Last news in Fakti

17 Март, 2019 16:57 2 131 5

Мей с послание към британските депутати

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • гласуване-
  • парламент-
  • отлагане-
  • избори

Ако Брекзит не бъде приет, Великобритания ще трябва да участва в европейските избори през месец май

Мей с послание към британските депутати - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В случай, че парламентът отлага излизането на Великобритания от Европейския Съюз дълго време, на страната ще се наложи да участва в европейските избори през месец май. За това предупреди в своя статия публикувана в днешния брой на вестник „Сънди телеграф” премиерът Тереза Мей. „Това ще е ярък символ на колективния политически провал на британския парламент", заяви тя и обясни, че ако британските депутати не подкрепят споразумението ѝ за Брекзит преди срещата на Европейския съвет на 21 март, Великобритания няма да напусне ЕС още месеци, ако изобщо някога го напусне.

През идната седмица Мей ще се опита за трети път да спечели одобрението на парламента за своето споразумение, след отлагането, което британските депутати гласуваха на 14 март.

„Дали ще има ново гласуване зависи от това дали ще има мнозинство в Камарата на общините. Няма да има никакъв смисъл от гласуване, ако няма никакъв шанс да спечелим”, каза министърът на търговията на Обединеното кралство Лиъм Фокс.

В случай, че британският парламент приеме споразумението на Мей до 20 март, тя ще поиска от ЕС срокът за Брекзит да бъде продължен до края на юни. Ако британските депутати гласуват „против”, Мей ще поиска срокът да бъде удължен и в такъв случай правителството ще внесе редица предложения за гласуване в парламента през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ☪️🕉️🕎🔯☪️

    8 3 Отговор
    Мей е стар змей

    Коментиран от #3

  • 2 РЗС

    6 3 Отговор
    Чудесно е да се гласува за нейната сделка за трети път, защо не го вкарат на дневен ред и тая да раздава кебапчета и бира. Белкем след 68то гласуване й приемат сделка от отегчение. А втори референдум не пуска дъртия върколак.
  • 3 Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "☪️🕉️🕎🔯☪️":

    Мей е стар пигмей работела в бродей, на червените лакей, ползваща тролей, заслужаваща мавзолей в музей
  • 4 среднощен

    0 1 Отговор
    На финансовите борси също със "затаен дъх" очакват 29-ти март..!? Едни за реализиране на бързи печалби, други за понасяне на сериозни загуби заради политическата класа в Англия, която се е "продала" за "жълти стотинки"..!!
  • 5 Дедо ви

    0 0 Отговор
    Местим. Освен това тая сага толкова дълго продължи, че ми свършиха пуканките, и бирата, и фъстъците. Ще трабва да поръчвам пак чувал пуканки, май.....
Новини по държави: