8 Февруари, 2019 07:19 5 347 51

Русия иска САЩ да премахнат ракетите "Томахоук"

  • русия-
  • ракети-
  • сащ

Страната има условия, за да се върне в ракетното споразумение

Русия иска САЩ да премахнат ракетите "Томахоук" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското военно министерство призова САЩ да премахнат ракетните установки „Томахоук“ и безпилотните самолети, за да може Русия да се върне в Договора за премахване на ракетите за среден обсег, съобщи РИА Новости.

На САЩ е било предложено да унищожат ракетните установки МК-41. Това са корабни установки за вертикален пуск на управляеми ракети.

Руското министерство на отбраната вече е привикало военното аташе на САЩ, за да му връчи нота за спазване на споразумението.

Според руският министър на отбраната Игор Конашенков, САЩ от години нарушават договора, като са създали условия за производство на ракети, забранени от договора.

Руски представители заявиха, че САЩ не са предложили доказателства за обвиненията, че Русия нарушава споразумението. От НАТО вече призоваха за връщане към договора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    75 26 Отговор
    САЩ се наиграха-сега ако НАИСТИНА имат отговорност кьм мира на човечеството-да приемат руските условия.Иначе ще си проличи тяхната военна доктрина--международен дьржавен тероризьм

    Коментиран от #2, #4, #17

  • 2 Още по-направо

    20 50 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Мирът в глобален план вече е гарантиран , СМакедония е в Нато, а Русия почнА да се мятка като риба на сухо . И настъпва такъв живот, еех, дано по-скоро.

    Коментиран от #12, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 лилипутин

    18 42 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    томахавките летят тралала.Просийска изтривалко вашата славяно монголска кочина сте в две войни сега украйна и сирия.

    Коментиран от #23, #50

  • 5 ГАЛЕВ

    40 21 Отговор
    И Македония е превзета от чичко сорос като нас и останалите източни държави изостовени на произвола на съдбата тоест в устата на убииците от САЩ и ЕС преди години .Ако Русия милееше за своите сателити не трябваше да ги изоставя както направи предателя Горбачов и пияницата Елцин.Ако тези държави не бяха се предали на нато ,сащ и ес съдбата ни щеше да бъде като Сирия,Ирак Югославия и т.н.сега щяхме да сме бежанци а тук в бг щеше да е всичко развалини .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тони

    46 18 Отговор
    Какво Нато,какви пет лева,...Още една държава която настойчиво се отказва от своя сувернитет.....малоумници! За какво е тоя съюз изобщо..,от кого ни пази,какво сме видели ние и какво си мислят че ще видят и в С.Македония...ало???? Ние на балканите явно всички сме шматки......

    Коментиран от #14

  • 8 Kcaniba

    36 16 Отговор
    Империята на злото фащ и сорос негов пророк!!!
  • 9 mediator37

    6 5 Отговор
    Коментарът на №3 по темата е информативен, ясен, конкретен, балансиран. Винаги може да се научи нещо ново от коментиращите.
  • 10 Тони

    33 6 Отговор
    Държава ,която няма армия ,след време започва да храни чужда армия.
  • 11 Пеньо

    12 15 Отговор
    Наглостта на Мордор е безгранична!
  • 12 Румяна Костова

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "Още по-направо":

    Щастлинец, колко малко Ви трябва ,за да Ви убедят ,че ще имате мир,влизането в военен съюз на една дъргвица с население колкото на един голям град.
  • 13 СссереМ

    11 15 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца.
  • 14 Румяна Костова

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "Тони":

    Шматки сме защото не можем да седнем на една маса и да се разберем помежу си,а сега,щем не щем ,НАТО и ЕС ще определят на всяка една балканска държава къде и колко да отстъпи от националните си интереси ,за да може Западът да командва парада и на Балканите .Да пренапишат историята ни ще е следващата крачка.Вече записаха в черновите,че не е имало турско робство,а само присъствие.

    Коментиран от #21, #42

  • 15 ....

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "Още по-направо":

    Ех такъв живот си живеете в България, че хора не останаха! Само общинска, държавна администрация и полицията!

    Коментиран от #33

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Въшо

    15 19 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Ето го дежурния червен трол. Той няма право да спи до 10 часа сутринта. Виси с клавиатура в ръка във Факти и други подобни. Има си червена флашка. На флашката има дадени от посолството на РФ готови отговори -лозунги. Отговорите така са направени, че в едно изречение да се използват няколко страшни думи. Ето пример: отговорност, човечество, руски условия, военна доктрина, държавен тероризъм, при това международен. Само , че червените боклуци са си останали идеологически в сталинските времена и не усещат колко фалшиво им звучи пропагандата.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    17 17 Отговор
    Томахоук са разположени на кораби, а ДОГОВОРЪТ Е ЗА НАЗЕМНИ УСТАНОВКИ.

    Отново сме свидетели на пълна и тотална руска тъпота.
    Русия вече е военно джудже, икономически лилипут, и пропаднала държава пред разпад.
    50% от населението открито заявява, че ако може ще емигрира от руската кочина.
    Толкова за русия
  • 20 Реално

    14 5 Отговор

    До коментар #17 от "Въшо":

    Незнам дали тоя е трол-ама е написал чистата истина,за разлика от теб и подобните ти драскачи тук.

    Коментиран от #31

  • 21 като една човешка длан

    3 13 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Националните интереси на малките държави се пишат в Русия и всъщност сборът им е равен на нацисткия интерес на ..... Точно така, позна. А не бива така, всяка една трябва сама да ги определя и съгласува със съседите си в името на мира. Тоест, никой няма нужда от любезното съдействие на твоята радина. Впрочем ти по това време не трябваше ли да спиш ?
  • 22 Грубер

    8 21 Отговор
    Почнаха с претенциите. Спазвайте договора ушанки. Азиатски варвари. Петър I искаше европейци да ги прави. Щом искат да са в лайната, добре.
  • 23 Смешо

    22 11 Отговор

    До коментар #4 от "лилипутин":

    Къде ги видя двете войни? в едната в Сирия има присъствие а в Украйна единатвено праща помощ на Донецк и Донбас! Русия ако влезе във война противника ще бъде приключен за 5 дни!

    Коментиран от #32

  • 24 Чичерин

    11 22 Отговор
    Май ватенките пършиви в стремежа си да изглеждат все по-велики прекалиха с анонсирането на от страшни по-страшни оръжия от които "САЩ треперят". Забравиха, че са подписвали разни договори. Не, че някога са ги спазвали, но поне заради световната общост се пазеха от издънки. И изведнъж любимата фраза на булките казана от мъжете им при определени дейности : Опа-а-а .. Сега ще трябва да отново да участват в надпреварата за въоръжаване, като през студената война. Само че тази надпревара струва пари. А те париш нямат, защото икономиката им е като на развиваща се държава от третия свят - зависи от износа на суровини. Предишната надпревара ги разпадна и великият СССР остана в историята. Какво ли ще остане от тази объркана държава този път ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сорос

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кмета на Симитли":

    Да ти се връща !

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Националист

    15 12 Отговор
    Братска Русия дръпна напред толкова силно, че Вашингтон трябва да разполага ядрени ракети в Европа за да има шанс за ответен ядрен удар. Руските хиперзвукови ракети за по-малко от час могат да ударят агресора, а това е решаващо преимущество в един конфликт. Не, че цялата планета няма да пострада, но бързината на първия удар може да се окаже решаваща за оцелелите ако има такива от радиационните облаци. Русия в момента е лидер в стратегически оръжия, лидер във въздушна отбрана, лидер в наземни атакуващи и отбранителни оръжия. Русия ще гарантира мира на земята. Остави ли се всичко в ръцете чичо сам опасно става за онези, които не искат да им станат слуги.

    Коментиран от #34

  • 31 Въшо

    7 11 Отговор

    До коментар #20 от "Реално":

    Истината на падобни теми е много субективно понятие. питал ли си се ако това което тролът е написал е истина защо руснаците се радват на такава международна любов. Има ли по света държава, която не е "стимулирана" от червените разбойници, да обича Русия. Има ли напив от хора, искащи да живеят в червената кочина ? Дори дебелия де Пардио не издържа,и хвърли почетния си, връчен лично от Пухлер руски паспорт и драсна из Карибите. Твоята истина не е и моя.
  • 32 лилипутин

    8 8 Отговор

    До коментар #23 от "Смешо":

    ако украйнците се мобилизират ще ви изридат от тяхната държава веднъж и завинаги до дни.Проссия и мизерия се репчи на държави като грузия,украйна и сирия.Никога няма да бъдете истинска конкуренция на НАТО.
  • 33 Още по- ....

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "....":

    А теб какво те засяга това, и нали си ли добре?
  • 34 423

    8 8 Отговор

    До коментар #30 от "Националист":

    Русия е лидер по всичко , ама само за руснаците. От едно време още си е така. Те са открили първи всичко открито от хората. Те са най-славяни и трябва да са славянски тартор, те са създали християнството и дори се наричат Трети Рим. Те са една богата на територия и суровини, но не случила на население страна. Тръгнала е да си отива там, където си отиде от комунистическа некадърност Аралско море.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Граф Монте Христо

    14 3 Отговор
    Явно сладурковците от райската градина са го закъсали със свалянето на томахавките и хич не ги харесват особено идващи с разрушители откъм Черно море, но пък са толкова интересни /руснаците/ и сладички /рускините/ че ми се иска да намерят бързи решения:)
  • 37 Ами

    6 0 Отговор
    Игор Конашенков от кога е министър на отбраната на Русия? Големи тъпири сте драскачите!
  • 38 Morgoth

    4 0 Отговор
    Договора отдавна е остарял, но втората му версия се провали. Необходим е нов, който да включи новите разработки и начините да се измъкнеш, както и няколко други държави, които вече имат възможност да произвеждат такива ракети. До тогава обаче стария трябва да си стои, защото без него се започва надпреварата, а от нея никой не печели, освен оръжейните фирми.
  • 39 божеее

    1 4 Отговор
    Ей, стига писахте ГЛУПОСти!! Установките МК41 искат да махнат, а не старите падащи сами крастави дъртофелници.
  • 40 Путкин

    7 7 Отговор
    Няма по нагли и лъжливи от пияните ушанки! Много добре знаят, че немогат да се мерят с американците, нарушиха всички договори видяха, че не им минават номерата и почнаха да мрънкат, защото вече не издържат на надпреварата и издъхват, повтаря се ситуацията със сССР. Франция и Германия, разработват самолет от шесто поколение, Япония разработиха нов вид хиперзвукова ракета, САЩ разположиха най мощния лазер в околоземна орбита, в Аляска действа ХААРП. Просто ушанките немогат да издържат финансово на надпреварата, мислиха си, че като покажат нов самолет, ракета и торпедо и всички ще клекнат, но........ стана точно обратното, НАТО се обединиха и моменталният отговор дойде и ушанките нададоха вой. Ако продължават така, след няколко години Путкин ще го бият с камъни на Червения площад.
  • 41 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Когато договорите и законите говорят ..боговете никакви ги няма и налагат санкции......за СПАЗВАНЕТО на същите договори и закони!!!!/Саддам/....
  • 42 Глупостта лимит няма

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Ми не е имало ма, патко! Аз поне не се считам потомък на роби. Не съм чул испанците, които са били под ислямско владичество сами да се наричат роби.Има конквиста (завладяване), реконквиста (възвръщане на суверенитета). Никой не се пъне сам да се нарича роб. Иго, владичество - да, но робство само болните русофили си приписват. Нали хората са имали собственост и свобода на заселване , пътуване, търговия! Вземете прочетете характеристиките на "робство" и спрете да дрънкате. Разбира се, че трябва да се очисти историята ни от съветските пропагандни лъжи

    Коментиран от #46

  • 43 кремълски орки

    4 3 Отговор
    Значи руснаците първо нарушават договора ,а после имат изисквания ,за да се били върнали в него ? Наглостта им е безгранична.Не може да поставяте условия на най-великата и силна страна САЩ.Американците поставят условията и вие ще изпълнявате.

    Коментиран от #45

  • 44 гост

    5 2 Отговор
    Русия се опитва да показва характер ,ама няма кой да я слуша.Прекалено малки са.Руснаците от край време живеят в сянката на САЩ и искат да бъдат големи като Америка,но само да покажеш характер не е достатъчно.Трябва да имаш пари ,влияние ,технологично развитие и.т.н..Русия няма нищо такова.
  • 45 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "кремълски орки":

    Е някои имат и самочувствие и ДОСТОЙНСТВО...НЕ само ..шпакла за гъз.
  • 46 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Глупостта лимит няма":

    ти и ОБРАЗЕЦЪТ ЗА РОБ...ТЪП ,ГЛУПАВ ,С ПОГЛЕД В ЗАДНИКА НА ГОСПОДАРЯ....По високо не може да погледнеш,камо ли да ОСЪЗНАЕШ...
  • 47 Франц Кафка

    2 2 Отговор
    А вие задавате ли си въпроса , защо няма производство на руски фойерверки ,а ги внасят от Китай ?
    Защото едни фойерверки не могат да направят , вие за ракети сте се размечтали 😂

    Коментиран от #51

  • 48 ВБА

    1 3 Отговор
    Че, то янките ги имат тези ракети от преди 2-3 години, и могат да се изтрелват, както от кораби така и от наземни установки и то без проблем.Това руснаците го знаят от години и си траят. Сега, ако те са започнали да правят такива ракети с наземно базиране, то янките вдигнаха врява, че руснаците нарушават договора за малък и среден обсег. Цялото пищене е, защото руските ракети превъзхождат по ред показатели тези на американците, даже на руснаците са и стелт, което толкова много усложнява нещата за откриване и унищожаване. Каквото почукало такова се обадило. Както янките имат претенции така и руснаците имат свойте... А сега?. Сега, ще се види, кой играе мръснишки и се прави на демократ независимо дали са САЩ или Русия, а последната на всяко действие има противодействие, което в пъти е по евтино от действието независимо дали е във/на вода, земя, въздух, близкия и по далечен Космос. Вместо да защитаваме Земята, от какво ли не, което се задава те си играят на войни, което може да ни излезе много скъпо...кьорави са не само с едното око, но и с двете...а да ни помага...но надали с това архаично мислене и превръщане на народите в безропотно програмируеми роби..... В края на краищата това може да ни излезе през носа, което се и очертава поне засега....
  • 49 Националист

    2 0 Отговор
    Русофобите освен злобария по Русия друго могат ли да показват?
    Без Русия България нямаша да я има на картата, ама това Русофоба не може да приеме защото той не е Българин по душа.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Франц Кафка":

    Такива тъпи въпроси не си задаваме. Помисли преди да попиташ нещо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания