Last news in Fakti

14 Април, 2019 14:17 6 053 29

Над 120 убити при битка за контрола на Триполи

  • либия-
  • триполи-
  • убити

Може да се стигне до гражданска война

Над 120 убити при битка за контрола на Триполи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Масовите сблъсъци между враждуващи милиции край Триполи доведоха да смъртта на 121 души, съобщава Световната здравна организация. Над 560 е броят на ранените от 5 април, когато започна голямата офанзива на Либийската национална армия на маршал Халифа Хафтар, до момента. По данни на ООН, най-малко 8000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Сблъсъците могат да доведат и до гражданска война подобна на въстанието през 2011 г. Тогава беше свален от власт и убит дългогодишният диктатор Муамар Кадафи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СссереМ

    18 86 Отговор
    Руската сволоч се мъчи да направи гражданска война в Либия която тъкмо се беше стабилизарала вече,трябва международната общност да наложи още по строги и сурови санкции на ватниците докато почнат да се самоизяждат от глад което няма да е новост при тях.

    Коментиран от #13, #14, #20, #21, #23, #26

  • 3 питащия

    62 7 Отговор
    Я чакай ми това не е ли гражданска война ? Доколкото зная Триполи се държи от правителство наведено на запад но са либийци.Генерала който атакува Триполи и те са либийци, иска да сваля марионетното правителство та нима не се бият либийци с либийци, е хайде може и да има идиловци но колко да са ?
  • 4 Руските свине

    12 50 Отговор
    Са единствените, които имат интерес в Либия да има гражданска война. Бежански поток към Европа ще се засили, като най-потерпевшо ще бъде Италия, където проруските управляващи ще започнат да издигат искания за напускане на ЕС.

    Коментиран от #6, #19, #24

  • 5 с ролетката

    50 7 Отговор
    Кой ,кой уби Кадафито кой и защо М ? Как кой знае се знае се и защо не искаше вече да плаща с гущери а с динари и най важното петролаааа.А га беше жив им казваше на празноглавците от ЕС и не само на тях.Аз щом съм жив няма да има скакалци към Европа няма ли ме ще тръгнат към нея е, прав ли беше М ?Ха сега при бойни действия къде ще отидат къде ха познайте та кой разбута първоначално Либия М?
  • 6 Йорго

    53 7 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Русия ли я нападнаха и унощожиха ве наркоман? Или Франция, Италия и Англия? Смени си дилъра психо!

    Коментиран от #9

  • 7 Пешо

    46 3 Отговор
    Точно ИДИЛ са т. н. правителство подкрепяно от Запад и говедарите. А въстание никога не е имало - същия Запад и кравари бомбардираха законното либийско правителство и техни наемници го свалиха. И настана потоп от бежанци към Европа, които Меркел услужливо канеше. Много слаба статия и твърде манипулативна. Прозират продажни НПО - та.

    Коментиран от #8

  • 8 само истината

    8 23 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Защо трябва да лъжеш ? И ИДИЛ и Ал Кайда са на страната на Хафтар .
  • 9 Руските свине

    8 21 Отговор

    До коментар #6 от "Йорго":

    Заложиха на Хафтар, защото хаоса и дестабилизацията работят в тяхна полза. Либия е сериозен конкурент на енергийния пазар и по този начин ще бъде елиминирана за още няколко години. А бежанската вълна към ЕС е допълнителен бонус.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Юсеф Дългохуев

    13 0 Отговор
    Тва е демокрация ... Тия фесове нищо не разбират ...
  • 12 доктор Гейроп

    21 2 Отговор
    Да живей ген. Хафтар - новия Кадафи !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мразя платени боклуци

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Стабилизирала се Либия казваш, абе ти пълен идиот ли си или просто платен боклук на краваристан, Либия беше дестабилизирана и разрушена точно от тия краварски боклуци които им лижеш дебелите пъпчиви гъ...ве
  • 15 ОтСахара

    28 2 Отговор
    Абе, тук и хал хабер си нямате за ситуацията в Либия!Това е една изключително Богата държава, и основен играч на нефтени продукти в Средиземноморието!Там скоро ще има отново ред и нов Кадафи, защото след Арабската пролет и преврата финансиран от Щатите и Франция, превърнаха държавата в рай за терористи,крадци,престъпници и наемници..умело скрити и добре подхранвани с долари и оръжие,защото борбата бе за контрола на находищата.Анархията и мародерството беше до тук..скоро ще се наложи отново да се прави нова Пролет, защото Либииците си връщат контрола на добива в техни ръце.Нито имате армията, нито характера на либииците, за да им се подигравате.Тях има кой да ги обедини и да ги води, а Вас Ви купуват за ситни стотинки, за да гниете в мизерията и да величаеете онези, които са Ви заробили днес!
  • 16 Borislav Popov

    12 1 Отговор
    Бе що избягаха краварите от там ? Що не останаха да се бият ?
  • 17 Тъй става

    14 2 Отговор
    Наавсякъде откъдето мине американската демокрация !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Напротив

    3 16 Отговор

    До коментар #17 от "Тъй става":

    Така става където се намеси мръсната руска кочина. Освен да носи кръв, смърт и разруха тя не е способна на нищо друго.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гурбетчия Ханко брат

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Мислех че си просто болен,а ма не , ти си много болен , до толкова че това което желаеш като реалност се превръща в мокри сънища...бягай да се лекуваш...психар
  • 21 Абе ти сега ли се раждаш?

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Кога Русия е нападала Либия ?Кой нападна Либия ,кой вкара страната в гражданска война ,кой бомбандира Либия,Кой уби законно избран ръководител на държавата,нали Хилари Клинтън каза „Ние отидохме,ние го убихме,ние успяхме.Ето ,какво направиха ебаха майката на целата държава та и на нас.Стига сте писали глупости бе кьорави ли сте,каква беше Либия,каква е сега,кой и краде петрола,що дирят там Англия,Франция майка им ли е там?
  • 22 Хан Крум

    15 0 Отговор
    От богата и просперираща държава беше превърната в руина , обикновените хора вземаха БОНУСИ на края на годината , след като ударят чертата.Защо мислите че унищожиха Садам Хюсеин , заради Химически Оръжия , или ,,Заради Демокрацията" това са приказки за Малоумници.Садам видя ГРАБЕЖА НА ПЕТРОДОЛАРА и искаше разплащането при продажбите на петрол да става на основата на ЗЛАТЕН ИРАКСКИ ДИНАР.Всичко останало е прах във очите на хората , ако беше се осъществили , ЩЕШЕ ДА Е КРАЙ НА КРАДЛИВАТА ДОЛАРОВА СИСТЕМА. Кадафи беше свален ПО СЪЩИЯ ,,СЦЕНАРИЙ"със тази разлика , че вместо Иракска , валутата щеше да бъде ЗЛАТНА Либийска .Западните,,Демокрации" зад които стърчаха УШИТЕ НА САЩ по един ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН , УНИЩОЖИХА ЕДНАБОГАТА ДЪРЖАВА .По-късно един бивш Английски Премиер ЩЕ СЕ ИЗВИНИ пред целия свят , ЧЕ СА БИЛИ ,,ПОДВЕДЕНИ ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ.Прави му чест , човека имаше ДОБЛЕСТ , но затова пък Американците се направиха на НИ ЛУК ЯЛИ , НИ ЛУК МИРИСАЛИ , и по-специално ХИЛАРИ КЛИНТЪН

    Коментиран от #28

  • 23 Бай Уй

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Ко рече?!
  • 24 Бай Уй

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Пий си апчетата и си лягай
  • 25 VitaminX

    0 0 Отговор
    "Може да се стигне до гражданска война" :D :D :D :D :D
    Това сега какво е?! :D :D :D
  • 26 Савата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Хей,руски троле поне плащат ли.
  • 27 VitaminX

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Може да се стигне до гражданска война“ 🤣🤣🤣🤣 Това сега какво е?! 🤣
  • 28 Савата

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хан Крум":

    Съвсем скоро четох ,че някаква асоциация на швейцарски банки е обявила златото за основна резервна валута,а долара утива на трето място след някакви облигации .

    Коментиран от #29

  • 29 Савата

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Савата":

    65 години стигат,стигат. Доларът си отива.Времетоооо е наше.Наше,!!!