Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 07:32 2 467 9

Тръмп: "Ислямска държава" е на смъртен одър

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ заяви, че скоро може официално да обяви освобождаването на цялата територия, контролирана от джихадистите

Тръмп: "Ислямска държава" е на смъртен одър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква официално да обяви следващата седмица, че антиджихадистката коалиция е отвоювала цялата територия, контролирана преди от "Ислямска държава" в части от Сирия и Ирак, съобщи Reuters.

"Възможно е следващата седмица официално да бъде обявено, че сме си върнали 100 процента от територията на халифата", каза Тръмп пред участниците в срещата на страните от международната коалиция срещу ИД във Вашингтон. "Не искам да го обявявам твърде рано", добави президентът, макар че се очакваше тази прокламация да съвпадне със срещата.

"Американските военни, нашите коалиционни партньори и Сирийските демократични сили освободиха практически цялата територия, държана преди от ИД в Сирия и Ирак", заяви Тръмп пред външните министри и други високопоставени представители на 74 държави и 5 международни организации, участващи заедно със САЩ в борбата срещу джихадистите.

Официални представители на Вашингтон казват, че ИД е изгубила 99.5 процента от територията си и контролира по-малко от 5 квадратни километра в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    19 2 Отговор
    Да чичо Дони--благодарение на Путин....
  • 2 много факти

    22 1 Отговор
    Добре че руснаците свършиха работата , щото "Холивуд" много преиграва !!!!!
  • 3 Престъпление и наказание

    8 2 Отговор
    Същите новини многократно... Да кажем нещо различно. След Делек и Тотал, Ексон Мобил също намери природен газ в Южно Кипърско море. Огромно количество. Докато под него, намери и петрол. Ще има още много сондажи от много компании... Какво прави Турция? Какво да прави, плаче... Преди 1974 г. много кипърски турци живееха в Южен Кипър. Но когато Турция нахлува в Кипър и започва да краде, убива, изнасилва и експулсира кипърските гърци от север, призова да бягат от юг и да се събират на север, за да сформират ... държава от третия свят. Това направи "умната" Турция.
  • 4 Ай стига бе

    7 0 Отговор
    "Ислямска държава" е на смъртен одър"...Пак ли бе....Последните 2 години всяка седмица чуваме това ....унищожена, мъртва, разгромена, разбита, смачкана, вече не съществува и т.н. ...А пък колко лидери и бяха убити....нямат край..
  • 5 Тъп

    9 0 Отговор
    Време в за нови цветни "революции".ЛИЦЕМЕРНИ говедари.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Джудже

    2 0 Отговор
    Въпреки опитите ви да я излекувате.
  • 8 Българин

    0 0 Отговор
    То не бяха червени камери, Виетнам, талибани, ислямска държава и не знам си какви още американски протежета. И всички създадени и изпуснати в последствие от американците. Целия свят го вижда. Руснаците и те са същите, но го правят по тихо и скрито. Какво му подържат на Мъдуро народа му мре от глад. На страна с огромни залежи от нефт. Всички са интересни. Това е.
  • 9 Язък

    0 0 Отговор
    и се гого ша бомбардиме