Last news in Fakti

10 Април, 2019 08:02 2 306 16

Пентагонът трупа мускули в космоса

  • космос-
  • сащ-
  • русия-
  • патрик шанахан-
  • пентагонът-
  • сателити

Епоха на съперничество между големите сили

Пентагонът трупа мускули в космоса - 1
Снимка: Shutterstock

Американската администрация смята, че победата от следващия голям конфликт в света може да зависи от ефективността на оръжията, с които разполагат държавите в космоса. За целта Вашингтон възнамерява бързо да ги увеличи. Това съобщи изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан в Колорадо Спрингс.

"Нашите съперници в момента разполагат с оръжие в космоса, което може да удари сателитите, които имаме там. Китай и Русия милитаризират космическото пространство, за да поставят нашите сили в риск", твърди Шанахан.

"В същото време в ООН и двете страни подкрепят сключването на международни споразумения, които, както знаем, те няма да спазват. Очевидно е каква е заплахата - влязохме в епоха на съперничество между големите сили и следващият голям конфликт може да приключи с победа или поражение в космоса ", добави той, предаде News.bg. Според изпълняващия длъжността министър на отбраната Пекин и Москва разработват различни видове оръжия, предназначени за използване в космоса.

През юни 2018 г. американският президент Доналд Тръмп разпореди създаването на космически сили. Вицепрезидентът Майк Пенс вече обясни, че те трябва да са факт до 2020 година. Космическите сили трябва да станат шестият тип от въоръжените сили на САЩ след американската армия (сухопътни сили), военновъздушните сили, флота, морските корпуси и бреговата охрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДругяряПутин

    16 13 Отговор
    Да не ядосат само Русия,че ще трупат уран.

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Boxer

    11 22 Отговор
    За сега САЩ водят в резултата. Защото когато създават совалките, СССР вижда заплаха от космоса. Партията взима решение да отговори с Буран, който е и по-голям. 2мил. инженери работят 10г. Този проект е една от причините за разпада на СССР. Планът е бил да се построят 10 бр...
  • 3 Да го кажем направо

    23 8 Отговор
    Реалито е ясно-САЩ вече губят влиянието си,и все повече ще трябва да се съобразяват с позицията на Русия и Китай...колкото и да не им се иска-така стоят нещата
  • 4 Знам знам🙄

    25 9 Отговор
    А добрутро. САЩ майко милааа. Много ми е чудно нямат ли някой анализатор да им обясни за какво става въпрос. Чудя се кога ще се усетят че са сами срещу всички. Никой не ги обича. А целият свят разбра че управляващите в САЩ са способни да унищожат цели държави и да държат населението на ръба на оцеляването само и само нефта да е ефтин и да могат да държат населението си в едно полузаспало обилно задоволство с убеждението че са богоизбрани. Не познавам по нагли и само доволни от американците. Ти му говориш на три езика демонстрираш му колко по умен и начетен си. И пак виждаш как най нагло той е убеден че е по добър човек и има повече право от тебе да тори тая земя
  • 5 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДругяряПутин":

    Що речи?
  • 6 Шляхтиц

    23 4 Отговор
    ПОБЕДА в бъдещ военен конфликт НЯМА ДА ИМА. От всеки военен конфликт са оставали само жертви, нещастия, ужаси, разрушения, трагедии............... И БРАТУШКИТЕ много ясно ви го обясниха, ЕДИН РУСНАК ДА НЕ ОСТАНЕ ЖИВ НА ПЛАНЕТАТА, софтуерът на нашата ОТБРАНИТЕЛНА система е направен така, че всички РЕШАВАЩИ цели в ПРЕХВАЛЕНАТА И ПРОСЛОВУТА КРАВАРИЯ ще бъдат поразени от ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ.

    Коментиран от #8

  • 7 Borislav Popov

    7 14 Отговор
    А чебурашките трупат памперси.
  • 8 onq s konq

    5 21 Отговор

    До коментар #6 от "Шляхтиц":

    Твоите "братушки" са го обяснили/ясно/ това което твърдиш НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ.Не разбирам обаче защо и откъде накъде ще го обяснявате това НА ТАКИВА КАТО МЕНЕ?И наистина ли си мислиш че ако Запада успее да не остави нито един руски войник жив,то "великодушно" пък ще пощади Руския "софтвер" ,за да може той "да си свърши работата"?А НЯМА ЛИ ДА ЗАПОЧНЕ ТОЧНО ОТ НЕГО?Аман от глуповати притчи за "бели руски мечки" които спят и е много опасно да бъдат будени.

    Коментиран от #9

  • 9 Дедо ви

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Що не вземете да си ги премерите?...
  • 10 onq s konq

    8 6 Отговор
    Ко да меря, ни АТРИБУТИ имам,ни мозъчни ГЪНКИ.

    Коментиран от #11

  • 11 Шляхтиц

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Ама имаш кон, който има голям чеп. А аз искам да си надена русофилското дупи на този конски чеп!

    Коментиран от #12

  • 12 Шляхтиц

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шляхтиц":

    Коментарът номер 11 не от истинския ШЛЯХТИЦ. А що се отнася до Оня с Коня, мога само да го посъветвам да отиде да върне табуна с конете и стадото с кравите, че отидоха пак в люцерната. Като се напасат добичетата с пресна, не изсушена люцерна се подуват от газове и могат да умрат. Жал ми е за животинките.
  • 13 Майкооо

    2 1 Отговор
    Путин и в кенефа го гледат като ходи и е на мушката
  • 14 русия е джудже

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДругяряПутин":

    Джуджетата като са ядосани само стават за смях,а по-смешно от руското джудже няма

    Коментиран от #16

  • 15 Баце

    0 0 Отговор
    "Пентагонът трупа мускули в космоса"
    Анабола е съсипАл не един мускулест ентусиаст.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.