Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 07:48 22 145 118

Военни експерти: Русия се готви за голяма война

  • швеция-
  • русия-
  • война-
  • нато-
  • сергей шойгу

По-рано същите аналитици твърдяха, че Москва се концентрира върху малки конфликти

Военни експерти: Русия се готви за голяма война - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

След като изследва ученията, които руските военни са провели в последните десет години, Шведската Агенция за отбранителни изследвания, която е в рамките на Министерството на отбраната на Швеция, заключи, че РФ се готви за мащабни войни, пише „Коммерсантъ“.

По-рано шведските аналитици твърдяха, че Москва се концентрира върху неголеми конфликти.

За Русия е важно не колко души участват в ученията, а как решават поставените задачи, тя се готви да води войни, които може да се против Китай или НАТО заявяват от Агенцията. Впечатление прави, че след 2013 година все повече се увеличава действието на армията в местности.

През 2018 година по време на ученията „Восток-2018“ министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу обяви, че големи учения се планира да се провеждат на всеки пет години. Проведените през миналата година бяха с участието на руски, китайски и монголски военни и са най-големите след 1981 година.

В тях са участвали близо 300 000 военнослужещи, над хиляда самолета, вертолета и безпилотни летателни апарати, близо 36 000 танка, бронетранспортьори и друга техника, близо 80 кораба и други плавателни съдове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TтТ

    44 186 Отговор
    Работа на руснаците не е чиста! Знаят в какво са се забъркали!

    Коментиран от #85, #95

  • 2 СссереМ

    52 264 Отговор
    Много обичат да ядат бой ушанките,кой ги хване все ги млати.

    Коментиран от #7, #33, #39, #63, #76

  • 3 Анти седераст

    219 29 Отговор
    Тия еврейски джендъри на запад са невменяеми.
  • 4 Реалито е такова

    216 15 Отговор
    Житейска истина проверена от векове--"Ако искаш да живееш в мир-готви се за война".....

    Коментиран от #94

  • 5 Румяна Костова

    155 21 Отговор
    Значи според тази агенция Русия,която миналата година проведе съвместно военно учение с Китай,се готви за война и с него?Ако от другата страна пък анализират мотивацията и издръжливостта на натовските войничета,ще стигнат до извода,че руснаците ще ги извадят от строя без нито един куршум само като им блокират телефоните ,както се жалваха на едно от последните учения.А ако пък паднат температурите до 0 градуса ,ще трябва от НАТО да отложат войната ,както сториха това в Косово по време на учение поради климатични причини.

    Коментиран от #28, #45

  • 6 358,26

    101 6 Отговор
    Всяка държава трябва се пази от всеки, кото има некви договори за съюзи,за сътрудничество, за добро съседство,пактове за ненападение, всичко е хартия, няма нищо сигурно на тоя свят. Де е нашата армия, трябва да тренират постоянно, а не да метат по цял ден работното си място.
  • 7 Анти седераст

    75 18 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Затова ли пишеш на български, глупав седераст, вместо на турски?
  • 8 бббббб

    153 19 Отговор
    САЩ настройват Европа срещу Русия,зада си продават оръжията.А,Русия е длъжна да се защити.Ако е нужно ще прегази тоя път цяла Европа и САЩ .Само така ще има спокойствие в умовете на лудите у нас и от НАТО.

    Коментиран от #110

  • 9 Панов

    37 83 Отговор
    Срещу Китай,нямат шанс.китайците вече овладяха демографски и икономически сибир

    Коментиран от #44, #57, #72

  • 10 Франц Кафка

    44 99 Отговор
    Те живеят с войни , готвят се за войни , празнуват войни .
    Нищо ново не откриват ..
    В руските села е празник когато някой умре , имат повод да се напият на халяву ..
    Историите за войната им са епични поеми , все едно написани от Омир .
    За герой , подвизи и победен противник .
    Всеки руснак , след като се уволни , една година ходи по селото униформен и накичен със значки , все едно е хванал кръста на Йордановден ..
  • 11 ми то не е лошо

    65 15 Отговор
    ако не беше ненормалника Путин да възпира ненормалника Тръмп, кой знае какво щеше да се случи на света и на малките ни трътки

    Коментиран от #50

  • 12 Мислещ

    126 13 Отговор
    А какво показват "анализите" за натовските бази, обградили Русия?
    Да, сигурно се готвят за война, но не и като агресор. Агресорът е очеваден за всеки мислещ. А това дали руснаците са ни симпатични няма нищо общо, фактите са недвусмислени.
  • 13 джи пи

    63 6 Отговор
    Народна поговорка казва Когато атовете се ритат магаретата страдат Другото са празни приказки
  • 14 Кирил

    21 70 Отговор
    Няма нужда от война,ще се скапят по същия начин както сесерето
  • 15 ****

    73 9 Отговор
    То на страха очите са големи,но така ще бъде вече свиквате.Не може само нато да си разиграва коня,света става многополюсен.
  • 16 Iwan

    22 100 Отговор
    Всички войни, който е водила до сега Русия са инициирани от нея. Погледнете само историята.

    Коментиран от #31, #34

  • 17 Сссерем

    70 18 Отговор
    Слава РОССИЯ.
  • 18 Дедо ви

    126 13 Отговор
    Не я мислете Русия. И в малка, и в голяма война тя ще оцелее. Ами ние като нямаме нито армия, нито икономика какво да правим. Ние без война загубихме 2 млн. от населението си, хиляди фабрики и заводи просто ги няма, изравнени със земята като след атомна бомбардировка....
  • 19 Бумеранг

    105 17 Отговор
    Глупаци, благодарение на тези войници, които сега оплювате, светът не е под оковите на третия райх. За да можете да си стоите тихо и кротко пред клавиатурата и да творите безумия, вместо да сте хора трета категория и да се отнасят с вас като с животни
  • 20 РАСО

    69 8 Отговор
    Тия отново започнаха с "анализите",чета и си давам сметката колко са смешни, първо кажат едно, след това друго,след това трето....омръзна ми да ги чета и слушам....а що се отнася до Русия ,признавам си -фен съм им,но ако започне една война ,с Европа е свършено за има няма 3-4 дни....след това или по скоро едновременно с това и със САЩ е свършено....единствено ако се забавят,така че да се организират НАТО, САЩ и съюзниците им, може и да изгубят войната ,но това ще е и гибелта на планетата Земя....Четох по рано някакъв експерт в Локхийд,който казал че света нямал си представа колко е военната мощ на САЩ,и че останалите не можели и 1/10 от тази мощ да си представят....искам да кажа, че в военното дело ,едно поне половината от военнире технологии и техники оставят с гриф "строго секретно" ......така че ,колкото едните си нямат представа за другите, толкова и другите ...Тези "анализи" са за да обслужват нечии интереси и да плашат обикновената маса хора на съответната страна,пропагандират се нещата до безобразие , само и само за да продават оръжията си....
  • 21 КГБ Териер

    66 12 Отговор
    Тия в Швеция да си гледат правата на джендерите и дали се спазват, а не да се правят на експерти! Кога шведите са били войници?

    Коментиран от #53

  • 22 баба ванга

    15 35 Отговор
    ке има атентат на малкия евреин от негови ора ке е

    Коментиран от #52

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Москва

    73 8 Отговор
    Война ще има само ако някой има не благоразумието да нападне Федерацията, Русия си има земя и ресурси! Тези които нямат ресурси и земе те да му мислят! Руснаците с тези учения им показват какво ги чака ако се пробват на Федерацията, и жълти и бенбени.
  • 25 Бачо Киро

    46 6 Отговор
    Тея АНАЛитици може спокойно да ги уволните ... Единият вика "ке вали", другият "нема да вали" ... От хора които вече са "то" по дефиниция само анални лизатори става ...
  • 26 Букова глава

    49 7 Отговор
    Почти всички бивши соц.страни които сега са в НАТО граничат с Русия.Вие какво очаквате.Знаете какво се случва ако някой бръкне на мечката във пи..ката!
  • 27 Рейгън

    14 68 Отговор
    русия никога не желае мир. Наследниците на Златната орда, само за война мечтаят. Варвари нещастни.
  • 28 Иван Х

    21 46 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Когато през четиридесетте години на миналия век руснаци тренираха германци и на практика им обучиха танковите войски, какво стана ? Не се ли сблъскаха после. Китай е много по-вероятен противник от НАТО, защото има дълга обща граница с РФ. Китайците стават все по-агресивни икономически, военно и политически. Развиват армия със самочувствие и с темпове, доста по-високи от колкото руснаците. Страните от НАТО има какво да губят, защото са икономически силни от дълго време и вече натрупванията са значителни. Това не може да се каже за руснаците. Ако тръгнат срещу Европа за да се награбят като последната война / Съкровището от Троя открито от Шлиман още е в Ермитажа / трябва да се осигурят на 100 % срещу Китай. Единствения възпиращ фактор са САЩ, благодарение на които не са режисирали някакъв "казус бели" и не са прегазили Европа. Руснаците са като викингите едно време - добре са само когато плячкосват. Не могат да развиват ефективна икономика и зависят от цените на суровините като африканска развиваща се страна. Това ги прави много опасни. Не знам дали имате контакти с федерацията, но там понятието трета световна отдавна е нещо обикновено. Възпитават ги, че въпросът е не дали, а кога.

    Коментиран от #40

  • 29 Хрътката

    39 10 Отговор
    Ако само "се готвят", не е проблем. Трябва да се направи всичко за да не се стигне до съответните събития, защото на тези срещу тях не им се пишат хубави неща.
  • 30 скъперника

    15 56 Отговор
    Русия откакто е създадена е в постоянна война с Човечеството.
  • 31 Димитър

    75 16 Отговор

    До коментар #16 от "Iwan":

    Русия не започва войните! Русия ги завършва! Наполеон напада Русия с 500 хил. души войска, а се измъква едвам с 50 хил. След това руснаците 4 год. си поят конете в Сена, в Париж. За Хитлер ти е ясно, също! Съветските народиспасиха света от фашизма. Русия е принудена да поддържа силна армия защото англаджендърите и краварите от столетия се опитват да и вземат природните богатства. Преди няколоко години имаше една чернилка Кондолиза Райс , която в качеството си на държавен секретар каза , че не било честно една държава да притежава една четвърт от световните природни ресурси. Ве че света я забрави тази, но политиката на американските империалисти не се е променила. Да, благодарение на Владимир Путин днес Русия има оръжия , които другите нямат и няма и да имат скоро. Така че всичко в Русия е спокойно .

    Коментиран от #47

  • 32 Пеньо

    15 44 Отговор
    Промиване на мозъците чрез страх от война е единственият начин кремълският Ел Чапо да остане на власт!
  • 33 Ники

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Като Наполеон и Хитлер ли малоумник
  • 34 Хаджи хаджи Българин

    27 0 Отговор

    До коментар #16 от "Iwan":

    ИВАНЕЕ...Особенно Наполеон и Хитлер!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 bоби

    21 9 Отговор
    Винаги за всичко Русия е виновна!
  • 37 Bahti

    41 4 Отговор
    Има ли все още бели шведи?
  • 38 гост

    14 44 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...
  • 39 кога

    46 7 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Рано си се дрогирал бе гендар! И, кога са ги били руснаците , че нещо несхващам ? Май всички дето са се хвърляли срещу тях са яли боъй
  • 40 Ники

    40 5 Отговор

    До коментар #28 от "Иван Х":

    Какво ще грабят в Европа всички войни се водят за суровини и земи които те ги имат пре достаточно

    Коментиран от #43, #55

  • 41 Иван

    41 5 Отговор
    "В тях са участвали близо 300 000 военнослужещи, над хиляда самолета, вертолета и безпилотни летателни апарати, близо 36 000 танка, бронетранспортьори и друга техника, близо 80 кораба и други плавателни съдове."

    Важно е ,че и нашето правителство забелязва настроенията на Русия и взима ответни мерки - 7-8 американски самолета да бранят многобройния български народ. УРААААА
  • 42 Глупчо

    15 3 Отговор
    Шведско мнение от вестник Комерсант!
  • 43 Д-р Дулитъл

    8 8 Отговор

    До коментар #40 от "Ники":

    Аве и ти ги разбираш ! Трябва им квалифицирана и високо квалифицирана работна ръка. Роби . Трябват им още модерни високотехнологични фабрики и заводи. Трябва им изградена модерна инфраструктура .
  • 44 Петър

    38 6 Отговор

    До коментар #9 от "Панов":

    Никой не разбира мисленето на руснаците..! За страна която е преживяла най-големите ужаси на ВСВ защитата на страната си е в главите и на децата от малки. Това че правят съвместни учения с Китай,Монголия не значи че ще воюват една с/у друга. Ползата от това учение по-скоро е стиковане на стратегии при евентуални съвместни бойни действия с/у 3-та страна или страни. Толкова мащабни учения след 1981г не са провеждани никъде. Едно време и ние правихме „Щит-80” беше последното мисля. Сега НАТО и САЩ правят по-скоро постановки и симулации все едно играят компютърни игри. А реал оста е съвсем различна от он,лайн игра. :)
  • 45 Статистик

    17 11 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Ами сталиновия СССР и хитлерова Германия бяха първи дружки до 1941 г. !
    Така ,че нищо ново от изток!

    Коментиран от #69

  • 46 хахаха

    7 35 Отговор
    Ами много ясно, ушанките няма да се готвят за подобряване жизненото равнище на оскотелия си народ, а мислят само за войни и анексии на чужди територии - мислене и действия, все по-характерни за военолюбиви маниаци от 17, 18 и 19-ти век, но не и от 21-ви!!!
  • 47 Петър

    31 5 Отговор

    До коментар #31 от "Димитър":

    Така е, кой каквото ще да говори всичко което говорят и правят САЩ,е само за пари или за сфери на влияние. Тия сладки приказки за демокрация,свободи са само прах в очите на обикновенния човек..А „елита”им е подкупен,или надупен и прави каквото му кажат от Вашингтон. Ако наистина милееха за демокрация и свободи що не накарат Саудитска Арабия да се реформира управлението,а..? Щото ако не знае някой ония с чаршафите са още в робовладелческия строй,в модерна опаковка. Но нали „спонсорират” всяка година бюджета на САЩ,и ония си мълчат.Защо с тия думи за демокрация съсипаха Сирия,Либия,Ирак,влязоха в Кувейт за да го „освободят”от Ирак,и още черпят от кладенците им петрол ..! Цялата им външна политика е агресивна и подтискаща.

    Коментиран от #51

  • 48 батко

    9 4 Отговор
    Koлко плащат от Козяк за киснене по форумите...............................
  • 49 Димитър

    30 5 Отговор
    Преди 19 години България принуди семейството ми да емигрира в Русия. Аз нямах пари да купя 1 кутия бонбони за 12 рожден ден на дъщеря ми през 1999 г. Да са ни живи и здрави политиците: социалисти, седесари ,царедворци, герберисти и т.п. Всички са рожба на партията - майка БКП. Моите деца имат такъв живот там , какъвто не биха имали в България с честен труд. Така че , ти не плюй срещу Русия, а иди и виж как живеят хорото там. Ако бяха бедни щеше ли да купят половин милион апартаменти в България. И това са средна ръка руснаци. И не сама в България купуват недвижими имоти , но и в Турция ,Гърция и къде ли не още по света.
  • 50 Цецко от борован

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "ми то не е лошо":

    Това е самата истина братле. Тръмп не е добре с главата скоро ще убие хиляди.
  • 51 Димитър

    24 4 Отговор

    До коментар #47 от "Петър":

    Да , така е . "Най-демократичната" държава в света поддържа най-тоталитарната. Саудигска Арабия е абсолютна монархия. Там няма парламент и няма конституция. Волята на монарха е закон. И всички президенти на САЩ се прегръщат и целуват с този "демократ" заради петрола. Ако бяха загрижени за света , защо американците не смажат сомалийските пирати. Защото в Сомалия няма петрол и на САЩ не им пука за "демокрацията" там.
  • 52 Нострадамус

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "баба ванга":

    Ке има тая вечер ..„полова забава” за бабишкера..! Дърто...големио вибратор съм го приготвил,ама се умий малко ..че миришеш..!
  • 53 Петър 1ви

    12 4 Отговор

    До коментар #21 от "КГБ Териер":

    "Кога шведите са били войници?"
    Ти сериозно ли ???
  • 54 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    2 28 Отговор
    Така е. Готвят се и още как! С едно малко уточнение. Освирепелите от глад, злоба и алкохолизъм получовеци ще се избият помежду си. Войната ще е голяма. Гражданска.
    Ще наблюдаваме с интерес и внимание.

    Коментиран от #67

  • 55 Българин

    22 3 Отговор

    До коментар #40 от "Ники":

    Ники, така беше и през 30-те и 40те години на миналия век! Същите тия "шведски експерти" "гледаха " как Хитлер се придвижваше на изток към "липсващите " суровини в Европа, завземайки една по една източноевропейските държави"джуджета"! И сега "шведските експерти" гледат как НАТО превзема "източноевропейските джуджета" в похода си към "суровините" ! И тогава и сега Русия се представяше на пазара с цялата Менделеевата таблица! И тогава и сега Русия се готвеше за "голяма война"! Втората "голяма война" знаем как завърши! Искам да попитам "шведските експерти" знаят ли къде ще завърши "третата голяма война" ?
  • 56 Грую

    7 4 Отговор
    Абе война няма да има! Военните си защитават бюджетите. Това им е работата на хората. Ако няма дребни конфликти няма да има и нужда от дрънкане на оръжие и ще започнат съкращаване на военните бюджети, производителите и търговците на оръжие ще отънеят и примерно един оръжеен завод ще трябва да се пренастрои и вместо бомби да прави кранчета за чешми примерно, а те едно че са по-евтини и по-трудно се продават. Затова е всичко.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Алф1

    17 1 Отговор
    Ако искаш мир готви се за война
  • 59 ДДРОнег

    23 3 Отговор
    русанаците са най-добрите във военните технологии, може би и в космическите.
    Но да водят голяма война извън техните граници не им е по силите по чисто икономически причини !!! За защита на своята Родина все още се помни какво могат да направят !!!

    Коментиран от #65, #105

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иван Иванов

    2 8 Отговор
    Как може да се напишеш "хахаха"?!
    Човек именувал себе си така е хохохо.
    Я виж военния бюджет на американците и въобще на западните държави. За колко милиона и милиарда внасят оръжие и после говори, кой какъв бил и от кой век е!
    Чети и мисли ако можеш!
  • 62 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #60 от "Болгар":

    На теб вече ти се е таковала!
    И не се пиши Болгар, защото си много далеч от това име. Явно си резняк по душа.
  • 63 Доганов

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Явно не си чел история!
    Иначе едно е ясно. В главата си пълен с името, с което си се кръстил като коментатор тук.
  • 64 Хрониките на Евразия

    5 10 Отговор
    Готвят се , готвят за война и накрая пак неподготвени и преминават към старата ординска тактика - да удавят врага в тяхната кръв .
    Както през 1941 година , 2 години преди това стягаха армия на западната граница , 5 милиона войници , хиляди самолети и танкове , учения за нападение , а не за отбрана , руско - немски военни разговорници - Кой е кмета на , селото , как се казва този мост , има ли немци в града ....
    И накрая , за три месеца , 3 милиона пленици , а танковете и самолетите унищожени ...
  • 65 36000 ТАНКА...?????

    13 2 Отговор

    До коментар #59 от "ДДРОнег":

    САМО НА ПРАЗЕН ХОД ША ПРЕСОВАТ ЗАПАДА ... .....

    Коментиран от #80

  • 66 Комунизмът не прощава

    6 17 Отговор
    Аман от малоумни коментари на русофилистици! Ходете при Путя да ви пази и повтаряйте, че някой друг ще ви нападне. Нормалните хора си живеят живота и не се интересуват от руските интриги и техните последователи.

    Коментиран от #68

  • 67 Петър

    17 1 Отговор

    До коментар #54 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Който не помни поуките от историята сиреч /войните/ ще ги преживее отново..! Как мислиш през 41-44г който са най-тежките години на войната дали са били по-сити руснаците от сега..? Дали при обсадата на Ленинград са вечеряли редовно телешко с зеленчуци.. :) Тия хора знаят 2 и 200,така че не ги мислете. Изнежените нации,задоволените от всичко първи се огъват и предават при някакъв катаклизъм..! Така че айде да не си говорим глупости..!
  • 68 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Комунизмът не прощава":

    Аз обикновенно като не ми харесва нещо,не го чета и не влизам в такива теми. Ама ти може пък да си мазохист и да те кефи да ти е гадно...знам ли..?
  • 69 идил

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Статистик":

    Чифутите от Америка и Англия насъскаха Хитлер срещу Сталин защото иначе щяха да ядат голата тояга ...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Григор Колев

    14 2 Отговор
    Е той Путин си го каза в прав текст.
    Цитирам:
    Който не разбере Сергей Лавров ще се наложи Сергей Шойгуе да му обясни.
  • 72 Дедо Ванго

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Панов":

    Абе, Панов, кога беше в Сибир, та да преброиш колко са китайците там. Иначе, да си припомним максимата на Чърчил: няма вечни приятели, има вечни интереси.
  • 73 Идва и края

    3 5 Отговор
    Ако Русия се готви за война, значи скоро ще и ядем “благо жито”!
    Крайно време беше!

    Коментиран от #74

  • 74 Григор Колев

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Идва и края":

    Ние ще го ядем, ама не само няма да е благо, но и никак няма да е жито
    Имаме бази на САЩ и се намираме на една плюнка разстояние от Русия.
    Да не говорим, че върви към съюз Турция-Русия.
    Ама колко е тя Турция, дето се вика ако се наведе ще ни минат поне 20 души все различни.
  • 75 Баба ванга

    3 16 Отговор
    Абе то и ссрето щеше да бъде вечно, ама вече никой не си спомня за него!
    След 50 год. Русия ще бъде китайска провинция,а алкохолиците ще бачкат в китайските мини за бутилка водка....на седмица!

    Коментиран от #78

  • 76 Ушанков

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Върни се назад в историята, не говори гледайки тавана
  • 77 с убийственото си предимство в

    10 2 Отговор
    тежките стртегически оръжия Русия е много по готова за тотална война отколкото за дребни локални войни. Тя би заличила от лицето на земята всичките си врагове, единственото което я спира са неприемливите загуби които самата тя ще понесе. Но ако я провокират все така упорито, явно ще има тотална утилизация на джендъри.

    Коментиран от #83

  • 78 Григор Колев

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Баба ванга":

    Да а ние ще сме Турска провинция, ако сме с късмет
    Че са раните са по-лоши от Турците
    А да погледнем пак в ИСТОРИЯТА.
    Ама гледаш само което отърва !
  • 79 ким

    1 0 Отговор
    и Северна Корея се готви... и ще продължава да се готви !!!
  • 80 ДДРОнег

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "36000 ТАНКА...?????":

    Само русофил може да напише такава глупост !!! И само някой без мозък може да спори кой е по-по-най във военно отношение, щото който и да почне война, всички ще го отнесем !!!
    Почне ли се война, нито руснаците, нито 'мериканците ще те питат къв си, що си, първо ще стрелят !!! Молете се и се борете за МИР, не за война и глупаците, които ни управляват , да не ни ползват за пушечно месо !!! Винаги обикновения човек ще отнесе плувката, така че не приказвайте глупости, а си гледайте работата !!!
  • 81 Гост

    4 13 Отговор
    Готвят се не готвят се един ден Сибир това голямо парче земя което не им отива да е тяхно само на база че са са нажебили с военнщина за сметка на нивото на живот на народа си, ще мине я към Китай .я към Япония .я към някоя друга развита цивилизация, просто така е в природата и не може изкуствено да държиш нещо вечно което не го заслужаваш, и те го знаят най добре ватенките и за това страдат от това чувство за малоценност от векове.
  • 82 СЪДИЯТА

    8 7 Отговор
    ЗА СМЕТКА НА САЩ,РУСИЯ НЕ ИСКА ДА ВЛАСТВА НАД СВЕТА И ДА ОГРАБВА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА СЛАБИТЕ ДЪРЖАВИ. ТЯХНАТА ВОЕННА ДОКТРИНА Е ЕДИНСТВЕНО С ОТБРАНИТЕЛЕН ХАРАКТЕР. НО КОЙТО ИМ ПОСЕГНЕ,МАЙКА МУ ЖАЛКА ЩЕ Е. ОКО ЗА ДВЕ,ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ.

    Коментиран от #91

  • 83 Гост

    4 9 Отговор

    До коментар #77 от "с убийственото си предимство в":

    Това русофилите сте като болни от алцхаймер, бързо бързо забравяте предният клиент, та и вие вземете прочетете вестници, списания, изгледайте предавания от предният период на Русия тоест СССР, ами то 40 г ни втълпяваха и бомбандираха нашето съзнание от всякакви медии денонощно, че СССР е нещо велико непобедим с най мощните ракети в света , нещо невиждано и че СССР няма кой да му се опре в света и скоро комунизмът ще е навсякъде по света и ще смаже тоя прогнил империализъм и капитализъм със своите ракети, които не убиват хора , защото съветските ракети са мирни ракети.Тези кампании сега за величаене на Руската военщина са нищо спрямо онзи период който ви описах, така че нищо ново под слънцето, просто един не добър римейк на една пропаднала и изостанала страна.

    Коментиран от #87

  • 84 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    те руснаците освен за воина за друго кво могат да се готвят?путин за да оправдае мизерията на наи-богатата на ресурси страна я вкарва в познатата за руснаците ситуация на глад мизерия и високо подстригване.нямат пара за хляб,но за танкове и самолети има,както и за подпомагане на мадуро или асад.
  • 85 куку руку ку

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "TтТ":

    Kak да е чиста, с всички тия натовски бази около границите им! И не са се забъркали, а ги забъркват разни тръмпчовци, борисджонсъновци, макарони и т.н.
  • 86 Български офицер

    5 4 Отговор
    Отдавна е време СВЕТЪТ да ликвидира остатъците от Червената " Империя на Злото " - СССР ...........!!!
  • 87 драги ми госте

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Гост":

    от написаното личи че при комунизма си бил дребен политагитатор който набързо се е преориентирал за да не умре от глад тъй като друго не може да прави. Казаното от мен се базира на параметрите на реалните оръжейни системи. Явно можеш да четеш, но ако и разбираш това което четеш, в което се съмнявам, след десетина години и ти може да проумееш нещо от това, разбира се, ако не спираш да четеш. Няма защо да ми благодариш за отделеното време, което обикновено не правя, тъй като ми е ценно. А, и да не забравя, и преди и сега съм клиент само на себе си.

    Коментиран от #96

  • 88 Консерватор

    2 4 Отговор
    Някой може ли да ми каже какво харесва в Русия? Не говорим за брезички, хайвер и Достоевски...

    Коментиран от #99

  • 89 rex

    5 3 Отговор
    Русия се готви за голям ответен удар! 💣 Тя не започва войните! Тя ги завършва! 👊
  • 90 Франц Кафка

    2 3 Отговор
    И кой ще воюва ?
    Кадровите военни ще ги попилеят в първите часове , както в Сирия , ще останат алкохолиците от резерва , които ще се разбягат в горите на
    Удмуртия, за да не си рискуват живота за кремълският , канибалски режим ..
  • 91 русофилска подлога

    1 7 Отговор

    До коментар #82 от "СЪДИЯТА":

    Не ,че не иска ,а НЕ може ! За да искаш да властваш над света или поне да имаш такива претенции ,трябва да имаш силна икономика ,като тази на САЩ ,изключително силна армия като тази на САЩ ,силно световно влияние и много пари ,точно като САЩ.Е познай русия какво има от това горе ? НИЩО.Това е и причината руснаците да са само една регионална сила,иначе ако можеха да бъдат като САЩ ,досега да са завзели света с руското си примитивно мислене.СССР е типичен пример.
  • 92 Франц Кафка

    1 3 Отговор
    В интерес на истината , Русия отдавна воюва , със своите граждани ..
  • 93 Франц Кафка

    2 7 Отговор
    Самолет пада . Пилота казва на стюардесата :
    — Успокой пасажерите…
    — Товарищи пасажери !
    Ще проведем експеримент за възможностите на самолета, сега ще се гмурнем в морето , а след това ще продължим полета ..
    Удар , плават отломки от самолета , а двама нетрезви организма се държат за тях :
    Вася , тези да не продължиха без нас ?


    Така и след окончателната разруха на Русия , ще има да се питат - кога войниците на НАТО дойдоха , че не разбрахме кога свърши войната ..

    Коментиран от #97

  • 94 Лупи

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалито е такова":

    Доста притеснителна за нас е тая поговорка при положение, че си ликвидирахме армията...
  • 95 браво краво

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "TтТ":

    Работа на руснаци ще е "чиста" ако остане без армията, както стана в България, и народа да тръгне в Европа да сменя памперси на техните пенсионери, е ,малко мирише...Тогава ще е голям празник. Целта да се унищожи православието и да населят тези места с шалвари и тюбитейки, обаче няма как да стане , историята го показа и доказа.Питайте Хитлер и Напалеон.
  • 96 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #87 от "драги ми госте":

    Личи си веднага комунистическото ти мислене, и то по кое веднага даваш лична оценка на човека и статуса му(че съм умирал от глад)
    , а не дебат по същността на казаното или написаното за този период който ти или си го проспал, или си твърде млад.
  • 97 Валери

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "Франц Кафка":

    Момче ти имаш сериозен психически проблем да пишеш глупости нямащи нищо общо с реалността под всяка статия свързана с Русия! Вземи мерки защото скоро ще си много зле.

    Коментиран от #98

  • 98 Франц Кафка

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "Валери":

    Ти доктор ли си бе ?
    Пиша реално , какво съм видял и умирам от смях от заблудените ви кратуни !
    Моли се на Бога , че България е в НАТО и ЕС , иначе ще се превърнете в една малка , малоумна Русия , бълваща злоба и ненавист срещу всички съседни народи !
    Не , че сега не сте , но вече сте без значение докторе .😂
  • 99 Франц Кафка

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "Консерватор":

    Сега ще ти кажа , какво харесвам на Русия -

    Бяхме за риба , почти месец в едно руско село на река Волга ..
    От сутринта жив човек трезвен не можеш да срещнеш .
    Продавача на магазина се казваше Федя Касичката , беше плешив и с белег на главата , през нощта спеше облечен , винаги готов да продава водка .
    Около него се въртяха да му помагат за сто грама 3 вечно пияни нетрезви организма .
    На единият му викаха Гиви Кабриолета били му отваряли черепа , вторият Иля Нерона , заспал пиян с цигара и три къщи изгоряли и третият Гурам Червената Шапцица , неговата баба пък , в гората вълци я изяли ..

    Ето защо обичам Русия , няма ден без Ден Победы 😂😂😂
  • 100 One Wise

    1 3 Отговор
    Войната е основен стартап към еволюционния скок. Так че въпрос на време е III-тата св. война. Гответе се скоро Русия да стане световна империя, Ванга го предсказа,
  • 101 1944

    2 2 Отговор
    пуснете им хуманитарна помощ да не излизат от кочината.

    Коментиран от #104

  • 102 666

    2 1 Отговор
    Който живее на село има някакъв шанс. Останалите сме пътници. Това му е хубавото на града - концентрира ударите и дава шанс на селата. Софйската котловина пък ще задържи и ядрения удар. Стягайте селските бараки и събирайте буркани със свинско.
  • 103 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    ами да му мислят Българите
    кво им мислят рашките
  • 104 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #101 от "1944":

    Нямаш представа колко си ПРАВ!! !С ВАШАТА ,,ХУМАНИТАРНА ,,помощ САМО КОЧИНИ СЪЗДАВАТЕ....За да оберете свободно ярмата на прасето.
  • 105 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "ДДРОнег":

    ЕЙ ТОВА не МОГАТ да разберат на запад...или не искат.....Русия винаги говори УВАЖИТЕЛНО ЗА ТЯХ....но ТЕ никога не говорят уважително за Русия....ПРЕЗРЕНИЕТО Е В основата на общуването им с НЕХОРАТА!!!!/по Оруел/...Само като погледнеш характеристиките ...и класациите ...на държавите и разбираш къде са ХОРАТА, и къде НЕХОРАТА....Дето ходят при хората на ,,,молитвени закуски,,.....
  • 106 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    Русия е НЕЗАВИСИМА....СЕГА!!!!Което е мноооого дразнещо за империята....И съответно не е престанала с обвинения,атаки,презрение,саботажи , санкции....А всички знаем , че след АНКЦИИТЕ рано или късно идва АТАКАТА.....Затова и Путин си го каза....ЕТО ВИ Лавров, и Шойгу...ВИЕ ИЗБИРАТЕ С КОГО ДА ГОВОРИТЕ///

    Коментиран от #111

  • 107 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Задавам си въпроси и още малко и да си отговоря.. Само се питам... Защо НАТО не остана в границите до 1989 год.? Защо направиха всички държавици до границата с Русия " натовски" ? Защо във всичките САЩ има военни бази ? Защо мине не мине време и г-н Столтенберг току изригне срещу Русия ? Иска онези да му ръкопляскат.? И после : Защо САЩ не изтегли всичките си войски от Европа и да си ги прибере на собствената си територия и да видм тогава какво ще се случи ? Как Русия се изтегли от Европа ?

    Коментиран от #108

  • 108 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор

    До коментар #107 от "Шаран БГ":

    ...само като допълнение...Русия ИЗПЪЛНИ ВСИЧКИ ДОГОВОРЕНОСТИ между Рейгън и Горбачов...елцин е друга бира.....Така СССР е ЕДИНСТВЕНАТА ИМПЕРИЯ ,КОЯТО СЕ РАЗПАДНА БЕЗ КРЪВОПРОЛИТИЯ...Нали помниш как плашеха с комунистите---,,,тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем!!!,,...ДОБРЕВ ЗАГИНА ЗА ТОВА/СВЕТЛА МУ ПАМЕТ/!!!!,...КРЪВ ПРОЛИВАТ САМО ДЕСНИТЕ КАПИТАЛИСТИ,ИМПЕРИАЛИСТИ...Последно---Венецуела,преди-Бразилия...
  • 109 Готвачу

    2 1 Отговор
    То и Хитлер се готвеше, с накрая го сготвиха .
  • 110 той

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Така е,а за какво се готви фащ
  • 111 Франц Кафка

    0 2 Отговор

    До коментар #106 от "ТОЧКАТА":

    За да се поддържа рублата , са нужни долари !
    Че толкова за независима Русия !
  • 112 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 1 Отговор
    И никога повече толерантност . КОЙТО загуби войната ГУБИ СВОБОДАТА И ЗЕМЯТА ! Шведите си търсят м.йната и ще си я намерят.
  • 113 Бери

    2 0 Отговор
    Страшна работа е ако мечката тръгне и Станишев ще си глътне езика.
  • 114 ГАЛЕВ

    4 1 Отговор
    РУСИЯ НЕ СЕ ГОТВИ ЗА ГОЛЯМА ВОЙНА В ТОВА СА УБЕДЕНИ ВСИЧКИ ХОРА ,РУСИЯ Е МИРОЛЮБИВА СТРАНА ,НО САЩ И САТЕЛИТИТЕ ИМ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА НО ГИ Е СТРАХ ОТ РУСИЯ.ТОВА Е СЪЩОТО ЗАГЛАВИЕ КАТО ГЕРБ В БГ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ 10 Г И КАЗВАТ,ЧЕ НАРОДА В БЪЛГАРИЯ Е ЗАБОГАТЯЛ И ЖИВЕЕ МНОГО ДОБРЕ А В СЪЩОТО ВРЕМЕ БЪЛГАРИТЕ ИМИГРИРАТ ОТ ГЛАД В РОДИНАТА СИ А ТЕЗИ КОИТО ОСТАВА УМИРАТ КАТО МУХИ.ДОЛУ ГЕРБ И ВСИЧКИ ПАРТИИ КОИТО ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ,ГРАЖДАНСКАТА,НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА.СЪД И ПРИСЪДИ ЗА ШАЙКАТА НА БОКО ТИКВАТА -ПРОСТИЯ И ПСИХАРЯ ЦВЕТАНОВ,КАКТО И ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЗАЩОТО ТЕ С СВОЯ ВОТ ЗА ГЕРБ ГЛАСУВАТ ЗА ТАЗИ РАЗРУХА И УБИИСТВОТО НА НАРОДА

    Коментиран от #115, #116

  • 115 обикновен

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "ГАЛЕВ":

    Не познавам кадърни и работливи да са гладни виж мързеливите да викат неволята ще им помогне Сега всеки има възможност да работи из целия свят и цяла България Само да ти се бачка пич
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Меркел

    1 1 Отговор
    Швед ли е един шут у главата и да си заминава в Швеция
  • 118 Коледаров

    1 1 Отговор
    И тук, както в много други форуми има отродни типове и чуждопоклонници парадиращи с невежеството си и демонстрират примитивната си злоба към Русия. За тези персони е валиден израза: "Ако не можеш да помогнеш - не пречи!", в случая замълчи и не замърсявай средата със зловонните си изяви... Две национални катастрофи заради царските персони, на път сме "великият политик", със сенчесто минало и една прочетена книга да ни вкара във война с братската страна и трета катастрофа, която ще бъде и последна за българската държава. Ми, като сме в НАТО ще се бием с руснаците, заяви фаворитът на янките, ял прекомерно много свинска мас в детските години. Този примат се бие в гърдите, че е спрял три големи, изключително изгодни, енергийни руски проекти и с право го наричат "гробокопач на България". Днешна Русия е безапелационен технологичен ядрен лидер, факт, с който всеки разумен човек се съобразява, а гербаджийската шайка ни изправя срещу братската страна!?! Позор и анатема!
Новини по държави: