Last news in Fakti

27 Януари, 2019 07:53 22 166 122

Появи се видео от катастрофата на руския Ту-22М3

  • бомбардировач-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • русия-
  • видео-
  • ту-22м3

Тежък инцидент в Русия

Появи се видео от катастрофата на руския Ту-22М3 - 1

Очевидец на катастрофата на руския бомбардировач Ту-22М3 в Мурманска област сподели видеозапис от произшествието, предадоха руските медии. На него се вижда как самолетът се удря в земята и избухва в пламъци.

Руският бомбардировач се разби при кацане край Оленегорск след тренировъчен полет. Бомбардировачът не е бил натоварен с боеприпаси по време на тренировъчната мисия. Двама от членовете на екипажа загинаха на място, докато трети почина по-късно. Четвъртият бе изпратен за лечение в столицата Москва в тежко състояние.

Бомбардировачът Ту-22М3 се разцепи на две след удара в бетонната полоса. От руското министерство на отбраната потвърдиха още след инцидента, че той е станал при кацане. Самолетът е бил напълно унищожен от експлозията и последвалия пожар. Ту-22М3 е попаднал в снежна буря със силен вятър.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоев

    68 40 Отговор
    Не би трябвало да се счупи по този начин, явно има инженерен проблем в конструкцията

    Коментиран от #119

  • 2 112

    39 41 Отговор
    Как го обърна вятъра ... явно е доста силен. Проблем с конструкцията няма ... крилото се удари в земята а то е пълно с гориво ... резултата се вижда.

    Коментиран от #76, #95

  • 3 Borisl@v Popov

    66 128 Отговор
    Това ли беше страшилището за самолетоносачи? Олелеле как са уплашихме! ПП: това кой подред е от началото на годината? Май към десетина отиват вече, а сме едва януари... 😂😂😂

    Коментиран от #13, #17, #109, #122

  • 4 Асен

    54 21 Отговор
    Приземиха го правилно.Или контрукционен дефект на колесника или голяма ледена неравност на пистата.

    Коментиран от #19

  • 5 Бесен Язовец

    50 107 Отговор
    ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ, МНОГО ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!
    РАНО ТАЗИ СУТРИН, В ЛОС АНДЖЕЛОС-КАЛИФОРНИЯ СЕ ПРОВЕДЕ ФИНАЛНИЯТ БОЙ ЗА ГРАН ПРИ-БЕЛАТОР В ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ МЕЖДУ АМЕРИКАНСКИЯ БОЕЦ РАЙАН БАЙДЪР И УЖ НЕПОДИМИЯ РУСНАК ФЬОДОР ЕМЕЛИЯНЕНКО, НАРЕЧЕН ОШЕ ПОСЛЕДНИЯТ ИМПЕРАТОР. БОЯТ ЗАВЪРЩИ С УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА НА АМЕРИКАНЕЦА С НОКАУТ В САМОТО НАЧАЛО НА СРЕЩАТА (35-СЕКУНДА). ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКАТА РУСОФИЛНЯ ОТ ФАКТИ БГ И ИМ НАПОМНЯМ, ЧЕ ЗАЕМ БРАШНО ТЪПКАНО СЕ ВРЪЩА, А НА ОУСОФИЛНЯТА И СЕ ВРЪЩА, ЗА ДЕТО ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД СЕ СКЪСАХА ТУК ДА ЗЛОБЕЯТ И ДА ПЛЮЯТ ПО НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ БОКСЬОР КУБРАТ ПУЛЕВ, СЛАБАК БИЛ, ЧАЛГАР БИЛ, СТРАХЛИВЕЦ БИЛ И Т.Н. НО КУБРАТ ПУЛЕВ НЕ Е ГУБЕЛ МАЧ НА 35 СЕКУНДА, КАКТО ЗАГУБИ ЛЮБИМЕЦА НА НАШИТЕ РУБЛОФИЛИ, ПОСЛЕДНИЯТ ИМПЕРАТОР.ХАЙДЕ СЕГА РУСОФИЛЧЕТА, ПОЛУЧЕТЕ СИ РЕСТОТО И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО КУБРАТ ПУЛЕВ И ВЪОБЩЕ ПО ВСИЧКО КОЕТО Е СВЪРЗАНО С БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #7, #29, #54, #68

  • 6 Инкогнито

    97 8 Отговор
    Много грубо кацане, с висока скорост, нещо се е излъгал с височината при снижаване мислил е че има още разстояние. Абослютна човешка грешка!

    Коментиран от #10, #11, #78

  • 7 Бесен Язовец

    43 24 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Ти Фьодор изобщо не можеш да го сравняваш с Кубрат това първо, и Фьодор е на 43 г. и не се съсъезавал поне от 7 г. И само който не се е бил само него не са го побеждавали! Фьодор има всичкиб титли в ММА и от Олимпиади по самбо и бойно самбо.

    Коментиран от #14, #67, #84

  • 8 Трън

    80 4 Отговор
    Много висока вертикална скорост. Удара с земята вероятно е бил страшен. Това си е пилотска грешка.
  • 9 лилипуткин

    43 70 Отговор
    Така всичко руско е до време ту пада ту лети.Жалко са хората ,който са загинали в тия летящи таралясници
  • 10 Коментара

    70 3 Отговор

    До коментар #6 от "Инкогнито":

    Не съм експерт, но и на мен ми се стори, че кацна с твърде висока скорост.... сякаш не очакваха пистата да е толкова близо.
  • 11 авио

    7 18 Отговор

    До коментар #6 от "Инкогнито":

    И някакъв проблем с фюзелажа точно до мястото на закрепване на крилата. За знаещите това говори нещо, за останалите, абе ще се хвърлят едни ла**а по тези или онези...

    Коментиран от #12

  • 12 Инкогнито

    41 5 Отговор

    До коментар #11 от "авио":

    Никакъв проблем няма при сглобката, просто висока скорост! Конструкцията е еластична но вс. пак не е от пластелин! Ако беше отливка пак щеше да се сгъне!
  • 13 гост

    32 30 Отговор

    До коментар #3 от "Borisl@v Popov":

    Как няма да е страшилище за самолетоносачи? Представяш ли си ,това "страшилище" да се сурне на палубата,айде "ойде коня у ряката"
  • 14 Бесен Язовец

    25 35 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Дрън, дрън, ярина, Фьодор имал таратанци и бла, бла..) Първо, самбото не е олимпийски вид спорт и твоя Фьодор няма никакви подобни титли.
    Второ, Благой Иванов -Багата отупа твоя Фьодор на световното по бойно самбо което се проведе баш на сред тойта Мацква, ако не вяпваш, боя го има в ютубата ! Трето, твоя Фьодор, руснаците го направиха велик, изкуствено, специално му търсеха някакви слабаци, които той побеждаваше без да се напряга, но при първите по сериозни противници, твоя Фьодор се разлепваше като картонена кукла и губеше мачовете с нокаут, както стана и днес от заранка. Ако не вярваш, търси в ютубата, там ги има всички негови загуби с нокаут, ако си неспособен, кажи и язе ке ти дам линк ! Първа подсказка, напиши : Фьодор Емелияненко - Фабрицио Вердум, приятно гледане, каскетчо !

    Коментиран от #15

  • 15 Бесен Язовец

    11 31 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Хахаха Благой победи по точки Фьодор а на ММА и др. Турнири Фьодор има поне 5 победи над Благой!!! Фьодор е човека - ММА

    Коментиран от #20

  • 16 Петър

    59 15 Отговор
    Ха...ха..ей човек злобата някой ден ще те довърши...! При такива снежни бури никой американец ни би си и помислил да лети и то на боен самолет-тежък бомбардировач . Ама на руснаците летят и някой загиват но продължават да летят.

    Коментиран от #23, #108

  • 17 Московский комсомолец

    26 35 Отговор

    До коментар #3 от "Borisl@v Popov":

    Най- страшната им летяща щайга- направо касетка за мляко от едно времешните!
  • 18 Боряшник

    12 13 Отговор
    "Страшилище"

    Коментиран от #49

  • 19 JosephGarcia

    48 0 Отговор

    До коментар #4 от "Асен":

    самолета направи "козел" при кацане и се разпадна .. и при това се удари доста силно.. според мен пилотите бяха дезорентирани и видяха пистата в последния момент ..
  • 20 Бесен Язовец

    30 6 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Ясен си ми, че хабер си нямаш от нищо ! Емелияненко и Багата са се срещали само веднъж на светоаното първенство по самбо и бойно самбо в Москва, където Багата победи руснака по точки.В рамките на ММА не са се срещали помежду си, какви 5 победи, какви 5 лева !?? Аре марш от гьола бе каскет !

    Коментиран от #22

  • 21 Локхийд Мартин

    31 9 Отговор
    Метеорологичните условия са тежки -това е безспорно . И самолета се движи с твърде висока скорост за кацане . Но и за самолета не мога нищо добро да кажа -счупи се като детска играчка буквално. По добре щеше да е колесниците да бяха потдали и да се плъзне по пистата -екипаже щеше да има по висок шанс за оцеляване-

    Коментиран от #120

  • 22 Alpha_Lone_Wolf

    10 11 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Я по полека бе гнус!

    Коментиран от #24

  • 23 Иванов

    20 19 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    Той Путарангин така и каза, че руснаците са мъченици и ще отлетят към Рая, хвърк- хврък!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ъъъъ?!

    22 17 Отговор
    Тези не бяха ли дълбоко модернизирани и без аналог? Спестили са от системите за сляпо кацане,щото е важно да излети и да хвърли бомбите,а ако кацне не е лошо,но и да не го стори-все тая
  • 26 Morgoth

    25 1 Отговор
    Така като го гледам това има три реда колесници. Би трябвало по-плавно да се изсипва тежестта. Предния изобщо не успя да стъпи или заради висока вертикална скорост или защото не беше доразгънат. Прилича ми на пилотска грешка - твърде бързо се движеше надолу, може пилота да е очаквал пистата малко по-ниско. Но може и да не е така, сравнението ми е с приземяванията на пътническите, тези може и да носят на повече напрежение и да се очаква, че издържат като ги тръснеш като чувал с картофи. Предполагам експертите ще си кажат думата и това няма да е последната публикация по темата.

    Коментиран от #28

  • 27 Отец Прецакии

    24 10 Отговор
    Скърши се сякаш е от чугун... Всъщност може и да е,в Раша чугун бол
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГостЪ

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Само гледай от злоба колко минуси имаш
    .

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Morgoth

    7 6 Отговор

    До коментар #29 от "ГостЪ":

    От мен има един за писане с главни букви. И думичка не съм му прочел за да знам дали е имало злоба :)
  • 32 Роко

    16 16 Отговор
    2019 година трябва да бъде обявена за година на руската авиация. Още не е минал и месец, вече три самолета са назад с това темпо на загуби до края на годината няма да им останат смольоти
  • 33 stukar

    31 5 Отговор
    Лека им пръст на пилотите. Иска се героизъм за да летиш в такова време, а не като нашите на "италианска стачка". Моля се за всички които оплюват в този момент.
  • 34 Кольо кварталния

    12 10 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    Искаш да звучиш като пилот,ама си само каруцар....,малоумен каруцар. Очаквал пистата другаде?? Ми ако отдолу беше Червения площад?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Топ Гън

    23 1 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    Никаква повреда не е имало,при вятър самолета се "натиска" при кацането за да може то да се случи въобще. Каца се твърдо,но това е единствения начин. Този просто прекали с натиска

    Коментиран от #45

  • 37 Антон

    31 11 Отговор
    Сега обективно, особено към хейтърите на всичко руско: ту22 - първи полет 1969 год, въвеждане в експлоатация 1972. 1 бр. е свален в южна осетия. 1 бр. загубен през 2017, екипажа оцелява, и 1 бр. загубен през 2019, настоящата статия. Общо 3 бр. загубени. Негов аналог е американския B1. Негов първи полет е през 1974, въведен в експлоатация през 1986. Според някои източници загубени са 3 бр. самолети при тренировъчни полети според други самолетите са повече. Отделно инциденти -през 2008 инцидент в катар, , през 2013 катастрофа, екипажа оцелява, 20 март 2008 - запалва се във въздуха и каца аварийно, март 2008 - инцидент при кацане като катастрофира с друга техника на летището, 2007, инцидент в Афганистан, аварийно кацане, , 2005 при кацане възниква пожар, май 2005, екипажа забравя да пусне колесника, в резултат самолета се плъзга по пистата, Първата загуба е през 1987 - двама летци загиват тъй като не са в катапултиращи седалки, третия загива поради дефект на катапултиращата седалка. Втората загуба е през 1988 когато самолета се запалва във въздуха, екипажа катапултира и оцелява, третата загуба е през 1988, при кацане, четвърти загубен самолет през 1992, през 1997 отново загубен самолет, всички загиват, през 1998 отново загубен самолет, поради пожар, през 2001 един пада в океана, екипажа спасен, през 2006 отново пожар, екипажа спасен. Така че гледайте малко по-обективно на нещата.

    Коментиран от #51

  • 38 Антон

    20 4 Отговор

    До коментар #35 от "Лошо":

    Недай боже при война , никой няма да се съобразява с времето. Мисии ще се изпълняват и при вятър, мъгла, снеговалеж ит.н. Същото го правят и американците. Само на нашата авиация й трбява слънчево, безоблачно и без вятър време. Справка един от парадите ни, когато нямаше авиация защото времето било лошо. На крива ракета, космоса й виновен.

    Коментиран от #42

  • 39 Той

    24 9 Отговор
    Боже колко прост народ. То голямо плюене. В такова време хамериканците не си показват носа навън, па камо ли да летят. Това си е голяма смелост.
  • 40 Eксперт

    13 1 Отговор
    Няма вятър. Вижте дърветата и димът. Те се издигат вертикално. Скоростта на самолета при кацане и ъгълът на приземяване са големи. Сигурно има грешка в навигацията и видимостта е много малка. Ако са имали връзка със самолета са огли да му кажат. Но по радиовръзката не се чува комуникация с екипажа. Очевада техническа грешка.

    Коментиран от #81

  • 41 Гогата с Алфата

    10 8 Отговор
    Брей,туи чудо руската техника голяма работа.И що експерти има тука,ужаст.Да живей другаря Путин.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Владислав

    14 0 Отговор
    Лично според мен епилотска грешка. Твърде висока скорост при кацане самолета подскочи от пистата
  • 44 Владо Черноземски

    14 11 Отговор
    Ако попитате катапултиста румен радев,той ще ви обясни как в тази област земята много често се приближава до самолетите поради силното магнитно поле,,,,,,,,,и за съжаление това е проблем от геоложки характер.
  • 45 Morgoth

    12 3 Отговор

    До коментар #36 от "Топ Гън":

    Кацал съм при силен вятър и за разлика от клатенето преди това пилота го приземи много добре. Така че този натиск за който говориш се овладява. Ако пък се вгледаш в дърветата на клипа ще видиш, че вятъра не е силен. Също можеш и слушаш, снимано с непрофесионална техника при силен вятър щеше да се чува постоянно, а реално се чува само на едно място.
  • 46 Антон

    9 4 Отговор

    До коментар #42 от "Лошо":

    Симпатизирам на руснаците, американците не са ми на сърце. Ама да говорим, че американските военни летци не летят в лошо време звучи някак си нелепо. А и нали правиш разлика между гражданска и военна авиация?
  • 47 До Петър

    1 4 Отговор
    Браво Петър, малко са нормално мислещи!!!
  • 48 Tiffff

    8 7 Отговор
    И както винаги всички тук станаха пилоти и конструктори , следователи :) аз знам едно , че тва е модернизиран стар куптор
  • 49 Московский комсомолец

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Боряшник":

    За морската флора и фауна!
  • 50 кожеДуб

    6 4 Отговор
    Руските пилоти,най добре карат самальоти.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Вуйчо

    4 4 Отговор
    До бесния язовец,
    Говорим за спортист! Всеки спортист има връх или върхове в кариерста си и на всеки му идва края на кариерата! Трябва да се уважават постигнатите успехи и да не се злобее, да се отдава необходимото уважение! В противен случай се омаложава от противника и се доказва собствената низост!!!
  • 53 Антон

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "Московский комсомолец":

    Може и да си прав ама може и да грешиш. Като видиш годините на разработка на 22 и б1 по-скоро единия е създаден да бъде аналог на другия. 160 мисля първия му полет е някъде през ранните 80 -те години. Всъщност какво значение има за тебе чадо? Ако си толкова запознат дай конкретно инфо, да си обогатим общата култура.

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Московский комсомолец

    5 4 Отговор
    Ту 160, Главный конструктор
    В. И. Близнюк
    Первый полёт
    18 декабря 1981 года
    Начало эксплуатации
    23 апреля 1987 года[1]

    Коментиран от #77

  • 58 рсп

    10 0 Отговор
    Явно висотомера на самолета не отчита вярно.Освен това можеха да поставят някоя лампичка на пистата за орентир.....
  • 59 Готин ама не съвсем

    16 12 Отговор
    Ми висока скорост и неподходящ ъгъл на кацане. Самолета направи Козел!
    Преди години, когато летищата в Англия бяха яко заледени и цяла Англия бе блокирана, за Коледа, дъщеря ми спа две денонощия на летището там, накрая бяхме стигнали до варианта да я приберем през Москва, защото единствените летящи тогава бяха руснаците, а всички други се бяха посрали! Та такива ми ти неща за летците от различните държави!

    Коментиран от #64, #117

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 хамсал

    12 8 Отговор
    Това нещо при янките не може да се случи! В такова време, те спират да ходят по малка и голяма нужда, кво остава самолет да вдигнат!
  • 62 Московский комсомолец

    3 3 Отговор
    Денис Джамбазов, що триеш, когато не ти отърва бе? За зле информираните, това не е белият лебед -ту 160, а си е ту 22!
  • 63 Педерусия

    6 9 Отговор
    Руската кочина, прави само Боклуци!

    Коментиран от #66, #110

  • 64 Московский комсомолец

    7 4 Отговор

    До коментар #59 от "Готин ама не съвсем":

    Готин, има и нещо друго, което се нарича СИГУРНОСТ НА ПОЛЕТА! В нормалните държави не рискуват живота на пътниците и екипажа, както и самолета, защото има едно нещо наречено застраховка! Пък виждаме какво става, когато се лети в тежки метеорологични условия!
  • 65 некойси

    9 1 Отговор
    Това, което видях аз беше удар върху пистата, като колесарите почти пробиха крилете от него, човешки фактор, да.
  • 66 Московский комсомолец

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "Педерусия":

    Има и хубави неща, като да речем лосиона за вана- боярышник! Много ефикасно средство да отправиш своите алкаши и бомжи при другаря ленин и другаря сталин!
  • 67 Алфа Вълкът

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    В UFC го разпльокаха твоя Фьодор! Тихо, тихо, че и нашия комбайнер Багата му потроши зъбките на тоя. До мачовете си в UFC минаваше за най-добрия, както и С400 минаваше за най-добрата ПВО система до срещата си 50 годишните ракети Томахоук.

    Коментиран от #74

  • 68 Асан

    0 15 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Мразя Пулев и всички гявури за тях саио бесилото и калашника мрасни боклуци
  • 69 бушон

    11 0 Отговор
    висока скорост бързо снижаване лоша преценка на височина можеби климатични условия или диспечерска грешка

    Коментиран от #73

  • 70 Сградостроител

    9 2 Отговор
    Пистата се поддържа от АПИ'
  • 71 Петър

    4 5 Отговор
    Вадиш думи от контекста на речта на Путин и ги пляскаш в тази тема която няма ама абсолютно нищо общо нито със смисъл нито с факти към катастрофата. Типично за хора които нямат какво конкретно да кажат. Ако се упражняваш,в правопис само....похвално ама що пък трябва да ти четем тъпотийте от друга страна,нали..? Има си тетрадки за тая работа.Залягай,учи и се образовай...за да не се излагаш..!
  • 72 уол дисни

    5 6 Отговор
    Абе пилотите са бързали да кацнат , сигурно някой Апачи е гонил лебедьока.
  • 73 Петър

    13 1 Отговор

    До коментар #69 от "бушон":

    Основно са климатичните условия мисля,видимоста при тоя снеговалеж предполагам е била не повече от 100м,което за такъв тежък бомбардировач е нищо. Никакъв шанс за реакция,двигателите рязко сменят звука си непосредствено преди удара. Предполагам като са видели земята са разбрали че скороста им е висока и може да са опитали да го вдигнат но малкото време и земното притегляне са били решаващи.
  • 74 Петър

    11 4 Отговор

    До коментар #67 от "Алфа Вълкът":

    Ако ми кажеш поне основните характеристики или ТТ данни на С-400,или на Томахоук,ще те призная че поне си опитал да се осведомиш малко така за обща култура. Плюса за теб ще бъде че ще разбереш каква глупост си написал.

    Коментиран от #86

  • 75 Петър

    10 4 Отговор
    Това което обясняваш е така,но бъркаш гражданските полети с тези на бойната авиация..! Ако не си ходил в казарма /което най-вероятно е така/ разбирам защо си се объркал. Още повече че Ту-22М3М,е не просто бомбардировач,а е към стратегическата авиация на Русия. Ходилите в казарма знаят за какво иде реч..!
  • 76 Стоев

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Не се е ударило крилото в земята бе човече, просто кацането беше твърдо, но въпреки това не би трябвало да се счупи
  • 77 Петър

    6 8 Отговор

    До коментар #57 от "Московский комсомолец":

    Ей..джендър рабирач... :) какъв Ту-160 те гони бе мушкато препикано..! Умен си,ама не много..!

    Коментиран от #82, #83

  • 78 лошо

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Инкогнито":

    Да така е! Има условия за облединение, екипажа най- вероятно е увеличил приборната скорост, но не видях никакво изравняване, кацна като на самолетоносач, а за тежка машина това е фатално. Нека почиват в мир!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Иван

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "Eксперт":

    Освен високата вертикална скорост при снижавене явно за да се счупи така става дума за умора на метала. Но и иконструктивно за да се получи такъв камшичен удар явно носа е прекалено тежък.
    Първото се преценява при преглед чрез лабораторти изпитания а второто в годината на създаване няма как в общи линии, но навярно последващие ъпгрейди с поставяне на по-силен радар може да са оказали влияние.

    Коментиран от #88

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Московский комсомолец

    8 5 Отговор

    До коментар #77 от "Петър":

    Отговарях на един руски амбриаж, като тебе, че това не е ту 160 лебеда, а ти 22 , ама явно и на тебе манерката ти кънти на кухо!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ото фон Бисмарк

    5 3 Отговор
    Никога не пречете на руски пилот да седне зад щурвала!
  • 86 Алфа Вълкът

    8 7 Отговор

    До коментар #74 от "Петър":

    Каква глупост? Всичко руско е най-великото нещо в света, докато не срещне нещо направено в някоя развита държава.
  • 87 Франц Кафка

    6 7 Отговор
    Този стратегически бомбардировач е въведен в експлоатация през 1976 година .
    На видеото се вижда как се опитва да кацне , но се разрушава във въздуха ..
    Офицерите на НАТО от страх подават оставки , купуват си памперси ..
    А преди 15 години , го използваха във филма “ Особеностите на руският риболов “ , да превозват с него крави .
    Изглежда доста са закъсали , щом пак опряха до него ..

    Коментиран от #89

  • 88 Лупи

    0 3 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    Иване стига писа за умори на метала ами действай, че тия кенефи няма да се чистят сами!
  • 89 Валери

    4 3 Отговор

    До коментар #87 от "Франц Кафка":

    Точно във въздуах се разрушава ще знаеш. Начи като си луд, лудостта ти те кара да халюцинираш.
  • 90 Валери

    15 3 Отговор
    Вместо да се отчете това, че са загубени два човешки живота да се каже "Мир на праха им!" и да се приключи с коментарите тука БОЛНИ МОЗЪЦИ от всякакъв калибър тръгнали да говорят пълни глупости нямащи нищо общо с реалноста. Тръгнали да коментират Русия и въоръжена техника дето лайняния им гъз роден на село при кравите и овцете никога няма да види на живо освен от грешната страна на бомбата. Тръгнали да коментират Русия, която владее двуцифрени проценти от световната територия и залежи защото е изостанала... Защото е изостанала Русия затова е една от малкото държави със суверенна външна политика, която си гони ЛИЧНИЯ интерес. Защото е много изостанала Русия затова все още нейните залежи не се разграбват от САЩ и англо-саксонски корпорации. Защото е изостанала Русия затова е една от малкото космически нации в Света за разлика от останалите над 150!!! консуматорски и лайнопроизводителни държавици с единствен принос за Земята - наторяване и употребявани найлонови торбички... Русия е това, което е и е била винаги от стотици години- ВЕЛИКА СИЛА, с която се съобразяват всички!
  • 91 Петър

    8 5 Отговор
    Ако всеки който драска тук врели-некипели,поне малко се замисли над това което пишеш а не робува на стари стереотипи по отношение на Русия,пак е нещо...ама надали. :) Комфорта една страна да има суверенна външна политика както казваш...и то в условия на санкций е нещо с което могат да се похвалят само няколко страни броящи се на пръстите на едната ми ръка.Европа се нуждае от газта на Русия,и колкото и да крещят американците за „обвързаност и зависимост” към нея Германия ,Италия и др. трябва да си гледат собствените интереси. А ние...на нас подхвърлят само трохите и то само заради географското ни местоположение.С вечно надупените ни политици,дори Южен поток не можахме да защитим,и сега пак огризки..!
  • 92 инж Илич

    10 9 Отговор
    абре те акъл един телевизор нямат да направят Вие чакате самолетите им да летят и да не падат Няма такъв филм Много са зле
  • 93 Петър

    9 6 Отговор
    Пак ти казвам,преди да напишеш дежурните си думички,прочети нещо за С-400 и ако имаш какво да сравниш по ТТ характеристики с нея тогава пиши. Ако ти е по-лесно нека да са и западни експерти..! Нали уж по-им вярваш на тях..! Може би ще си отговориш на въпроса защо САЩ подскачат като ощипани,ако още някоя страна пожелае да си закупи тази ПВО система от руснаците.Та дори и най-новата им играчка Ф-35 нещо не лети в зона охранявана от С-400. А ти ми пишеш за Томахоук, с производство от 80-те години и няколко елементарни модернизации.

    Коментиран от #96

  • 94 незнайко

    9 0 Отговор
    Скороста на кацане е много голяма . Самолета отскача от пистата . Причината сигурно е, че са мислели да са по нависоко но се появява пистата !!! При такъв удар никой самолет и колесник не би издържал.
  • 95 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Нещо не си гледал като хората/Гледай внимателно, 1,21 мин. Самолета прави контакт с пистата и се разцепва.
  • 96 гост

    7 9 Отговор

    До коментар #93 от "Петър":

    Много нагло комунистче ще ми дойдеш ти.Псевдо разбирач.Няма никакъв шанс С-400 да види Ф-35 ,преди да се случи обратното.Кой ти пълни главата с подобни глупости ? Вова ли ? Че чак и Ф-35 ги било страх да летят.Боже..Tук въпроса не трябва да е дали С-400 може да свали Ф-35 ,а колко дълго ще оцелее С-400 ,за да свали Ф-35.Стандартно С-400 може да засече Ф-35 на 35км разстояние.На теория нали разбираш...Обаче руснаците реално имат добри нискочестотни радари които ,ако ги сложат ,ще могат да засечат Ф-35 пак на теория на максимум 160км разстояние.Звучи добре нали ?Да,ама не.ECM-а на Ф-35 може да види С-400 от 320км разстояние.Освен това руските нискочестотни радари дават няколко стотин метра отклонение при големи разстояния,така че пак се връщаме на нулата,което само по себе си говори ,че ПВО-то ще стане на трески преди въобще да се опита да направи каквото и да било.Дали С-400 може да свали Ф-35 зависи единствено от това в какво настроение е американския пилот.Като цяло бъди малко по-обективен и недей да си мислиш ,че щом руснаците са успяли да правят матръошки и Лади ,се считат за развита нация.Единственото в което признавам руснаците са ракетите ,защото нямат друг начин да се противопоставят военно на САЩ.Американците обаче им хванаха цаката с бъдещите мерки в космоса и се видя ,че руснаците започнаха да натискат паник бутона ,понеже вече и откъм ракети ще издишат.

    Коментиран от #101

  • 97 Нед

    2 0 Отговор
    Малиии колко слабоумници писали !! При такъв удар никой съществуващ летателен апарат няма да остане цял. Ако не знаете самолетите се правят леки за да летят . И да за ваше сведение крехки са !!
  • 98 пурко

    1 0 Отговор
    Абе не съм много в час,ама това дето стърчи в средата( където се пречупи самолета) не е колесник според мен,и не му мястото там при кацане
  • 99 лошо

    2 0 Отговор
    R. I. P. Видео материал от база на сратегическата авиация на Русия!!! Как е възможно това?
  • 100 инж Илич

    2 0 Отговор
    нормално никой не се учудва или го прави на трагедия
  • 101 Петър

    7 4 Отговор

    До коментар #96 от "гост":

    Ха..ха..пич ти си типичния пример на човек който нещо си там е чел ама какво е разбрал е тера-инкогнита..неясно братче. Първо обхвата на засичане на С-400 е 600км по хоризонтала,във височина е до 100км говорим за стратосферата...капиш..? С-400 не ползва един радар а няколко с различни характеристики и различни честоти..а не само нискочестотни за които драскаш.Отклонение при радар на С-400 ..сериозно ли..? Тва да не е термин от фантастиката или бъркаш радар с движеща се цел. Засичането става по 3 различни параметра и такова нещо като отклонение там не съществува.Още нещо смешко,в комплекта има ракети според целите.От 500км,до 5000км. Наскоро Китай който купи 2дивизиона направи свои тестове за да провери дали всичко е така както са им гарантирали руснаците. Първия беше с маневрираща цел тeхния J-20 с стелт покритие по-добро от на Су-57 уж..нали..? Засичането е станало на 230км от ПВО системата при това терена е бил планински и самолета е летял ниско в стелт режим. Втори опит; изтреляна е ракета с голям обсег имитираща балистична цел движеща се с 3,5км/сек...унищожена е на 4350км от мястото на пуска и. А сега ми кажи че китайците нищо не разбират от електроника,чипове,или от добро оръжие и съвсем ще станеш смешен..! Просто е...едно е рекламата съвсем друго е реалноста.Ама ти продължавай да си гледаш реклами те ония говеда са царе на рекламите,нали.?

    Коментиран от #102, #103

  • 102 СС14

    3 4 Отговор

    До коментар #101 от "Петър":

    Пич ,пишеш пълни глупости.Прекалено ти е малко мозъчето ,за да се хабиш да разтягаш някакви лукуми по теми ,които си чел-недочел.Дори се чудя ,защо се занимават с теб.

    Коментиран от #113

  • 103 Валери

    4 5 Отговор

    До коментар #101 от "Петър":

    По-големи царе на фалша от САЩ няма! В това си много прав!
  • 104 Валери

    8 3 Отговор
    Ще добавя още нещо за Русия, тъй като е много изостанала и има стратегическа авиация в топ 3 на Света. Значи 1948-ма година, когато влиза червената армия у нас и се сменя режима България е изключително изостанала и аграрна страна. 1989-та година, когато пада соц. блока България е индустриална държава с развита промишленост за мащабите си, като няма да казвам подробно всичко само ще изтъкна за науката и образованието. Цялата наука е взета почти изцяло от Русия, с нея успяха да отидем в космоса с някой наши разработки, също така българския инженер имаше прилично ниво в световен мащаб за времето си. Вярно зад САЩ, Западна Европа и Япония, но на едно много прилично ниво по-добри професионалисти имахме от Китай, Виетнам и някой други азиатски държави, които сега са в космоса, а ние в обора. Та благодарение на "изостаналата" руска наука и технологии стигнахме до космоса и образовахме поколения овчари да излязат от обора и да станат инженери, а сега за 20-30 години благодарение на САЩ след разпада на соц. блока сме на прав път обратно към обора! Всъщност САЩ няма сметка от това тука да има инженери те си имат достатъчно, на тях им трябват туземци дето да си дават златото срещу мъниста и да купуват огнена вода!

    Коментиран от #106

  • 105 Франц Кафка

    6 3 Отговор
    Всички разговори за модернизации и ново въоръжение е путински блъф.
    Няма никакъв самолет 5-то поколение , затова пък има съветски от
    1986 година
    . На тях и летят ..
    Падналият самолет е бил на 33 години .
    Путин също има рейтинг 33% и гаранцията отдавна му е свършила
    Въобще , също е съветска развалина ..

    .
  • 106 Франц Кафка

    5 3 Отговор

    До коментар #104 от "Валери":

    Какво общо има СССР с този 27 годишен елцински проект.
    Или ти си мислиш , че съветските учени са били само руснаци ?
    Или , което е по абсурдно , че днешна Русия има общо с царска Русия и нейната интелигенция ?
    Хиляди пъти съм го казвал , съвременна Русия само дояжда каквото е останало от скелета на СССР , това им е и общото ..

    Коментиран от #107

  • 107 русофилска подлога

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "Франц Кафка":

    Kaкво им обесняваш на тея филмари ? Русофилията е тежка диагноза и тея инцести са просто за тежко лечение.Живеят си още с мисълта за СССР и социализма ,ама реалността е друга.Реалността е ,че СССР беше сила ,но днеша русия е просто жалка ,смешна ,бедна и недоразвита и само се крепи на успехите на СССР и каквото е останало от него.Днешна русия има 150млн. по-малко население,10 пъти по-малък бюджет и няколко пъти по-лош потенциал от учени,защото кадърните им хора си мечтаят за живот в САЩ и на запад.За какво говорим въобще ?

    Коментиран от #112

  • 108 Голем смях

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    Ти кога се върна от САЩ ,че ги знаеш как летят бе каскет?

    Коментиран от #111

  • 109 ариец

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borisl@v Popov":

    !иждам с кеф ги броиш колко са,но я вземи преброи колко американски бойни самолети ще се навият въобще да литнат в такова време!!! Явно пилота не е преценил правилно разстоянието до земята,от скоростта и сблъсъка се пречупва корпуса по средата... по-скоро пилотска грешка от снежното време
  • 110 простотакис

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Педерусия":

    явно и ти там си правен гордей се !
  • 111 Голяма трагедия си...

    2 0 Отговор

    До коментар #108 от "Голем смях":

    А ти щото много добре ги познаваш говедата така ли.? Всички треперят за жалкия си живот,и ако някой ги накара да летят в такава снежна буря ще трябва да им плати големи пари,и пак не е сигурно дали ще литнат.
  • 112 Лунатик..тук е Земята..

    2 2 Отговор

    До коментар #107 от "русофилска подлога":

    Ако не ти харесва нещо..да те пращаме пак горе,а..? Инджекцийте са чак утре след обед,стискай зъби до тогава.

    Коментиран от #114

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 червената шапчица

    2 1 Отговор
    Крадците много обичат да се наричат комунисти за което шапка им свалям
  • 116 Франц Кафка

    3 2 Отговор
    За 19 години на путинското управление , Русия е изгубила при катастрофи повече от 200 бойни самолета , по най - скромните изчисления .
    Слава на Бога , че сами са се убили , а не други са убивали !

    Коментиран от #118

  • 117 И аз да кажа

    0 3 Отговор

    До коментар #59 от "Готин ама не съвсем":

    Абе не е по темата, но защо всички русофили си пращате децата на Запад? А тук се спуквате да хвалите руското. Ми не ги мъчете, бе дръжте ги в Русия! От всички комунисти, които знам един-единствен си прати сина в Москва, но на работа в италианска фирма. А без замисляне мога да посоча петдесетина с дечица на запад, що така?
  • 118 Шибай се

    2 0 Отговор

    До коментар #116 от "Франц Кафка":

    За 40 години са паднали 516 Ф-16 само във щатите,а извън тях някъде към250,не говоря за други марки.
  • 119 Слон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стоев":

    При максимално разчетно претоварване от 4,5 и удър със 7 -8 в бетона кокво трябва да се случи? Максималното за колесника е около 2,5. На пътническите е около 3
  • 120 221

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Локхийд Мартин":

    Колесниците си поеха до колкото могат, вижда се на клипчето. Ама ми се струва малко ненормално предната част така да се откърти. На мен ми прилича на умора на материала, микропукнатини в конструкцията от предишни такива кацания и съууровите условия. И накрая разкото пречупване, което се вижда на клипа.
  • 121 Дядо Грую

    1 0 Отговор
    Между другото, човекът качил видеото е много свестен руснак. Абонирайте се за каналът му!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания