Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 14:29 2 281 59

Македония само на крачка от НАТО

  • нато-
  • македония-
  • йенс столтенберг

Алиансът ще подпише протокола за присъединяване със Скопие на 6-и февруари

Македония само на крачка от НАТО - 1

Посланиците на държавите от НАТО ще подпишат на 6 февруари със Скопие протокола за присъединяване, съобщи алиансът. Отбелязва се, че на церемонията ще присъства македонският външен министър Никола Димитров.

В съобщението името на Македония не се посочва - нито като "бивша югославска република", нито като Република Северна Македония.

Това се налага заради недовършените процедури около приложението на споразумението от Преспа. НАТО вече уточни, че когато процедурите бъдат изчернани, Македония ще се присъедини към алианса с новото си име като 30-ата държава от организацията.

С подписването на протокола за присъединяване започва последната фаза от приемането на Македония в НАТО. В този краен етап властите - обичайно парламентите на държавите от НАТО, трябва да дадат своето одобрение. Когато всички държави одобрят протокола, генералният секретар на НАТО отправя покана за присъединяване към новата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    19 5 Отговор
    И като влезе в НАТО,ще цъфне ! Вече Русия няма да я напада !
  • 2 ПЕНКО

    8 2 Отговор
    ОБРАТНОТО Е !!! СКОПИЕ ЩЕ СКЛЮЧИ ДОГОВОР С НАТЮ ! ЗАЩОТО НАТЮ Е МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ - ФАЛАНГА ...И МАКЕДОНИЯ ИМА ИЗЛАЗ НА СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК !!!!
  • 3 толерантен

    20 2 Отговор
    Те, поне нямат ракети за нарязване и изобщо, армия за унищожаване. Тъй че не могат да загубят много от нато. Най-много, да ги накарат да си купят чифте "модерни" самолети, да си ги запашат на голия си... Бъз. Нали са "защитници"/александровци вече и те на евроатлантическите "ценности".

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Още

    16 4 Отговор
    балъци на въдицата на еврочиновниците. След двустранния договор между Германия и Франция, така наречения ЕС отива в историята. Нашите управници пак ще изпуснат влака, бълнувайки за евро, еврозони...Новата ос Берлин-Париж-Москва е за умните политици.
  • 6 Айде

    5 8 Отговор
    И една македонска база в Балчик после ще е супер.
  • 7 Путин е дребно злобно страхливо говедо

    9 18 Отговор
    Интересно защо не са поканили путин. Той нали все се вре да "оправя" света. Конят Лайвров и оная немитата също ще липсват. А се съдраха да лаят и цвилят "загрижени" за Македония. Утре така ще "отсъстват" и при приемането на Украйна и Грузия. После и на Беларус. Хахахахахах

    Коментиран от #51

  • 8 Не понасям национални предатели

    12 5 Отговор
    Тия баламурници станаха поредното пушечно месо като нас. Тях някой пита ли ги искат ли в ТОАН или не, както и нас междувпрочем? Оня евреин чак плака от умиление като ни приемаха, но защо и по каква причина така и не се разбра. Българският народ никой не го попита желае ли да влизаме в този военен блок или не, направо си ни натикаха там и после пращаха двата ни взвода наречени Българска армия ту тук, ту там на мисийки и като ги избомбиха на няколко пъти от два взвода останаха един, че и самолети 15-та употреба ни натиснаха да купим на цена като за нови.
  • 9 Orthodox

    7 4 Отговор
    Ако парафразираме един стар виц от соца, отнасящ се за България, ще кажем така: "Преди НАТО Македония беше на ръба на пропастта, а след приемането й в пакта направи голяма крачка напред"...
  • 10 onq s konq

    3 10 Отговор
    Така или иначе НЕОБМИСЛЕНАТА И АВАНТЮРИСТИЧНА ПОСТЪПКА на Българското и Македонско правителства относно влизане на двете държави в НАТО БЕЗ РЕФЕРЕДНДУМ/!/ Е ФАКТ и РУСКИТЕ РАКЕТИ ВЕЧЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ТЕРИТОРИИТЕ НИ.От тук нататък ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ ПОЛЕЗЕН ХОД е да призовем АМЕРИКА И НАТО ЗА ПОВЕЧЕ РАКЕТНИ БАЗИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА/ВКЛ. И НАША/ за НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА РУСКИТЕ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ/АКО ТРЯБВА И "ИЗПРЕВАРВАЩ ЯДРЕН УДАР" СРЕЩУ РУСИЯ/ С ЦЕЛ ФИЗИЧЕСКОТО НИ ОЦЕЛЯВАНЕ.Защото след като Русия ВЕЧЕ не ни смята за "братушки" и Господ не може да ни помогне ...ОСВЕН АМЕРИКА !

    Коментиран от #13, #17

  • 11 123

    9 2 Отговор
    Е сега вече нато е непобедимо ,щом македонците са вътре вече можем да завладее и слънчевата система.
  • 12 Amix

    3 3 Отговор
    Твърдо против сме с макетата да бъдем в един съюз!!!

    Коментиран от #16

  • 13 Не понасям национални предатели

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Бъркаш и то много. Единственото ни спасение срещу Русия е да излезем от този агресивен военен съюз, което всички знаем, че няма да стане и второто е да няма на наша територия никакви ракети и разните му там техники за ПРО. Само тогава руснаците няма да насочват ракети срещу нас, защото няма да сме им заплаха. А това за нанасянето на изпреварващи ядрени удари си го избий от главата, че може да спаси когото и да било, защото явно не си запознат с "Ръката на мъртвеца", което означава, че дори и да предположим, че Русия е мъртва и няма кой да изстреля всички, повтарям всички ядрени ракети поради факта, че всички са умрели то тази техника автоматично ще ги изстреля всичките и тогава бай бай земна цивилизация. Няма да оцелее никой колкото и в дълбоки бункери и скривалища да са се скрили политиците и висшите военни.

    Коментиран от #15

  • 14 Анти седераст

    2 1 Отговор
    Някой няма ли да пита кухия милиционер дали е съгласен?
  • 15 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Не понасям национални предатели":

    Единствените доказани национални предатели и българофоби сте русофилите.

    Коментиран от #18

  • 16 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Amix":

    Руската измет да си седи в Русия! Нея никой не я кани в съюзи!
  • 17 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Олелее кон ,с всеки твой следващ пост се убеждавам че имаш нужда от психиатрична помощ! Ама от къде ти идват в кухата конска кратуната подобни глупости? Вземи спешно мерки, особено по повод раздвояването на личността. А между другото, като изключим кражбата, как беше в Песнопой, забавлявахте ли се?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не понасям национални предатели":

    Не са руските подлоги и българофоби, тези които ще опредет кой е българин и кой не. Това също ти е повтаряно десетки пъти, но винаги квичиш едно и също. Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #20

  • 20 Не понасям турски сериали

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    А турските и хамерските подлоги и българофоби ли са тези, които да определят кой е българин и кой не хасанчо? Русофобите никога не сте били и никога няма да бъдете българи хасанчо. От теб българин никога няма да излезе колкото и да се правиш на такъв хасанчо.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Не понасям турски сериали":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Не понасям турски сериали":

    И пак ти казвам, че не е руската мръсна подлога тази, която ще определя кой е българин и кой не е. Особено през призмата на любовта към руската кочина.

    Коментиран от #25

  • 24 Не понасям турски сериали

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Русофил е термин, с който турските и хамерските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните хамерски имперски интереси. Русофил е всеки, който е против маниакалната идея, че хамерите са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света ДА СЕЯТ НЕПОИСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ДА ЦВЪКАТ БАЗА СЛЕД БАЗА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. Русофил е всеки, който не споделя хамерските имперски виждания, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според хамерите целият свят, освен тях и техните слуги е русофилски.

    Коментиран от #28

  • 25 Не понасям турски сериали

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Ти турско-хамерска подлого не можеш нищо да ми кажеш. Налягай си шалварите, гледай си косматата кадъна и бъди благодарен, че те търпим все още тук и дишаш български въздух.

    Коментиран от #29, #30

  • 26 Насран русофил

    1 1 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 27 чичо Самовата колиба

    4 2 Отговор
    Ние, понеже сме в НАТО от доста време, с "предимство" ще купим американски самолети технология 1970, на цената на Ф-35! Слава на НАТО,Ес, ГЕРБ, и мъдрите ни ръководители! Слава на Цв. Цветанов!
  • 28 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Не понасям турски сериали":

    Русофил=национален предател =българофоб.

    Коментиран от #32

  • 29 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не понасям турски сериали":

    Руската измет обича да се заканва и да плаши, но всъщност беснее от злоба и безсилие, че не може да диктува положението и, че има българи, които никога няма да лижат руски задници, подобно на продажните русофили.
  • 30 Психиатър

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не понасям турски сериали":

    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не понасям турски сериали

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Вече ти казах от турчин българин не става, за това не се прави на българин никога няма да бъдеш.
    Русофоб = туркофил = национален предател = българофоб.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Не понасям турски сериали":

    Посочи ми поне един русофил, който през последните 100 години да е бил български патриот и, който е поставял българския национален интерес над руския. И руската подлога е много по мръсна и предателска от турската.

    Коментиран от #35

  • 34 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Не понасям турски сериали":

    Русофилите нямате моралното право да говорите за Македония и македонските българи. Защото вие безродници, под диктовката на Москва признахте съществуването на "македонската нация", вие карахте хората от Пиринския край да се пишат "македонци" и ако Тито и Сталин не бяха се скарали през 1948 г. пак вие щяхте да предадете Пиринския край на Югославия!

    Коментиран от #36

  • 35 Не понасям турски сериали

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Ще ти посоча Христо Ботев е русофил, който е поставил българските интереси над руските. Други въпроси? Ти имаш ли поне 3-ти клас завършен или и до там не можа да добуташ?

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Не понасям турски сериали

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    Аз мога да бъда какъвто си поискам било то русофил, франкофон или какъвто и да било и това не е твоя работа. Твърде си микроскопичен, за да можеш да ми дадеш наклон на кръста. А жалките ти опити да ми вменяваш вина за Македония и признаването на "македонската нация" е меко казано смешно, защото не съм бил съвременник на тези събития, но явно на теб ти е трудно да направиш времеви разлики, а "историко". И като за всичко обвиняваш русофилите "историко" Я КАЖИ КОЙ ПРИЗНА МАКЕДОНИЯ ЗА ДЪРЖАВА? НАЛИ СИ ИСТОРИК УЖ? НЕ БЕШЕ ЛИ ТОВА ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ? ПО ТВОЯТА ЛОГИКА И ТОЙ ТРЯБВА ДА Е БИЛ РУСОФИЛ,А? Е ДА, АМА НЕ. ТОЙ БЕШЕ ОТ СДС ПОМНИШ ЛИ ИЛИ СИ ВЕЧЕ В АМНЕЗИЯ? Аре бегай и не ми губи времето с глупостите си и претенциите да си историк.
  • 37 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Не понасям турски сериали":

    Руската измет ще изкара и Левски русофил, само и само да покаже колко предани на Москва са българите. Истината е, тази изречена от Захари Стоянов, на, който българите можем да вярваме :"Захари Стоянов за Русия

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    Коментиран от #39

  • 38 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Не понасям турски сериали":

    И ето какво казва нарочетия от теб за русофил Ботев :"Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии."

    И трябва да си много тъп и елементарен за да сравняваш признаването на македонска нация и език под диктовката на Москва, както направиха безродниците русофили и признаването на БЮРМ от България.

    Коментиран от #40

  • 39 Не понасям турски сериали

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Както казах вече ти си толкова "историк", колкото аз съм космонавт. А ако беше историк щеше да знаеш, че точно Захари Стоянов не трябва да го даваш за пример, защото според новите открития точно той доста е изкривил истината и "историческите му дописки" 5 пари не струват, защото в по-голямата си част са чисти лъжи. Защо обаче е така за сега никой не може да каже, но ти като историк би следвало да ги знаеш тези неща по-добре от мен. Аре сега скачай у шалварите и беж към родината ти майка, която очевидно не е България.

    Коментиран от #42

  • 40 Не понасям турски сериали

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Той Ботев и други работи е казал, ама на теб тези ти изнасят. От пюскюл акъл не искам.

    Коментиран от #41

  • 41 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Не понасям турски сериали":

    Точно това е казал Ботев българофобе, ама на руската измет не и отърва и фалшифицира българската история най-безогледно. Подобно на мита за 200 000 руски жертви дадени за свободата на България.

    Коментиран от #43

  • 42 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Не понасям турски сериали":

    И да, не си космонавт, както не си и българин, щом фалшифицира българската история ако противоречи на мита за "освободителницата". Със сигурност си руски мелез и е най-добре да си отиваш в матушката си. На нас българофоби и национални предатели не ни трябват.

    Коментиран от #44

  • 43 Не понасям турски сериали

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Няма по-нагло същество от туркофила, който се прави на българин и определя другите като русофили и какви ли не. Колкото и да се напъваш шалварите ти миришат от километри. Миризмата на овча лой те издава.

    Коментиран от #48

  • 44 Не понасям турски сериали

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Със сигурност си османски мелез и е най-добре да си отиваш в прашолясалия анадол. Там козата те чака. На нас българофоби и национални предатели не ни трябват.

    Коментиран от #49

  • 45 Най - после

    0 0 Отговор
    Да се ЛИКВИДИРАТ тези идиоми !

    Коментиран от #47

  • 46 СЛАВА Богу че и ние сме в НАТО

    2 1 Отговор
    Много боклук се натрупа за чистене !
  • 47 Най - после

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Най - после":

    .... да се ЛИКВИДИРАТ тези ИДИОТИ !
  • 48 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Не понасям турски сериали":

    Най-наглите същества са руските мелези, които фалшифицират българската история и се стремят да се представят за истински българи.
  • 49 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Не понасям турски сериали":

    Казваш, че си българин. Но кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #50

  • 50 Не понасям турски сериали

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Вече писах за нелепите ти твърдения и не мисля да си губя времето с теб, защото от нищо не отбираш. Все едно да споря с радио. Колкото то ще разбере нещо, толкова и ти въпреки, че радиото има по-голям шанс от теб шалварко. Аре ресто в анадола при козата. Това е държава на Българите, а не на пюскюли като теб, които се правят на българи.

    Коментиран от #53

  • 51 Румяна Костова

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Путин е дребно злобно страхливо говедо":

    Ха,ха,ха,ако има останала останала област от Украйна ,която да приемат дотогава.Освежете си информацията за Беларус защото Ви е много остаряла.Лукашенко обяви,че ако американците построят нова база в Полша ,както замислят и разтягат вече готови проекти на масата, батката пуска руснаците да си направят своя база в Беларус.

    Коментиран от #52, #56

  • 52 маршал Бибиткин

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Румяна Костова":

    ами то цялата Руска Федерация е една огромна военна база която някой ден дано не е скоро ще избухне от самосебе си и ще се самоунищожи а може и света да затрие Умници
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 мдааа

    1 2 Отговор
    лошо...влезат ли в НАТО, вече не можем си върна изконните наши земи.
    Трябваше да ги превземем още в началото на 90-те, а не да им даваме 100 танка Т55.

    Коментиран от #55, #59

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 КГБ Териер

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Румяна Костова":

    И какво като направят база? Ще уплашат ли някого? Могат да присъстват само в една две държави, защото всички са против вас - рушняците!!!! МРАЗИМ РУШИЯ!
  • 57 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Руснаците не може да приемем, че някой има свобода, свобода на собствен избор, включително и дали да ни обича или не ни обича.
  • 58 Citizen X

    0 0 Отговор
    Като Македония влезе в НАТО и ЕС, в Европа само Сърбия ще бъде извън съюза на нормалните държави. Да са живи и здрави!
  • 59 КГБ Териер

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "мдааа":

    Ти си с руски софтуер, а всичко руско разбира се е дефектно.
Новини по държави: