоро във АДА !!!!
  • 23 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    7 11 Отговор
    Защо всичко руско е боклук и става само за СКРАП ???
  • 24 huha

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "Бачо Киро":

    Прав си! По времето на Александър е имало истински благородници, възпитавани в Европейски академии и унивеситети. Путинска Русия е монгоски бъркоч на НКВД-КГБ-ГРУ-ФСБ и ненаситни руски олигарси.
    Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский
    Извод - или нямаш "чепки", или си готов да се раделиш с тях.

    Коментиран от #25, #26, #27, #28, #29, #30

  • 25 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "huha":

    За Левски, историята, написаното, изреченото, лъжата и истината...............................................18 март 2016 г. Петък. След края на традиционния месец на политическите консултации с парламентарно представените политически сили, президентът Росен Плевнелиев направи обръщение към депутатите в парламента. По време на словото си той каза и следното: „Необходимо е да работим заедно напред за общия национален идеал и интерес. Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото „който ни освободи, той ще ни пороби“. По-късно обръщението на президента се появи и на официалния сайт на институцията.
  • 26 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "huha":

    За Левски, историята, написаното, изреченото, лъжата и истината...........................................................
    Най-бързо, още същия ден, реагира журналистът Александър Симов. Той обвини президента в „морално изнасилване на историята“. Симов бе повече от категоричен: „Левски никога не е изричал тези думи.“ За да продължи: „Това е цитат от едно фалшиво предсмъртно писмо на Левски, появило се на бял свят през 2008 година и написано с цел да направи обобщение на днешния ден.“ (Мимоходом да напомним само, че през годините „вързалите се“ се на писмото бяха дори сценаристите на „Шоуто на Слави“, сред които Иво Сиромахов, журналистът Мартин Карбовски и др.) Ал. Симов окачестви стореното от президента просто като „крупен гаф“, „дебилизъм на деня“, „психодесен политически кариес“, „проблем за здравия разум“.
  • 27 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "huha":

    За Левски, историята, написаното, изреченото, лъжата и истината .................................................
    Веднага след Симов в атаката срещу президента се включи и акад. Георги Марков. И той още на 18 март заяви пред агенция „ПИК“ и други медии следното: „Аз съм историк, макар и по по-нова история, но съм чел всичко написано от Левски. Никога и никъде не е казвал тази фраза.“ Не просто Левски никъде не е написал, а наистина – и то със сигурност – никога не е „казвал“ (произнасял) подобна фраза.
  • 28 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "huha":

    Само три дни след речта на президента, още в понеделник, на 21 март, в дебата се включи и телевизионното предаване „Господари на ефира“. Подобно на Симов, и за „Господарите“ приписаните от президента думи на Апостола бяха от фалшифицираното му писмо от 2008 г., публикувано на сайта „Бъзикилийкс“, като са заблудили и самата президентска администрация, въпреки по-сетнешна опровержителна статия от Министерство на културата от 2011 г. Следователно, за „Господарите“ нямаше никакво съмнение, че президентът Плевнелиев „цитира измислени думи в парламента“.
  • 29 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "huha":

    След още три дни, на 24 март, Общонародният комитет „Васил Левски“ поиска от президента да се извини, че е използвал думи на Апостола, които последният никога не е „изричал“. Това бе сторено в отворено писмо на Васил Василев. По-късно той бе по-точен в твърденията си: „Вие излъгахте, г-н Президент. Горното словосъчетание не е съществувало никога, никъде и под никаква форма в документалното наследство на Апостола.“ Да, в документалното наследство то не съществува. С евентуалното „изричане“ засега ще оставим въпроса отворен.
  • 30 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "huha":

    „Левски никога не е произнасял такава фраза …“. – каза проф. Стоянов. За да продължи: „Това е всъщност една мистификация, която се появява още през 1883 г., когато Захари Стоянов пише биографията на Левски.“ И добавя: „Но през 1883 г. той е в Пловдив тъй като тук в Княжество България по това време е така наречения режим на пълномощията и управляват руските генерали Леонид Соболев и Александър Каулбарс и ръководеното от тях правителство. Тъй като Захари Стоянов е прононсиран русофоб той слага своите мисли в устата на Левски как Левски пропагандирал и казвал че тоз който ще ни освободи, той ще подготви почвата да ни пороби. И това започва да се тиражира по-нататък като думи на Левски.“

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ко Не

    7 3 Отговор
    Голяма злоба към Путин на много му завиждате бе.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Доктор Охболи

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Ти чел ли си го това писмо, хаховец?

    Коментиран от #35

  • 35 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Доктор Охболи":

    Чел съм го бе, шашовец ! За първи път чух за това писмо от учителя по история, който беше кореняк Карловец !

    Коментиран от #37

  • 36 Реалист

    4 2 Отговор
    Е така да я докараш - цитирам - "...заплатата на президента, подобно на тази на премиера, се определяла с президентски указ". Сам да си определяш заплатата, да си направиш слугите милиардери - това готвача на путкин, цигуларя на путкин, кръга "Озеро" - съседите по вила, треньора по джудо... Все МИЛИАРДЕРЧЕТА се извъдиха и в КЕШ МУ СЕ ОТБЛАГОДАРЯВАТ.
  • 37 Бесен Язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Това което си го чел е пуснато от
    Бъзикилийкс.........................................................Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!? 23. 11.2008 год............................Предсмъртното писмо на Васил Левски.....................................Другото е фантазиите на С Заимов - които нямат нищо общо с думите на Левски.
  • 38 Пешо

    2 2 Отговор
    А колко плаща Путин на агент Лена и ,дебил "професор" ? И редица други драскачи ?
  • 39 Дедо Ванго

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Боре, Боре, този път категорично доказа, че си завършен ИД...Т!!! НЕ, че някой се е съмнявал.
  • 40 MGewehr

    4 2 Отговор
    От КГБЕец станал свтец и контрабандиста на цигари Гундяев ще му връчи дипломата!!!
  • 41 1944

    0 0 Отговор
    престъпникът има престъпно мислене и поведение.
  • 42 баба Ванга

    3 0 Отговор
    малкия да го криете че ке го светнат
  • 43 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Пълно с облъчени и платени ушанки тука ....смърди на водка и нечисто
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания