Last news in Fakti

22 Март, 2019 10:06 1 766 8

Мей: Великобритания не трябва да участва в евроизборите

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • избори

Тя се изказа и срещу идеята за отмяна на Брекзит

Мей: Великобритания не трябва да участва в евроизборите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската премиерка не смята за правилно Великобритания да участва в изборите за Европейски парламент, насрочени за края на май. Тя каза това на пресконференция след приключването на срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел снощи, с което фактически се обяви срещу перспективата за дълго отлагане на процеса на развода с ЕС, предаде Ройтерс.

Приетото единодушно от лидерите решение предвижда и възможност за дълго отлагане като една от опциите, в случай, че британският парламент другата седмица одобри споразумението за Брекзит.
"Аз съм твърдо убедена, че би било неправилно да молим хората във Великобритания да участват в тези избори три години след като те гласуваха за напускане на ЕС", каза Мей.

Тя се изказа и срещу идеята за отмяна на Брекзит, която набира популярност във Великобритания. "Не мисля, че трябва да анулираме процедурата по чл. 50", посочи тя, като отново се позова на решението, взето от народа на референдума. Премиерката обаче обеща да положи всички усилия, за да гарантира един отложен Брекзит със споразумение.

От брюкселската трибуна Мей отново се обърна към британските депутати и посочи, че сега от тях зависи да бъде прекратен периодът на неопределеност, обхванал страната заради неяснотата около Брекзит. "Днешното решение на евролидерите подчертава колко важно е Палатата на общините да одобри сделката за Брекзит следващата седмица, за да можем да сложим край на тази неопределеност и да напуснем ЕС по организиран и плавен начин", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    8 1 Отговор
    Абе така като я гледам - около цол и половина от раз влизат. Бабишкер изкукал...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха

    14 3 Отговор
    Някой виждал ли е красива англичанка, щото май са предимно кранти

    Коментиран от #5

  • 5 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Аз,ама се оказа българка с много добър английски
  • 6 Икономист

    3 1 Отговор
    Tази е толкова тъпа че чак дрънка. То ясно че не трябва, ама само с приказки не става. Какво ще направиш ще разчиташ на ЕС да натисне УК депутатите и ще предложиш за 3ти път същото което е отхвърлено 2 пъти??? А защо не направиш 3 референдума за един и същ въпрос да излезе ли УК от ЕС резултата ще е същият. Направо ми е жал за тази империя, свидетели сме на живо на кръговрата на цивилизациите.
  • 7 455

    1 1 Отговор
    Шефовете на подлогата тереза мей-демек краварите са я натиснали за вратлето и я напъват за брекзит !!!
  • 8 ЖОРО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Alians":

    НЕ БЕ ТОВА Е ЖЕНАТА МЪЖ,ДЖЕНДЪР Е,ПРИЛИЧА НА КОЛЕДНА ПУЙКА,ХАХАХА,ИЗЛАГАТ СЕ С ТАКИВА ЛЮДЕ ,НЯМА ДА Е НА ДОБРЕ
Новини по държави: