Last news in Fakti

21 Март, 2019 12:40 1 073 1

Меркел: Съгласни сме на кратко отлагане на Брекзит

  • брекзит-
  • ес-
  • германия-
  • испания-
  • отлагане-
  • ангела меркел

Все още не е ясна окончателната дата на развода

Меркел: Съгласни сме на кратко отлагане на Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че лидерите на страните членки на Европейския съюз могат да одобрят кратко отлагане на Брекзит, предадоха световните агенции.

"Можем да се съгласим на кратко отлагане, в случай, че то ще бъде последвано от положителен вот в британския парламент на сделката за Брекзит", каза Меркел пред германските депутати. Тя допълни, че ако това не стане на срещата на върха на ЕС в Брюксел, започваща днес и продължаваща утре, то ще е необходимо свикване на още една европейска среща на върха.

Меркел подчерта, че е важно европейските лидери да се договорят за датата, до която да се отложи Брекзитът. Вчера британският премиер Тереза Мей поиска отсрочка от 29 март за 30 юни. Меркел подчерта, че тя ще направи всичко възможно, за да се избегне вариантът Брекзит без сделка.

Канцлерът информира депутатите, че германското правителство предвижда въвеждане на мерки, които спешно да влязат в действие в случай на Брекзит без сделка. Испанският външен министър Жозеп Борел заяви, че Мадрид няма нищо против да се отложи излизането на Великобритания от ЕС, ако това ще помогне да се избегне хаотичен Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    1 1 Отговор
    Англичаните като руса блондинка - искам ама незнам какво ама кога...