7 Февруари, 2019 15:52 4 160 39

Русия няма да позволи да бъде въвлечена в нова гонка във въоръжаването

  • гонка-
  • русия-
  • сащ-
  • ракети-
  • оръжия-
  • сергей рябков

Русия посочи как САЩ нарушават ракетния договор

Русия няма да позволи да бъде въвлечена в нова гонка във въоръжаването - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма да позволим да бъдем въвлечени в нова гонка във въоръжаването след прекратяването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков на пресконференция, посветена на контрола над въоръженията.

Рябков уточни, че Русия ще гарантира сигурността си чрез преразпределяне на парите в рамките на настоящия си бюджет за отбрана. Той за пореден път категорично отхвърли американските обвинения към Москва и посочи как според руската страна Вашингтон нарушава двустранното споразумение: чрез използването на балистични ракети-мишени, които са аналогични на ракетите със среден и малък обсег, на безпилотни летателни апарати, които напълно отговарят на определението „крилата ракета с наземно базиране“ и чрез разполагането през 2015 г. в Румъния, а скоро и в Полша на универсалните установки МК41 в състава на комплексите „Иджис Ашор“.

Сергей Рябков увери, че те могат да изстрелват ракети „Томахоук“. Според него Съединените щати не показват желание и готовност да преговарят за продължаване и на Договора за стратегическите настъпателни въоръжения, който изтича през февруари 2021 година, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    28 13 Отговор
    Е какво няма да позволят, те вече влязоха в такава гонка.
  • 2 кирил

    30 25 Отговор
    те вече са в гонката.спускането по пързалката е в ход,краят-както на сесерето
  • 3 Перър

    31 1 Отговор
    Тя кога е спирала надпреварата и студената война?
  • 4 Tervel bitcoin

    30 13 Отговор
    Тия американци само се чудят къде да изхарчат пари за оръжия
  • 5 Tervel bitcoin

    30 22 Отговор
    То е ясно че руснаците са по напред в оръжията особено с свръхзвуковите хванаха американците по бели гащи не подготвени
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    16 16 Отговор
    Що нйет? Щото денги нйет?
  • 8 Америка повтаря Рейгън от 1980г

    21 21 Отговор
    "Ще ги накарам да ядът ракети". Така и стана.

    Коментиран от #11

  • 9 някой

    16 18 Отговор
    абе хора така както не може кола да стои в гаража 30 г. и след това да я подкараш така и ракетите, като не ги ползваш трябват нови. искат или не рашите трябва да сменят въоръжението. така че няма къде да ходят ще трябва да парчат. въпросът е есть денги. май нямат и решиха да спестят от пенсии. познато нали? ще издържи ли вовката?
  • 10 Vladimir

    24 19 Отговор
    Денги нет ама друг път само за 2018 година РФ има 200 милиарда долара повече износ от вноса такя че тези ще ги приказваш на циганите

    Коментиран от #16, #17

  • 11 a taka

    14 8 Отговор

    До коментар #8 от "Америка повтаря Рейгън от 1980г":

    ракетите ще ги изстрелят ние да ги ядем
  • 12 владо

    12 8 Отговор
    аз предлагам когато някъде по света да се избира президент или правителство да се обаждат на велика АМЕРИКА и от там да изспращат па макар и маимуни да салл.
  • 13 Руските свине

    17 23 Отговор
    все още не забелязват, че участват в надпреварата. Която ще свърши както миналия път-с разпадане на руския агресор!

    Коментиран от #28

  • 14 Аналитик

    13 13 Отговор
    Ако американските ракети нарушават договора, защо руснаците не вдигнаха вой до небесата??? Много ракетни установки могат да се използват за различни цели, но важно е работи ли се в тази насока! Създават ли се съответните глави и носители или всичко остава на позиция "може"??? Докато руснаците сами признаха за разработената нова ракета, а приказката за 20-те километра по-малко е предназначена за умствено недоразвити индивиди!

    Коментиран от #22

  • 15 Borislav Popov

    14 11 Отговор
    Рашката вече е хлътнала тотално, с двата крака е вътре !
  • 16 Русофил си, ама май не знаеш руски

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Vladimir":

    Прочети малко руски форуми и виж дали самите руснаци мислят като теб.
  • 17 Голем смях

    15 16 Отговор

    До коментар #10 от "Vladimir":

    Абе ушанка миризлива,само бюджетът на Ню Йорк е два пъти по-голям от военния бюджет на Русия.Къде се навирате между шамарите орки изостанали.

    Коментиран от #23, #30

  • 18 Реалист

    15 10 Отговор
    Е орките що ревът срещу Томаховките? Нали в Сирия ги сваляли само като ги погледнели, ама май не е съвсем така. А че и едните и другите се правят на хитри е ясно, въпроса е: КОГА НА ЕВРОПА ЩЕ И СВЕТНЕ ДА СИ НАПРАВИ СОБСТВЕННА ЕДИННА АРМИЯ и ще ги изрита тея в Сибир и Аляска да се замерват с ракети?
  • 19 барон Врангел

    25 11 Отговор
    Русия вече е въведена в надпреварата по най-глупавия възможен начин за управляващите от Кремъл, които все още имат мнооого голямо самочувствие. Жалко за руския народ, който за кратко се зарадва че нещата се променят към добър икономически възход /много за кратко беше/ и пенсионерите там, на които им вдигнаха възрастта за пенсиониране с 12 години преди 3 месеца и за тези от Крим, които се подлъгаха че ще се пенсионират на 54 години ако станат руснаци. Положението там може да стане много сериозно след около 2- 3 месеца. Тепърва предстои затъване от масовото производство на свръх оръжия, нови ракети и ядрени глави и това ще се отрази неминуемо на обикновените руснаци. А знаеме, те, надигнат ли се на нова революция, ''Путин и сие'' може да се спаси от тях само в подземията на Белия дом в САЩ.
  • 20 Франц Кафка

    7 10 Отговор
    Те един ремонт на кораб не могат да направят , за гонки на ракети говорят ..
    Тежкият атомен ракетен крейсер "Адмирал Нахимов" от ВМФ на РФ, който е в ремонт вече повече от 20 години , пак няма да го издадат в срок . Но обещават към
    2022 да бъде готов .
    На кораба до сега не са сменили системата за автоматизация, поради липсата на руско производство ..

    А някой още я мислят за свръхдържава …

    Коментиран от #21

  • 21 да питам

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Франц Кафка":

    гледахте ли филма от руския еър форс 1? голям майтап. радиото е от Япония и е за автомобил. що ли?

    Коментиран от #27

  • 22 jforfk

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Аналитик":

    Ами вдигнаха. Това, че нашите средства за масова /дез/информация не ни го съобщават не се брои. Още от едностранното напускане на САЩ на договора за ПРО през 2002 президентът Путин многократно предупреждаваше, че Русия ще отговори. През 2005 Русия показва на международно изложение наземните пусковите установки, заредени с противокорабни крилати ракети. Но както и американските Мк 41 така и руските контейнери са с двойно предназначение. Демек "казвам ти дъще, сещай се снахо". Никой не вярваше, че "Калибр" лети на повече от 300 км, макар че руснаците под сурдинка казваха 1500. А сега се оказа 2500. За "Искандер" са разсекретени данните за три ракети, а всички знаят, че са седем вида. И не се знае какви са характеристиките на останалите. Колкото до 9М729 едва ли Русия ще лъже като предлага да ги покаже.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 русофилска подлога

    3 8 Отговор
    Няма да позволят ,защото нямат никакви пари и нужното технологино развитие.Не се ли чудите ,защо руснаците произвеждат само ракети ? Защото това е най-евтиния и ефикасен начин да се опрат на САЩ.Друг избор нямат.Нито в авиацията могат да догонят САЩ,нито във Военноморските сили ,нито в сложните технологии,като вече изостават дори и от Китай.Затова на руснаците им остават само ракетите.Колкото до това ,че САЩ харчили много пари...Само да си знаете ,че според икономиките на двете страни ,САЩ отделят два пъти по-малко пари за военни цели от Русия,просто руснаците са бедни ,та дрънкат и затова изглежда ,че САЩ отделят много пари.

    Коментиран от #26, #29

  • 25 1944

    1 6 Отговор
    този път ракетите няма да стават за ядене, защото са анимационни.
  • 26 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "русофилска подлога":

    Вярно си подлога.Толкоз глупости на едно място.Кажи сега колко велик се оказа ф35?Кажи с какво летят кравите до руската космическа станция?Как викаш се казват краварските хиперзвукови ракети?И защо умряха от страх краварите от Хуявей?Ами защото са жив зян!Голяма уста и голям гъз.Въздух под налягане.
  • 27 Франц Кафка

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "да питам":

    Конструкциите на руските самолети , с години се правиха от несертифициран метал
    (авиационнен титан) в това число и президентският Ил-96-300.
    Затова всички закупили руските SSJ100 са вдигнали ръце от него .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Който се смее последен....

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смях":

    Най-хубаво се смее нали знаеш..! Ей тия орки както ги наричаш,с една ракета ще изпарят Ню Йорк,барабар с целия им бюджет и дебели задници...! И то без да се замислят. Защо ли нещо не им е много смешно на гайдарчетата като стане дума за Русия...?
  • 31 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    2 2 Отговор
    Тия пък съвсем се насраха от страх и лъжи. Никой нито ги пита, нито ги кани за разговори. Ние ще се въоръжаваме за да се пазим от тази нагла и агресивна проказа и НИКОГА няма да ни мине и през ума какво те, видиш ли щели или нещели да позволят. Бой, глад, мизерия и санкции до дупка за гнусната кочина на злото, лъжата и корупцията.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Франц Кафка

    1 3 Отговор
    Товарищи , имам една добра и една лоша новина !
    Засега на опаковките на елдата за руската любима каша все още е написан грамажа , а не количеството семена .
    А лошата новина е , че на всеки трети руснак не му стигат парите за дрехи .
    Но и тя не е толкова лоша ..
    Могат да износват дрехите на богатите .
    Лошо ще стане , ако започнат надпревара във въоръжаването със САЩ .
  • 34 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Подлога миришеш...пич":

    Руската кочина ,изтребители ЙОК ,кораби ЙОК,денги НЕТ.При Русия всичко е в пъти по-малко и по-некачествено от САЩ.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Американец от САЩ":

    ПО-ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО ДА МИЛВАМЕ МЪДЕТЕ НА РУСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОЛУЧОВЕЦИ,КАКТО ВИЕ РУСКИТЕ СЛУГИ ПРАВИТЕ !!

    Коментиран от #39

  • 38 Гост...прост..

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Изтребителите на Русия,са далеч по-добри от рекламните моделчета на крава-бойс..! Последно..Ф-22 спрян от производство понеже е вече стара концепция-ФАКТ...! Ф-35 модерната щайга...с нов този път конструктивен проблем. А миналия със софтуера ту го отстраняват ту пак се появява. Ама сичко е точно,нали...? Лаици...мамини..!
  • 39 Ще бараш камбанки толкова ...

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    много че чак ще ти хареса,и ще искаш още..! За слабо образованите,нищо друго не се предвижда. Свиквай..!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания