Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 08:02 2 074 7

САЩ изпращат британски джихадисти в Гуантанамо

  • гуантанамо-
  • терористи-
  • ислямска държава

Вашингтон е разочарован от провала на Лондон да поеме отговорност за терористите, които са отраснали в Обединеното кралство

САЩ изпращат британски джихадисти в Гуантанамо - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

След като са се изморили вече от „мекото“ отношение на Великобритания към терористите, САЩ възнамеряват да изпращат в Гуантанамо британските джихадисти, пише The Telegraph.

САЩ планират да изпращат британци, които са бойци в организацията „Ислямска държава“, в затвора в Куба. Те са разочаровани от провала на Обединеното кралство да поеме отговорност за терористите, които са отраснали в него.

Според висши американски държавни служители в Гуантанамо може да се настанят повече от 50 бойци от „Ислямска държава“, в това число и двама души, оцелели от тъй наречената британска терористична клетка „Бийтъл“, които са екзекутирали западни пленници.

Стана ясно, че голяма част от ислямистките бойци, които се завръщат в Обединеното кралство от Сирия, вместо да бъдат изправяни пред съда и да получават заслужени присъди, преминават през тъй наречените „тайни“ правителствени схеми за рехабилитация.

По официални данни само един от десет джихадисти получава присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаджи хаджи Българин

    9 3 Отговор
    А когато англичаните стреляха по " No Sir-чета в Индия, , Пакистан и в Южна Африка! Сега робите, които си доведоха , да им мият Дупе-тата се размножиха доста , и станаха английски граждани!
  • 3 Баба Вуна

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Борка, в Блитца други песни пееш!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Робин Ху

    7 2 Отговор
    Английските джендъри са най-големите джендъри, то и затова Тереса Мей прилича на змей.
  • 6 Баба Вуна

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Благодаря ти за откровението! Аз си помислих, че един и същи трол , прави нашенски номера! Извинявай брат!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.