31 Март, 2019 10:50 1 485 25

ЕС е спасил 730 000 бежанци в Средиземно море

  • ес-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • средиземно море-
  • димитрис аврамопулос

Неправителствените организации са изиграли ключова роля в спасителните операции в морето

ЕС е спасил 730 000 бежанци в Средиземно море - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз е помогнал за спасяването на близо 730 000 бежанци в Средиземно море от 2015 г. насам, според данни на Европейската комисия, цитирани от издания на германската медийна група Функе, предаде ДПА.

Вестниците цитират писмо от еврокомисария по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос до Европейския парламент, в което се посочва, че спасяването на човешки животи продължава да е главен приоритет за страните членки на ЕС.

Аврамопулос отбелязва в писмото си, че неправителствени организации са изиграли ключова роля в спасителните операции в Средиземно море и че тяхната работа не трябва да бъде криминализирана.

Но той посочва също, че всички участници в спасителните операции трябва да спазват международните правила и да не допринасят за поддържането на бизнес модела на трафикантите на хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    17 3 Отговор
    Трябва да ни радва или да ни депресира ?
  • 2 Добре че сме кенефа на ЕС

    17 0 Отговор
    Та минават транзит ..
  • 3 аман от демагогия

    19 0 Отговор
    Това толелиране на миграцията ще има значение за бъдещето на цялата планета. Стълпотворението към големите градове създава дисбаланса в природата, защото се ускорява живота там, а за сметка на това, в други райони живота запада. И всичко се прави с благовидния предлог на демокрация, но колко си спомняте, че макар и дискриминиращо, софийското жителство беше ограничило за София презастрояване, задръствания, нерви по различни поводи и т.н. България е като едно умалено огледало на развитието на света, а то не е кой знае колко хубаво. Първо се отделят едни средства за подобряване на личното удобство, но то води до съответните проблеми от презадоволяването и почват да се харчат едни средства да се нормализираш, което е по-трудното действие. Затова хората са по-дебели, психясали и отчуждени. Не знам какво ще се случи, за да се промени нещо, както и дали някой ще го доживеем. Май изхода е пътя към звездите.

    Коментиран от #11

  • 4 Опа

    22 1 Отговор
    Нпо, като ги спасяват да ги връщат в африка! Иначе стават трафиканти. Да се криминализира дейността им!
  • 5 DDD

    14 2 Отговор
    Съвременни трафиканти на роби - посоката преди е била Америка, сега пък Европа. Престъпници!

    Коментиран от #18

  • 6 Румяна Костова

    13 1 Отговор
    Много смвшна статия. Кой има илюзията, че не правителствените организации спасяват бежанците безплатно, водени от алтруизъм? От толкова толерастия се стигна до там бежанците да се проявят като пирати и да завладеят турския кораб, който ги е спасил. Да принудят капитана да смени курса и да заплашват живота на екипажа. Ако дадем на неправителствените организации да се развихря, утре това може да се случи с цяла Европа, а не само с някакъв си кораб

    Коментиран от #21

  • 7 Сарматиан

    10 1 Отговор
    Защо никой не помисли за рибите? Те също трябва да бъдат спасени и хранени.
  • 8 123

    16 0 Отговор
    Всичко е добре организирано още от Африканския бряг. Ръководителите на ЕС са си поставили за цел да напълнят Европа с африканци и арабухи и да заличат белия човек и християнството.
  • 9 боцмана

    12 1 Отговор
    Огромна грешка!!!
  • 10 Порно

    11 1 Отговор
    НПО- тата всъщност са част от трафикантите. Качват нашествениците още в либийски води, после два дни ги возят до Италия. И това за сметка на европейските данъкоплатци.
  • 11 стоян

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "аман от демагогия":

    До 3 ком -А не ти ли минава през акъла че тези хора дето идват в София не идват заради кефа си оставили жилища в провинцията и във София почват от 0 Защото те не искат да емигрират а да си останат в родината пренудени от безработица създадена след унищожението на почти всички заводи в провинцията от мафията бкп -бсп =кгб

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Химлер

    5 0 Отговор
    Да им бяха вързали по един акомулатор на врата и да отплават.
  • 15 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    2 4 Отговор
    ДО 8:ОХ ЗАВАЛИЯТА БИЛИ ПРЕД ИЗЧЕЗВАНЕ... СТРАННО КАК 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ БИЛИ ПРЕД ИЗЧЕЗВАНЕ.... ИСТИНСКИЯ ГЕНОЦИД НА ЦИОНИТЕ СЕ ВОДИ СРЕЩУ ИНДО-АРИЙСКАТА РАСА И БУДИЗМА!!! НИЕ СМЕ 700 МИЛИОНА БУДИСТИ ПО СВЕТА НАЛИ МОЖЕШ ДА СМЯТАШ КОИ СА ПО МАЛКО И КОИ ПОВЕЧЕ... 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ СА ПРЕД ИЗЧЕЗВАНЕ А 700 МИЛИОНА БУДИСТИ НЕ ТАКА ЛИ? ХАХАХА СМЕНЯЙ ХАПОВЕТЕ БРАЧЕД
  • 16 Ние

    1 0 Отговор
    Жалко
  • 17 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    1 4 Отговор
    ДО 8:700 МИЛИОНА БУДИСТИ НА 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ,ИНАЧЕ ХРИСТИЯНИТЕ БИЛИ ПРЕД ИЗЧЕЗВАНЕ А БУДИСТИТЕ НЕ НАЛИ ТАКА? ХАХ
  • 18 "Робовладелец"

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "DDD":

    Ама има една "мъъъъъъъничка" разлика о т тогава - сега "робовладелците" блъскат, за да хрантутят "робите". В паразитологията думичките са други... Дано се сетиш КОИ са;-)...
  • 19 Математик

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    стоенчо бе, я ни обясни "равенството" "бкп-бсп=кгб"??? "Случайно" да си пропуснал и други "умалители/умаляеми" в този аритметичен "шедьовър"?
  • 20 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    1 4 Отговор
    ЦИОНИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НАПЪЛНЯТ БУДИСТКИТЕ СТРАНИ С ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ. ЦЕЛТА ИМ Е ДА ЗАЛИЧАТ БЕЛИЯ АРИЙСКИ ЧОВЕК ОТ АЗИЯ И БУДИЗМА!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 21 Коректор

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Р. К., а дали "бежанците" са бежанци? Какво те кара да употребяваш този евфемизъм за "престъпници"?
  • 22 Любопитко

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    А ти от коя "будистка" страна "твориш"? Или от божем християнска България? Ако е така (от Бг) - то май резултатът е обратен на "целта", за която пишеш.
  • 23 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    1 0 Отговор
    ДО 22:В ТАЙЛАНД СЪМ И ТУКА Е ПЪЛНО С МЕМЕЛЮГИ И ХРИСТИЯНИ.............
  • 24 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    1 3 Отговор
    ИМА 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ И 700 МИЛИОНА БУДИСТИ ПО СВЕТА АЙДЕ СЕГА ДА КАЖЕШ СРЕЩУ КОГО Е ПЛАНЪТ НА ЦИОНИСТИТЕ А? ХРИСТИЯНИТЕ СТЕ ВЕЧНО ОНЕПРАВДАНИ ПЪК СТЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА РЕЛИГИОЗНА ОБЩНОСТ В СВЕТА АМА ИНАЧЕ ИМАЛО ПЛАН СРЕЩУ ВАС ХАХАХАХАХХА
  • 25 Логика

    5 0 Отговор
    Преди малко повече от две години трафиканти се опитваха да прекарат африканци към Италия.Някои кораби бяха залавяни и конфискувани, а екипажът осъждан за трафиканство. Това бяха предимно малки корабчета. После бяха изпратени така наречените NGOs. Това не са нито неправителствени, нито хуманитарни организации, защото са поддържани от Брюксел и Берлин. Ако не беше така, те въобще нямаше да се появят и да поемат "бизнеса" на трафикантите. Те правят същото, но пропагандата ги превръща в герои, а те са трафиканти. Според международното морско право, ако има спасени, те се стоварват на най-близкия бряг. Това във всички случаи не е Европа! Чисто трафиканство поддържан от Брюксел и Берлин.
Новини по държави: