Last news in Fakti

27 Март, 2019 19:50 1 675 5

Лейбъристите се борят за нов референдум

  • великобритания-
  • лейбъристи-
  • референдум

Те ще подкрепят поправка за задължителен референдум за споразумение с ЕС

Лейбъристите се борят за нов референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лейбъристката партия на Великобритания обяви, че подкрепя поправка, която призовава за референдум, който да подкрепи всяко споразумение за излизането на страната от ЕС, съобщи Гардиън.

От партията подкрепят предложенията, които предотвратяват приемането на споразумение за излизане от ЕС без споразумение. Днес ще бъдат разгледани общо 16 алтернативи на споразумение с Европа.

Според британските медии лидерът на лейбъристите Джереми Корбин може да задължи депутатите от своята партия да подкрепят нов референдум за Брекзит по време на ориентировъчните гласувания в парламента.

Така обаче може да се стигне до вълна от оставки на депутати, които отхвърлят подобен вариант.

Според информация от депутати, сред лейбъристите може да се стигне до бунт, ако Корбин предприеме подобно решение.

Едно от предложенията на депутата Дейм Маргарет Бекет е парламентът да не може да приема споразумение с ЕС, преди то да бъде подложено на обществено допитване. Днес предложението ще бъде подложено на информативно допитване сред депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ние кога се борим ?

    4 0 Отговор
    За референдум тук в бг? Нали се сещате за какво ви говоря.
  • 2 Ernesto Guevara

    1 2 Отговор
    Най-сетне няква мисъл от Албиона
  • 3 среднощен

    2 0 Отговор
    Лейбъристите ще "търгуват" максимално с вариант - "нов референдум". Ще "настояват по-осърдно" ако има вариант да се доберат до властта..!
  • 4 Муньо

    1 0 Отговор
    Ей писна ми от лейбъри...
  • 5 Ciganin

    0 1 Отговор
    Zirka e pılen
Новини по държави: