Last news in Fakti

29 Януари, 2019 06:32 2 035 6

Американците не харесват външната политика на Тръмп

  • сащ-
  • политика-
  • доналд тръмп

Те не смятат, че международната позиция на САЩ се подобрява

Американците не харесват външната политика на Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

Мнозинството от американци не харесват начина, по който президентът Доналд Тръмп води външната политика на САЩ, съобщи CNBC.

Според проучването има разделение в позициите, за това дали американски военни трябва да се сражават в други страни или не. Според проучването 35% от американците одобряват начина, по който Тръмп води външната политика, а 65% не одобряват неговата дипломация.

Около 39 процента подкрепят изтеглянето на американските войски от Сирия, а 41 на сто казват, че би било добре и тези от Афганистан да се върнат у дома.

По-голямата част от американците смятат, че позицията на САЩ в световен мащаб се влошава.

През миналата седмица Тръмп подписа закона, който сложи край на временната блокада на американското правителство след одобрението и на двете камари на Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генералът

    11 3 Отговор
    Никой не харесва деспотичната външната политика на рижия трол. Не само янките.
  • 2 Дидо

    12 1 Отговор
    А на Хилари и маймуняка щото беше много добра,нали?Убиха Кадафи,Европа се напълни с измет,и съсипаха Сирия!Тръмп поне си изтегля войските от Сирия.
  • 3 ГАЛЕВ

    7 2 Отговор
    Както всички президенти на сащ така и този палячо се назначават от зад кулисието ,жалко е ,че тази практика се е разпространила в света
  • 4 Чепа

    4 1 Отговор
    Не политика ,а цигания е това
  • 5 козяшки нахал

    1 1 Отговор
    Аааа ние си му харесваме политиката, всичко си му харесваме!
  • 6 Логика

    0 0 Отговор
    Май на някои медии, каквито са им ценностите, такива са им и оценките. Обама имаше по-скоро войнствена външна политика, но го хвалиха. Нобелова награда за мир?! Тръмп казва, че ще изтегли войниците: а-а, предателство. Зелените либелали години наред уж се борят срещу американския империализъм и сега би трябвало да се радват. Явно май за "големи демократи" с "висши морални ценности" не е важно, какво се прави, а кой го прави и дали той удобрява политиката на г-жа Меркел.