Last news in Fakti

4 Април, 2019 15:20 3 381 16

Американската армия трябва да е в Косово

  • косово-
  • сащ-
  • армия-
  • сърбия-
  • тод уолтърс

Американските войници са нужни в Косово

Американската армия трябва да е в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите на САЩ в Европа и Върховен съюзен главнокомандващ в Европа, заяви, че американските войници са нужни в Косово, за да се справят със „зловредните заплахи“ отвън, като добави още, че командването на въоръжените сили на САЩ ще подкрепи развитието на Косовските сили за сигурност (КСС), пише Gazeta Express.

Генерал Уолтърс бе разпитан от комисията на американския сенат за въоръжените сили и тогава той обясни по повод ролята на КФОР в Косово, че „присъствието на САЩ е необходимо, за да се засилят възможностите за защита на съюзниците и партньорите срещу тези заплахи“. Той също направи по-широка оценка, като отбеляза, че Министерството на отбраната на САЩ се опитва да модернизира армиите в региона, като ги оборудва с американски оръжия.

„Министерството на отбраната подкрепя регионалните съюзници и партньори чрез сътрудничество за сигурност и инициативи за увеличаване на капацитета. Ключът към тези инициативи е премахването на зависимостта на регионалните военни от съветските системи. Подсилваме инструментите за сътрудничество в областта на сигурността, за да модернизираме регионалните военни с оперативно съвместимо оборудване от САЩ и НАТО“, каза той.

Уолтърс бе попитан конкретно какъв би бил неговият подход към Косовските сили за сигурност (КСС), ако той бъде потвърден като командващ на EUCOM / SACEUR. „Европейското командване на ВС на САЩ подкрепя развитието на Косовските сили за сигурност в съответствие с договорената им 10-годишна програма за преход, провеждана в тясна координация със САЩ и други съюзници от НАТО. Насърчаваме КСС да поддържат мултиетническа професионална сила, която да отговаря за всички граждани на Косово“, каза генералът, съобщи агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    44 1 Отговор
    Абе те и на Луната са нужни американски космонавти, ама май китайски ще идат.
  • 2 Жоро

    35 0 Отговор
    И ще пазят коя държава там
  • 3 Bahti

    30 2 Отговор
    Панислямизмът е угоден на краварите! И на Спонсорите де.
  • 4 сноу

    29 0 Отговор
    Дрън -дрън че пляс..че то си беше ясно като бял ден че краварите натикат ли ти се в коридора одма са се пльоснали на дивана а на утрото ще ги видиш вече и под юргана.Ще сучат ще въртят ще плямпат разни генерали разни изсмукани от пръсти заплахи ,уж ще си тръгват, ама ще се върнат два пъти по толкова .Изобщо борба за пачката ,а балъците да им плащат.Нали герберугите я карат по техните ноти.Уж данъците щели само с 3-4 лв ,а те двойни и тройни, че и четворни .Скубят като невидели и все опасности им се привиждат
  • 5 NikNay

    23 0 Отговор
    Е защо пък точно американски войници? Не може ли да са немски, френски испански или италиански, наши си европейски войници?

    Коментиран от #8

  • 6 max

    19 2 Отговор
    И кои са съвременните заплахи, от които ще пазят Косово?...
    Единствено Албания има апетит за Косово, дори я наричат провинция на Албания.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Я па тоя

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "NikNay":

    Е ти ще поискаш и руски те са от твойте
  • 9 Краварите

    17 0 Отговор
    си пазят европейската територия на Ислямска държава. Господ е събрал световните терористи.

    Коментиран от #12

  • 10 Факт

    17 1 Отговор
    Американците зьздават квази дьржавата Косово,а сега и косовска армия само с една цел-да има напрежение сьс Сьрбия и да имат лостове на терористически натиск вьрху Европа-просто защото в Косово през последните години сьбират радикални джихадисти . Както винаги САЩ допринасят само негативи в тоя свят.
  • 11 Попоуека

    6 0 Отговор
    При нужда можем да разположим войски на българо-турската границата в рамките на няколко часа, най-много 24. Така,че българите могат да спят спокойно!Путин пред ТАСС.Факти нещо подминаха тази новина.
  • 12 ники

    0 10 Отговор

    До коментар #9 от "Краварите":

    от къде го измислихте тази исламска държава на балканите..прочетете за конституцията и иституците на косово и ще видите че са по европейски от всички балкански страни, хем по свобода на словото, хем по религиозна и права на малцинствата. Косово е демократична и свободна държава и то е факт, искат или не искат сърбите и някой български сърбофил

    Коментиран от #13, #14

  • 13 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "ники":

    виж знамето,простак......
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАКВА АМЕРИКАНСКА АРМИЯ БЕ , КОЙ АМЕРИКАНСКИ ВОЙН " МАРИНКО" ЩЕ СЕ ЖЕРТВА ЗА ШИПТЪРИТЕ !?!?!? ХИЛЯДИ ЖЕНИ И МОМИЧЕТА БЯХА ИЗМЪЧВАНИ И УНУЩОЖЕНИ В КОСОВО -БЛАГОДАРЕНИЕ НА САЩ -НАТЮ !!! НЯМА ДА МИ МИГНЕ ОКОТО ЗА СМЪРТТА НА ДЕЦАТА НА САЩ- БЪДЕЩИТЕ ИМ ВОЙНИЦИ !?!?!?
  • 16 анализатор

    0 1 Отговор
    Е па точно сега ще разпалят балкански конфликт и трета световна