2 Март, 2019 22:28 2 758 7

Тревога заради епидемията от морбили по света

  • морбили-
  • уницеф-
  • епидемия-
  • деца-
  • тревога-
  • ваксина

Решението е просто - ваксина

Тревога заради епидемията от морбили по света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Детският фонд на Обединените нации (УНИЦЕФ) изрази тревога от епидемията от морбили по света и посочи, че в десет страни, между които са Бразилия, Украйна и Франция, са регистрирани близо три четвърти от увеличения брой заболели през 2018 година, предаде Франс прес.

Общо 98 страни са дали информация за по-голям брой заболели от морбили през 2018 в сравнение с 2017 г., което е крачка назад от постигнатото досега в борбата с тази предотвратима, но потенциално смъртоносна болест, се казва в съобщението на УНИЦЕФ. "Това е призив за пробуждане. Разполагаме със сигурна, ефикасна и евтина ваксина срещу силно заразна болест - ваксина, която спасява живота на близо един милион души всяка година през последните две десетилетия", каза изпълнителният директор на УНИЦЕФ Хенриета Фор.

Най-голямо увеличение на заболелите през 2018 г. има в Украйна, Филипините и Бразилия.
През 2018 г. в Украйна са регистрирани 35 120 заболели, с 30 000 повече в сравнение с 2017 г. По данни на правителството нови 24 042 души са се разболели само през първите два месеца на 2019 г.
Световната здравна организация вече вдигна тревога за епидемията от морбили по света. По нейни данни има увеличение от 50 процента на регистрираните заболели през 2018 г. в сравнение с 2017 г., а смъртните случаи са 136 000.

Новият взрив на болестта, която е по-силно заразна от грипа или туберкулозата, в някои страни донякъде се дължи на неоснователните твърдения, че ваксината срещу морбили се свързва с аутизма. Тези твърдения се разпространяват в социалните медии от т.нар. движение антивакс. СЗО обяви неотдавна, че "колебанието към ваксината" е една от 10-те най-големи заплахи за човешкото здраве в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние

    16 8 Отговор
    ваксинираните на 100% по Тошово време да не сме аутисти?! Ами затова да страдат децата ви , Бг-мами и др. подобни , знаещи всичко!
  • 2 Z- SVETOVNA

    18 2 Отговор
    Почна се с биологичната война
  • 3 До Ние

    15 4 Отговор
    Ваксиниран ти е мозъка ,през тошово време.Тогава се ваксинираше против едра шарка,известна като вариола,глупако.Дребната шарка се оставяше без имунизация и организмът си изгражда антитела.След прекарване на заболяването ,за цял живот оставаш защитен.Аман от платени боклуци,по форумите.
  • 4 Чиста биологична война

    14 7 Отговор
    Вероятно,почти 100%,вкарват с тия ваксини и други боклуци,за да разболяват хората.
  • 5 Доктор

    14 3 Отговор
    Потрудете се и разберете, от къде са били, кой е произвеждал и какво са съдържали ваксините по бай Тошово време.. и кой държи монопола на ваксини днес?! И всичко ще ви стане ясно, като бял ден.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Kcaniba

    3 0 Отговор
    Понеже ваксините били от Русия, хохолските министри не ги купували, щото щяли да се оправят и така. Ми тя цялата им работа е такава, от 30 години така се оправят...
    Франция е катун с тарамбуки.