Last news in Fakti

2 Март, 2019 12:30 2 643 8

САЩ напускат Сирия до началото на лятото

  • сащ-
  • сирия

Графикът може да бъде променен в зависимост от ситуацията на фронта

САЩ напускат Сирия до началото на лятото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вашингтон смята да изведе войските си от Сирия до началото на лятото. Графикът обаче може да бъде променен в зависимост от ситуацията, пише БГНЕС.

Това е станало ясно по време на провеждащото се в Анкара заседание на съвместната турско-американска целева група, създадена с цел координация на извеждането на американските войски от Сирия.

Представители на двете страни обсъждат ситуацията в Сирия и по-специално в района на река Ефрат. Участниците в заседанието дискутират възможността за създаване на зона за сигурност в североизточната част на Сирия. Тема на разговори е и връщането на оръжията, предадени на Пентагона от силите за самоотбрана на сирийските кюрди.

Турция се противопоставя категорично източната част на Сирия да бъде предадена под контрола на кюрдските войски след изтеглянето на американската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    11 2 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 2 Морук

    11 2 Отговор
    Ай честито едно кранче с петрол спря и нека възходът на падението ви продължи с пълна сила
  • 3 Ааааа

    8 2 Отговор
    Значи американското правителство ми е прочело коментара. Ан така браво. Да не остава никой там. Грижете се за военните си. Те не са излишак. Не са изоставени.
  • 4 стоян георгиев

    1 10 Отговор
    тръмп идиота видя че се е оакал с тва изтегляне и почна да дава на задна подобно на всички останали негови изцепки.дано до лятото да са го махнали.иначе за сега сащ няма да ходят никъде ,а и да се махнат ще оставят поне 400 човека в двете си бази както ипълна логистична подкрепа за наземните си части.очаква се решение за европеиски корпус от 150 човека които да замени изтеглените 1500 американеца.ако се постави въпроса в нато едва ли ще има проблем да се създаде такъв корпус.
  • 5 пенко

    6 2 Отговор
    ПОРАДИ "ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА" САЩ СА НАПРАВИЛИ ОПИТ ДА НАЛОЖАТ САНКЦИИ "НОВИ" НА ЕРДОГАН И НЕГОВИ ПРИБЛИЖЕНИ -СГРЕШАВАЙКИ ГО С МАДУРО !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахаха

    5 1 Отговор
    Американците дори не могат да се изнесат без да се консултират с бай Ердо....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.