Last news in Fakti

3 Март, 2019 15:48 5 261 18

Путин и Нетаняху се заемат със Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • бенямин нетаняху

Русия и Израел ще си сътрудничат по изтеглянето на чуждите войски от Сирия

Путин и Нетаняху се заемат със Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и Русия ще работят заедно по изтеглянето на чуждите войски от Сирия, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху след посещение в Москва, предаде Reuters.

Израел се безпокои, че подкрепящите сирийския президент Башар Асад ирански военни части и ливанското движение "Хизбула" може да останат в страната и да образуват нов фронт срещу еврейската държава.

Нетаняху каза, че на срещата си с руския президент Владимир Путин е заявил "ясно и недвусмислено", че Израел ще продължи да нанася удари по позиции на Иран и "Хизбула" в Сирия. Тези удари до момента не предизвикват съществена реакция от Русия, която също е съюзник на Асад, а Израел и Русия поддържат военна връзка за избягване на нежелани жертви в своите редици.

"Президентът Путин и аз споделяме общата цел за извеждането от Сирия на чуждите сили, които отидоха в страната след избухването на гражданската война. Договорихме се да създадем съвместна работна група за тази цел", каза Нетаняху без повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    11 9 Отговор
    ОБЯСНЯВАМ СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ СХВАЩАНИЯ : ИЗРАЕЛ Е ВТОРОКЛАСНИК , "БАТКО МУ" Е ОСМОКЛАСНИК...И ИЗРАЕЛ НА ВСЕКИ СВОЙ "СЪУЧЕНИК" ,КОЙТО ГО ТОРМОЗИ -ВИКА :-"ЩЕ КАЖА НА БАТКО...ЩЕ КАЖА НА БАТКО...ЩЕ ВИДИШ ТИ " !!! В РУСИЯ МАЖЕ ДА МИНЕ ,АМА НА ИЗТОК НЕ ВЪРВИ ... ТАМ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ-В КОЙ КЛАС Е !
  • 2 Едо

    11 5 Отговор
    ТОВА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ! НО, ЯВНО ИЗРАЕЛ ДЪРЖИ ПОВЕЧЕ, ИРАН ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ СИРИЯ, ДОКАТО РУСИЯ ИСКА ПО-СКОРО ТУРЦИЯ ДА СЕ МАХНЕ ОТ ТАМ! ТАКА, ЧЕ ГОЛЕМИ ПРОРИВОРЕЧИЯ МЕЖДУ РУСИЯ И ИЗРАЕЛ НЯМА! ДАЖЕ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО ИМ СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА-СЪЗДАВАТ ОБЩА КОМИСИЯ ЗА ПО-ТЯСНО КООРДИНИРАНЕ НА ВОЕННИТЕ ОПЕРАЦИИ, ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА КРАЙНО НЕЖЕЛАТЕЛНИ ИНЦИДЕНТИ ОТ РОДА НА ИЛ20!

    Коментиран от #5

  • 3 Реалист

    13 12 Отговор
    Тоя второкласник много мускулест бе - атомно оръжие и най-добрата армия в Близкия Изток. Технологично слага в джоба си и "големите". Зенитните ин ракети от ново поколения "Прашката на Давид" свалят летящи обекти БЕЗ експлозивна част, само от кинетичната енергия на удара. Хайде представете си каква точност трябва да има тая ракета и каква скорост на реакция за да си осигури сблъсък с летяща насреща и или под ъгъл друга ракета. И това е само едно оръжия за защита.
  • 4 ИГРАТА СВЪРШИ

    10 7 Отговор
    ИРАН ВЕЧЕ НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ В НАЧАЛОТО НА СИРИЙСКАТА ВОЙНА!!! Ислямската република е в състояни еда нанася ракетен обстрел не само от Сирия , но и от Иран.... Проблема е смяната на политиката на Иран при която в билзка време на власт идват хардовете на АХМАДИ НИДЖАТ!!! Нищо добро не чака богоизбрания народ.
  • 5 ПРОПУСКАШ КИТАЙ

    6 16 Отговор

    До коментар #2 от "Едо":

    Новата ос е КИТАЙ - ИРАН - ЕВРОПА!! Израел добре схваща, че неговият смъртен враг ИРАН е по силен от всякога.... Отношенията Иран - Русия никога не са били толкова лоши... Проблема на Путин вече е свързан и с неговото оставане на власт в самата Русия, където се надига невероятно цунами срещу него и Медведев!!! ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА В РУСИЯ ЩЕ ИМА НОВО УПРАВЛЕНИЕ И НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИТУАЦИЯ!!!
  • 6 onq s konq

    1 5 Отговор
    МНОГО ОТДАВНА беше ясно,че Русия се чуди как "най-интелигентно" и дипломатично ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ИРАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ в Сирия.Оказа се,че точно Израел е Панацеята,което на практика устройва и двете страни след като Израел няма никакви претенции към Сирия,а ЕДИНСТВЕНО КЪМ ИРАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ ТАМ.Нормално е и САЩ да гледат благосклонно на идеята за ИЗБУТВАНЕ НА ИРАН от Сирия,което вече предопределя нещата окончателно.Остава само да се "уточнят" ПАРАМЕТРИТЕ НА ПРИСЪСТВИЕ НА ТУРЦИЯ,а стане ли това-войната в Сирия приключва.

    Коментиран от #9, #13

  • 7 Хрониките на Евразия

    0 7 Отговор
    Слава на Синагогата!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анти седераст

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Израел е инициаторът на кланетата в Сирия. Те настояват Асад да се маха на всяка цена. Отвори се очите и не чети избиратрлно.
  • 10 Ooоооо

    4 0 Отговор
    Сега остава да видим кой,колко ще отвлече от Сирия....Така е било и така ще бъде....Ние го знаем най-добре.
  • 11 Анти седераст

    4 0 Отговор
    Оставка празноглав старина! Юда!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ivan

    5 1 Отговор
    Sataninskite iz4adia v Izrael si priznaha,4e sa podkrepjali sataninskite jivotni ot ISIS,zashtoto se boreli sreshtu iranskoto vlijanie v Siria.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ТОЛКОВА МНОГО РУСКО-ТУРСКИ ВОЙНИ , А ДНЕС РУСИЯ МАНИПУЛИРА ИЗРАЕЛ , ЗА ДА МАНИПУЛИРА ТУРЦИЯ - С ЦЕЛ БРАТСТВО И ЕДИНОДЕЙСТВИЕ !!! ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ ОБЩИ ИНТЕРЕСИ ,ЗАЩО ДА СИ ПРОПИЛЯВАТ КОМБИНАТА !?!?!? ЕХ САЩ НА ЦИОНИСТИТЕ !?!?