31 Януари, 2019 11:16 1 060 1

Тръмп и Ким - някъде в Азия през февруари

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • северна корея

Официални представители и дипломати твърдят, че Виетнам има силно желание да приеме срещата

Тръмп и Ким - някъде в Азия през февруари - 1

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в интервю, че изпраща екип, за да подготви следващата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Тя ще се състои някъде в Азия в края на февруари, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизионния канал "Фокс нюз" Помпео посочи, че КНДР се е съгласила срещата да се състои в края на февруари.

"Ще го направим някъде в Азия", каза той. "Изпращам екип натам. Те се отправят натам, за да положат основите на това, което се надявам да бъде съществена стъпка към пътя, водещ не само към премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров, но и към по-светло бъдеще за севернокорейския народ", добави Помпео.

Той обаче не посочи мястото на срещата. Миналата седмица Виетнам заяви, че не е бил уведомяван за дата и място за възможна среща Тръмп-Ким, но изрази увереност, че е в състояние да посрещне подобно събитие.

Преди две седмици официални представители и дипломати заявиха, че Виетнам има силно желание да приеме срещата, а два източника заявиха, че Ханой се готви да посрещне държавна визита на Ким.

Сингапур, където Тръмп и Ким се срещнаха през юни, както и Банкок също се обсъждаха като възможни места за планираната среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    1 0 Отговор
    Свалянето на санкциите съвсем не е достатъчно за сметка на ядреното разоръжаване, защото след време САЩ могат да се оттеглят от договора.Ким трябва да поиска много повече.Разходите по ядреното въоръжаване трябва да се избият.Вярвам,че Ким е умен политик и ще се възползва по най-добрия начин за благополучието на своя народ.Северна Корея може да си позволи ядрено разоражаване, защото има кой да я пази-Китай...за разлика от Иран, който трябва да си запази ядреното оръжие за защита.