Last news in Fakti

1 Март, 2019 17:20 1 932 6

Вашингтон: Тръмп никога не сключва лоши сделки

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • йонбьон

Белият дом обяви, че Тръмп е отказал да сключи лоша сделка с КНДР, както това направи Обама с Иран

Вашингтон: Тръмп никога не сключва лоши сделки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп отказа да сключи лоша сделка на срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, като по този начин не повтори грешката на 44-ия президент Барак Обама при сключването на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) за ядрената програма на Иран.

Това обяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от АР.

"Президентът Обама не се отказа от лоша сделка с Иран. Президентът Тръмп отказа да прави подобни грешки по отношение на Иран, Северна Корея или когото и да било. Президентът Тръмп поставя сигурността на американците над политиката", написа Сандърс.

На пресконференцията след втората среща на върха с Ким в Ханой Тръмп заяви, че севернокорейската страна е искала да постигне отмяната на всички санкции в замяна на затварянето на ядрения комплекс Йонбьон, но САЩ не ги устройва подобна сделка.

От своя страна севернокорейският външен министър И Йон-хо подчерта на брифинг за тесен кръг журналисти, че по време на преговорите Пхенян е предложил само частична отмяна на санкциите, а не пълна, както твърди Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    10 4 Отговор
    Той никакви сделки не може да сключва - краварите са ненадежден партньор и са отсвирени тотално.

    Коментиран от #6

  • 2 Груьо

    3 7 Отговор
    Правилно, на комунист аванта не трябва да се пуска, вилата на врата и тормоз докато не клекне. Жал ми е за народа на Северна Корея, който гладува и страда, той прасето и шайката му са охранени.

    Коментиран от #5

  • 3 Яшко

    6 3 Отговор
    Какви сделки бе клоун като искате само да доите и народите да ви робуват пък вие от преяждане не може да си вдигнете дебелите дирници в големите джипове за които само нежен да мечтаем ,само урагани торнадота пожари и наводнения ви пожелавам
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 NikNay

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Груьо":

    Трябва да ти е жал за българите които гладуват, мръзнат и мизестват а Бойко и компания са като охранени нерези. И стига си ревал на чужди гробища .
  • 6 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Ненадеждната държава всъщност е държавата с най мощната икономика в света, ако не сте разбрали, сте пълна руска скръб. Жалки зомбита обслужващи чужди руски интереси. Предатели.